Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Alchemy DDE v3.0 + DTI pro32 + PS2

rambo54

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór,

Poszukuje osoby która miała styczność z w/w urządzeniami. Znajomy sprzedaje taki zestaw, . Znalazłem na naszym forum, jak i na innych zagranicznych serwisach tylko ogólne fizyczne dane. DAC + anty jitter i zasilacz. Jak to może grać, ile to jest warte, do czego to można porównać?

Jest to już dość leciwy sprzęt i mam obawy, bo firma ponoć nie istnieje. Czy to przetwarza 24bitowe pliki i radzi sobie z nadpróbkowaniem np 96kHz. Czy warto stać się w ogóle posiadaczem tego. Ma to grać przez optyk/spdif z PC audio.

Każdy wpis mile widziany.

Pozdrawiam

Na zdjęciu są 3 w/w urządzenia plus jeszcze jakiś kontroler

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/61600-audio-alchemy-dde-v30-dti-pro32-ps2/

Stawiam dolary przeciwko orzechom, że MF V-DAC zagra lepiej niż ten 100-pudełkowy stack sprzed 15 lat.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

W starym AudioVideo jeszcze z wkładką Stereo uzywał DAC-a z regulacją i Killerjittera do testów bodaj F.Kulpa. Według niektórych testów końcówek lepiej wypadał niz pre np. CJ. To tyle o ile pamietam.

Troche znam tego Daca i nie jest to w kij dmuchał przetwornik.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Dzięki za wpisy,

udało mi się to podłączyć po domowe stereo, i jestem zaskoczony, pozytywnie jak to przetwarza cyfrowy sygnał na analog. Coś zupełnie innego niż urządzenia z jakimi miałem styczność. DacMagic, Beresford, czy Parasaound DAC 2000, pomimo nawet ceny tego ostatniego.

Niestety nie ma nad próbkowania 96 i 192 kHz(max 48) ale 24 bity przetwarza.

Elb zabił mi ćwieka, bo czekam na MF V-Dac z GB, i to były w zasadzie ostatnie urządzenie jakie chce u siebie odsłuchać, a lubię lekko ocieplone granie, ze spokojną górą i konturowym basem.

W takim razie czekamy na porównanie.

PS. AA V3.0 używał kiedyś Filip Kulpa w swoim domowym systemie.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• 5 miesięcy później...

No i sprzedałem swojego V-Daca. Może to fajnie gra i ciepło, ale średnica jest rozjaśniona, bas nie ma siły i jest wolny. Ten komplet Audio Alchemy grał w moim odczuciu lepiej i równiej, ale to inne pieniądze i stary sprzęt bez 24/96. Szukamy dalej

A Audio Nemesis słuchałeś ?

Na bas w V-DACu podobno pomaga zewnętrzny zasilacz z prawdziwego zdarzenia (zamiast tej 'ładowarki do komórki'). Nawet taki ostatnio kupiłem, ale pożyczyłem swojego V-DACa koledze z forum i nie miałem jeszcze czasu sprawdzić.

Ja bym tego nie kupił..Kupiłem kiedyś DDS 3 i bardzo się zawiodłem na tym sprzęcie. Niski poziom dźwięku (no, 15 lat temu w cenie 2000DM był ok), a poza tym sprzęt bardzo awaryjny, zepsuł mi się 2 razy, nie wiem dlaczego, a i z naprawą był problem, dopiero w drugim serwisie mi naprawili. Z tego co pamiętam to w nim prawie wszystkie części były od sony, od audio alchemy chyba tylko był stopień analogowy, miniaturowy jak na obecne czasy...fajny był napęd servo, dość stabilny (też sony, chyba CDM-14, ale nie wiem czy dobrze pamiętam)

robie sobie baterie 10 kondów 35v 470uF i podłacze to pod mały akumulator i jeszcze posłucham bo mam drugie V-daca. Alchemy grał naprawde dobrze. Ma oddzielny zasilacz który ma kilka różnych napieć a nie 12v jak MF i jakieś przetwornice już w samym V-dac. Mogę wydać na Daca i 2000zł ale przyznam szczerze że gdyby nie słaby bas, w swojej cenie MF V-dac jest wysmienity

• 5 miesięcy później...

Odkopię stary temat iż mam możliwość kupić DAC AA V3.0 jako transport służył by mu sony xa30es, co o tym sądzicie?

Czy może darować sobie AudioAlchemy (w sumie ma to już prawie 20lat)i iść w kierunku samego CD od AVM np model CD3?

Reszta mojego systemu to integra od Radicona - Amplifikator A2003 oraz kolumny Phonar P5v.

robie sobie baterie 10 kondów 35v 470uF i podłacze to pod mały akumulator i jeszcze posłucham bo mam drugie V-daca.

Czy coś z tego eksperymentu wyszło ?

• 1 miesiąc później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.