Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie przetworniki - proszę o pomoc

keleleki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam plan stworzyć własne konstrukcje kolumn do muzyki głównie pop i rock, czasem troszeczkę muzyki klubowej. Pokój w jakim ma to wszystko jako działać to 18m2 a elektronika zasilająca to CA Azur 640v2 kompakcik również z tego modelu (jednak w przyszłości wzmacniacz zostanie zmieniony).

Problem pierwszy taki, że nie wiem na jakie rozwiązanie się zdecydować w takim metrażu, a mianowicie konstrukcja 2 way czy 2,5. Jest to dla mnie ważne gdyż przy konstrukcji 2 way można sobie pozwolić na trochę lepsze przetworniki ( chciałbym zaznaczyć że posiadam dość dobrego suba Velodyne CHT-10R także kwestia basu jest rozwiązana)

Monitory nie wchodzą w grę!!! Żona

Drugi problem dotyczy samych przetworników. Prosiłbym o wskazanie głośników (wysokotonowy i średnionisko) które sprawdzą się bardzo dobrze w w/w muzyce. Zwrotnice do nich zamierzam zrobić w Studio 16Hz także wszystko powinno być dobrym poziomie.

Kwota jaką mogę przekazać na przetworniki to między 700-1000, zależy co zasugerujecie.

Zaznaczam że Wasze podpowiedzi są dla mnie bardzo ważne. Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/61419-jakie-przetworniki-prosz%C4%99-o-pomoc/

Ja nie wiem co to a moda na wymaganie natychmiastowej analizy potrzeb zakładającego temat.

Zadałeś pytanie niecałą dobę temu i już foch, że nie dostaleś gotowj recepty?

A może część forumowiczów pracuje? A może myślą co doradzić?

Z fenomenów na wysokie to polecić mogę Seas 27TBFC/G.

"Monitory nie wchodzą w grę!!! Żona - nie chcę być złośliwy czy coś ale co ty masz za żonę że się z nią dogadać nie możesz :D U mnie z dziewczyną podział prosty salon mój, kuchnia jej, i ja się jej w gary nie wpierniczam :D

Moja strona audio - kondrax.mayhem.net.pl

No widzisz to masz super. Żonie przeszkadzają jakiekolwiek kable na zewnątrz. Zresztą sam też niechętnie na nie patrze. No ale.....czekam na dalsze propozycje dotyczące średnich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.