Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie!!! jaki cd za około 4000zł?

Gość Guszo

Rekomendowane odpowiedzi

CO WY Z TYM VINCENTEM?????

PRZYCHYLAM SIE DO MICROMEGA STAGE 6 I DOZUCE ARCAM ALPHA 8SE (Z DRUGIEJ REKI ZA JAKIES 2500),KTORY W PRZECIWIENSTWIE DO ROTELA MA DUSZE.MICROMEGA GDZIES POMIEDZY.

Ostrożnie z tym "byle co" + przetwornik. To "byle co" powinno być co najmniej przyzwoite.

Jeśli rozważałeś AA Paganini to szczerze radzę (jeśli masz taką możliwość)odsłuchanie Vincenta CD-S3. Zanim go kupiłem słuchałem wielu odtwarzaczy, między innymi porównywałem go bezpośrednio z Paganinim. Moim zdaniem Vincent jest wyraźnie lepszy. Przy tym wyposażenie dostajesz jak w sprzęcie za dwa razy tyle (gdzie w cenie 4000 zobaczysz XLR?). A sceptyków typu "JA" zachęcam żeby posłuchali sami.

Gość audiofilll

(Konto usunięte)

Szkoda by było abyś do MFA3 podłączył byle jaki CD, ja mam A2 i Cd Sonneteer beyron ponad 5tys.zł Niedawno odsłuchiwałem troche cdików z przedziału 5-7tys.I musze tu powiedzieć,że nie spotkałem jakiejs rewelacji a były to Marantz17ki,T+A,Helion2 i jakiś tam francuz.Najlepiej podejżewam dla ciebie byłoby kupić używanego ceca tl5100 tez go słuchałem i jest to fajna maszyna.Niedawno był w ogłoszeniu za 4400zł złoty.najważniejsze abyś nie zakupił jakiegoś badziewia.pozdr.

W cenie , którą proponujesz można poszaleć .I chyba jednym z najlepszych wyjść tak jak napisał poprzednik będzie C.E.C. 5100z.Posiadam go i jest na nim jazda że hej... przestrzenność , bas , dynamika , barwa. Podrawiam.I jeszcze jedno ma porządne wyjścia: XLR, AES/EBU.

Dzięki wszystkim za rady! Właśnie sporo słyszałem o C.E.C.....bedę go musiał koniecznie posłuchać...Może ma ktoś jeszcze jakies pomysły? bardzo prosze o krótkie charakterystyki i jesli ktoś miałby czas i ochote to podaję moje namiary.... [email protected] z góry dziękuje za wszelkie informacje......!!!:))))))))

Krótko mówiąc kawał dobrej i "ciężkiej" roboty. 10 kg "martwej" wagi ,a "żywej po uruchomieniu.Brzmienie jest bardzo spójne ,nic się nie wyrywa przed szereg. Góra czysta bez

piaseczku ,krzykliwości.Słychać wybrzmienia talerzyków ,triangi i innych choler .Odróżnienie ich barwy nie sprawia żadnego kłopotu.Średnica barwna może nawet lekko ocieplona , ale dużo z Was to lubi. Basik szybki, zwinny, schodzi w niskie rejony bez problemu. Bardzo ważne ,że słu-

chanie na nim Marcusa Millera to prawdziwa przyjemność, słychać szarpnięcia pojedynczych strun i ich barwę , kto go słucha ,wie ile z tym problemu.Stereofonia miodzio ,rozłożenie muzyków na scenie bardzo dokładne ,żaden problem z ich wskazaniem nie ma trójkąta za kolumnami bardziej osłuchani wiedzą o co chodzi.. Analityczność -luks malina ,słychać wszystkie (no prawie) niedoskonałości nagrania , jakieś drobne potknięcia muzyków.I jeszcze bardzo ważne nie ma problemu z pokazaniem konturowości basu.

Weźcie pod uwagę, że te wszystkie spostrzeżenia są obarczone pewnym błędem, ponieważ oceniam swój sprzęt.Pozdrawiam.

P.S. I jeszcze jedno - boli mnie ,że można dużo

lepiej.

na tego CECa za 4200 radze uwazac:) jest przywieziony z Niemiec i tylko Bog raczy wiedziec ile i u kogo gral...znam tego czlowieka, ktory to przywozi i choc nie posadzam go o nieuczciwosc to...:)

Takie ceny za C.E.C.-a świadczą na pewno, że został przywieziony z Niemiec.Ale nie trzeba się tego bać .Dobrze obejrzeć posłuchać i ...

Przecięż często kupujecie sprzęty z drugiej ręki w Polsce i nie wiadomo co było przed...

Gość Guszo

(Konto usunięte)

Zdecydowałem się na Audio Analoga Paganini.... słuchałem go przed wczoraj.... Będę go miał za 4000zł - nówka, z gwarancja i takie tam... Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za ewentualne sugestie...:))))))

Gość audiofilll

(Konto usunięte)

Odsłuchiwałem napęd z przetwornikiem parasonda Dac2000,było to zaraz po odsłuchach ceca tl5100.I szok jakie można otrzymać rasowe brzmienie.Wczesniej miałem na odsłuchach sam prztwornik parasonda a za napęd posłużył helios2 i tak na prawdę to nie zgrało się ze sobą.Dopiero jak połączyłem obydwa parasondy to ukazał się świetny dzwięk.Jeszcze raz okazuje się jak może być ważny napęd- (bez tego)to nawet najlepszy przetwornik nie jest wstanie ukazac swoich możliwości.Jeżeli ktoś ma dostęp do tego modelu to proponuje się przygotować,że jak go posłuchacie to za wszelka cene bedziecie chcieli go mieć.Jest to chyba już mały wstęp pod he-ind.

Ile te cuda kosztują? I jak one się mają do Linna Ikemi? Może miałeś okazję porównać? Wg. HI-FI i Muzyka tem CD to najtańszy Hi-End jaki można kupić.

I znów pospisuję się pod tym co powiedział Audiofil. Przetwornik w tej cenie nie jest istotny. W tym przedziale cenowy przede wszystkim gra transport, dlatego warto kupić nawet starszy ale wysokiej klasy transport i podłączyć jakis przetwornik. Brzmienie będzie oryginalne i zawsze inne niż w najtańszych kompaktach. Jak kto lubi dźwięk zjawiskowy, ogromny i superdynamiczny to polecam XDAC (musical fidelity) - do 2tys. Ale na dłuższą metę nie polecam. Ja słucham Audio Alchemy v1.1 i jestem zadowolony (martntz cd17ki może iść na drzewo) i kupiłem to za 1000zł wraz z power station (w sklepie około 3 tys w komplecie - kiedyś tyle chyba to kosztowało).

Pozdrawiam

Gość audiofilll

(Konto usunięte)

Całośc kosztuje ponad 15tys.zł oczywiscie nowy.Co do Linna Ikemi to nie wiem,bo go nie słuchałem.Tego co ja słuchałem gość miał do sprzedania poniżej 10tys.zł.Mówi się ,że jest to zestaw trudny do pobicia do 20tys.zł.Może i tak bo jak dla mnie to gra to naprawdę rewelacyjnie.Pozdr.