Skocz do zawartości
IGNORED

NAD T 747, Pioneer VSX-LX52 , Onkyo TX-NR1007 lub 807

kamon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po dłuższej przerwie na forum. Przyszedl czas na zmiane ampli (brak hdmi i nowych dekoderów) i w zwiazku z tym prosze o rade, ktory z powyzszych ampli polecacie. Proporcje to 50% kino, 40% muzyka, 10% konsola. Glosniki na razie zostaja (JBL 2x E 20 + EC 25, 2 surroundy i Sub z serii SCS 260).

Bede wdzieczny za info.

kamon,

na wstępie dobra rada: jeżeli chcesz, aby kolejny wątek, w którym występuje marka Onkyo nie zamienił się w kloakę, musisz na wstepie zablokować trolla o następujących nickach:

jorkers

vitold_man

hdtv_fanatic

sebastian71

Jeśli chodzi o apli onkyo to polecam piętro wyżej tzn 905/906 lub 3007, z uwagi na znacznie solidniejszy blok zasilania (osobne trafa dla przedwzmacniacza / układów video / końcówek mocy).

Ceny serii 3007 / 5007 są póki co wysokie, poszukaj może modeli 805 / 875 / 905, które obecnie wydają się mieć świetny stosunek jakość/cena.

Wklejam kilka fotek "bebechów" ampli Onkyo, pokazują mniej więcej na czym polega gradacja. Do pierwszego można przypisać 806 i 807. Drugie to 805 / 1007. Trzecie 3007, czwarte 905 / 906 / 5007.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17029-100001578 1266785226_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jako osoba mająca długoletnie i jaknajlepsze doświadczenie z Pioneerami - polecam wszystkim właśnie tę markę. Nie zrozumcie mnie proszę, że pozostałe wymienione przez Kamona marki uważam za złe. Wprost przeciwnie: wszystkie są znakomite. Wszelako (jak sądzę) lepsze jest wrogiem dobrego.

Ja osobiście mając wybór jak w temacie tego wątku - nie wahał bym się ani chwili i wybrał LX52.

do autora pod uwage wez jeszcze taka sprawe ze nie samą budową wzmacniacz gra ja osobiscie polecam yamahe 3900 1900 1800 2700 1900 ,dsp-z9 z7 ,z11 proponowalbym nie zwracac uwagi na rady mczaja ! bo facet jeszcze rok temu nei wiedzial czy kupic yamahe 3800 czy onkyo 905

PROPONUJE PRZEJECHADZ SIE DO SKLEPU I SLUCHAC TYCH KLOCKOW NIE W STEREO TYLKO NA FILMACH BO DO TEGO TO MA SLUZYC:)i NIE ZNACZY ZE JAK ZAGRA DOBRZE W STEREO TO BEDZIE REWELACYJNIE GRAL FILMY

takie bzdury mozemy uslyszec od pana MCZAJ

Po wnikliwych przemysleniach wzbieram Pioneer-a. Czytalem, ze uwydatnia wysokie tony czy toczego mi dotychczas brakowalo (HK 335). Nie ukrywam, ze design tez mi sie podoba i pasuje do mojego multiplayera (Pioneer DV LX 50). Dziekuje za wszystkie rady.

Pozdrawiam

Po wnikliwych przemysleniach wybieram Pioneer-a. Czytalem, ze uwydatnia wysokie tony czyli to czego mi dotychczas brakowalo (HK 335). Nie ukrywam, ze design tez mi sie podoba i pasuje do mojego multiplayera (Pioneer DV LX 50). Dziekuje za wszystkie rady.

Pozdrawiam

Krakoviak, daj spokój tej biednej Jamszace. Marka jak każda inna, tylko co ona winna, że ma takiego, nazwijmy to "ambasadora"?

Na miejscy ich służb PR odkupiłbym od niego ten ampli i kupił mu jakiś droższy model innej firmy, żeby psuł postrzegania innego, konkurencyjnego brandu.

Myślisz że yamaha cieszy się, że jest tu "dzięki" jorkersowi vel sebastianowi71 utożsamiana z buractwem, debilizmem, disco-polo, "wogule" i tym lepperowskim rechotaniem "hehehehe" ?

Szczerze wątpię i współczuję im w jakiś sposób.

Te jorkers, niżej jest temat "ratunku Yamaha padła" weź się udziel w tamtym wątku, chociaż kłóci się to z twoimi kretyńskimi poglądami na temat wyższości tego sprzętu nad innymi. Aha i weź przestań smrodzić swoimi uwagami w każdym wątku o firmie Onkyo.

szkoda tylko ze nie odsluchales jeszcze NADa , jak juz osluchasz sie z lx52 napisz o wrazeniach

tak na marginesie proponuje zablokowac kolege mczaj bo robi ci w wątku straszny bajzel.wiem ze rozczepienie płatów mózgowych jest trudne do wyleczenia ale ten przypadek jest naprawde chorobliwy Pozdrawiam:)

Czy Administracja nadal dopuszcza posiadanie przez jednego "osobnika" co najmniej dwóch kont na dwóch różnych loginach ??? Wszystkich strasznie męczy czytanie postów wiadomej osoby a nie ma odważnego i kompetentnego żeby posprzątać. Wstyd.....

• 10 miesięcy później...

Witam Wszystkich,

Troszkę reklamy dla LX52 :) mam go od Lipca 2010 pracuje z kolumnami w zestawie 7.1 CANTON serii GLE - 2xGLE490, 1x GLE455, 4x 410 + SUB 8 okablowanie QED X-TUBE 3,5 mm. Moje wrażenia hmmm szczerze nie mam do czego się doczepić Jestem bardzo zadowolony. :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.