Skocz do zawartości
IGNORED

CD o jasnym brzmieniu poszukiwany

tomeczz

Rekomendowane odpowiedzi

ha jest, stelmach wersja 04, jest na allegro soniak ze stelmachem na pokładzie ale musisz zapytac jaka to wersja. ja miałem wersję 04, była jaśniejsza niz arcam 8se, nad 541i, marantz 6000ose. przestrzeń tez super i bas tez super. jedyne co było poprostu OK to srednica, troche za miekka i za sucha.

cezary, 19 Lut 2010, 14:16

>> Tomeczz. nie trzeba szukac.Wszystkie (prawie) tak maja.

Dodałbym że tu dużą rolę odgrywają interkonekty (połączenie między CD a wzmacniaczem). Za ich pomocą można ograniczać lub uwypuklać "jasność" CDeka. Stąd osobiście raczej nie szukałbym "jasnego" CD ale "dobrze grającego CD", a resztę starałbym się dopasować kablami.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

>tomeczz

Ten SONY xe700 z moim DACem to stara wersja DACa na CS4390 - IGNAC napisał dobrze (prawie - ja średnicę oceniam lepiej).

>cezary

nie wszystkie tak mają - mój aktualny DAC tak nie ma

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i sprawa załatwiona....polecam

Ukryta Zawartość

mztv, 19 Lut 2010, 15:55

>

Ukryta Zawartość

>i sprawa załatwiona....polecam

no ten sieje górą tylko podejrzewam ze nie chodzi tylko o jasnosc brzmienia ale tez zeby inne aspekty byly dobre a Stelmach je ma

Ukryta Zawartość

tomeczz, 19 Lut 2010, 11:49

>Szukam odtwarzacza CD o dosc ostrawym, rozjasnionym, ale i przestrzennym brzmieniu. Mam budzet ok

>1tpln. Co polecicie?

Odjąć około 3.3 Ohma z tłumika głośnika wysokotonowego. Bądź zbocznikować tłumik (rezystor) kondensatorem 1.5uF. Wydatek 2 - 10zł. Efekt wyostrzenia murowany, a nie jakaś zabawa z CDkami.

Zrób , jak radzi jozefkania.

Bo jak już kupisz " odtwarzacz CD o dosc ostrawym, rozjasnionym, brzmieniu " to następny temat , który założysz , będzie miał tytuł : brak basu - pomocy !!!

Cambridge Audio 540,640 lub Nad-540,541,541i,542 to dobre grające jasno cd-ki, a pomysł z kondensatorem jest ''znakomity''-jak zachcesz słuchać przez słuchawki+wzm sł. tłumik na słuchawki do tego zbocznikować wzm słuchawkowy,kabel,dużego Jacka i będzie cacy.

?

nie wiem jakie masz kolumny ale grzebanie w nich odradzam, zburzy to co zostało zaprojektowane zgodnie z zastosowanymi przetwornikami. marantz 6000 ose nie jest jasny. nady tak. pozdrawiam

IGNAC, 22 Lut 2010, 10:43

>nie wiem jakie masz kolumny ale grzebanie w nich odradzam, zburzy to co zostało zaprojektowane

>zgodnie z zastosowanymi przetwornikami

Nic nie zburzy. Kolumny (głośniki) można stroić na miliony sposobów. Widać strojenie fabryczne nie odpowiada tomeczz'owi. Jeśli chce ostrego dźwięku to może to zrobić wydając 5zł. Oczywiście trzeba wiedzieć co i jak. No i kolumny powinny być pogwarancyjne, bo inaczej gwarancja znika. Avance stosuje takie boczniki.

Miłego szukania odtwarzacza. Żaden z nich nie da takiej różnicy, co modyfikacja zwrotnicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.