Skocz do zawartości
IGNORED

Internet przez sieć komórkową Play - warto?

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję opinii o necie komórkowym z sieci Play.

Czy warto? Jest tam limit 5GB na miesiąc. Chodzi o dostęp dla mojej mamy - filmów z neta nie ściąga, ale nie wiem, czy te 5GB to nie za mało przy normalnym surfowaniu powiedzmy 2h na dzień, rozmowy na skype, przeglądanie muzyki na youtube, etc.

Czy ma ktoś doświadczenia z tym dostępem?

Powrót po dłuższej przerwie...

Sorry nie napisałem: chodzi o dostęp z laptoka. Play daje kartę i dostęp przez pierwsze 7 dni gratis - mama już to ma. Chodzi po prostu o ocenę jak to się sprawuje w dłuższym okresie. Ja nie mam możliwości osobistego sprawdzenia Play'a, dlatego pytam na forum.

Powrót po dłuższej przerwie...

jezeli laptop z modemem jest w zasiegu HSDPA to da rade w takch zastosowaniach o jakich napisales...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Mam od dwóch lat blueconnect, kolega ma playa. Nie ma z tym najmniejszych problemów, pod warunkiem że mieszka się w przyzwoitym zasięgu. U mnie śmiga HSDPA przez większość czasu i nie mogę narzekać. 5GB transferu tylko raz udało mi się przekroczyć, jak przesadziłem ze ściąganiem. Przy normalnym użytkowaniu nie ma szans, żeby zabrakło transferu.

na dzień dzisiejszy najlepszą ofertę i parametry ma iPlus, później Blueconnect. Play dla przesyłu danych jest najdroższy i dobrze działa tylko tam gdzie mają własne nadajniki 3G.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Wybierz w zakładce /wybór operatora/ , /plus gsm/ zamiast /automatycznie/ i problem z zasięgiem zniknie.

P4 ma umowe z plusem na korzystanie z nadajników.

O ile nic sie nie zmieniło to idziesz do Playa z dowodem i dostajesz zestaw startowy na 7 dni do przetestowania.

Lepszego sposobu na sprawdzenie czy warto nie ma.

Za 45zł - 5gb indywidualnie lub 10gb na firmę to wystarczająco nawet dla wymagających (bez ściągania filmów itp.)

mam już kawałek czasu net z play'a i muszę przyznać że chodzi całkiem ok(w szczególności po doświadczeniach z orange free)spoko się sprawdza w normalnym użytkowaniu(ważne - sprawdź czy masz zasięg 3G/HSDPA bo nie przesyłają danych w EDGE i GPRS)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.