Skocz do zawartości
IGNORED

S-c słuchać chce

morawka

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj wieczorową porą w sosnowieckim zagłębiu audio dzieki uprzejmości mojej drugiej audio-połowy belissimy mielismy okazje posłuchać kilku ciekawych zestawików

Uczestnicy :

Belissima

Morawka

RicardoS

McGywer

Brylant

Opteron ze swoją audio-połówką

Klocki

Kolumny :

Tannoy Turnberry

JBL Ti 5000

Wzmacniacze :

Audio Research D-76A

Monobloki Phase ( trioda SE )

Sansui BA-2000

Preampy :

Canary Audio

Sansui CA-2000

Odtwarzacze :

Marantz CD-10

Harman-Kardon HD760

+ DAC lampowy made by McGywer

sterta kabli

Przystawki :

Ciasto z jabłkami

Sałatka śledziowa

Deska serów

oliwki

suszone pomidory

fasola z suszonymi śliwkami

fasola po toskańsku

Jako gospodarz swoimi wrażeniami wolałbym podzielic sie na koncu na razie powiem tylko tylko ,że atmosfera była miła a receptory słuchowe i kubki smakowe znalazły ukojenie

Ilu ludzi tyle opinii

https://www.audiostereo.pl/topic/61248-s-c-s%C5%82ucha%C4%87-chce/

No to ja dołożę fotki.

1. Tannoy Turnberry, Audio Research, Sansui, Harman-Kardon HD680

2. JBL, Sansui, Marantz CD10, Canary Audio CA601mkII, mój DAC handmade, Harman...

3. śliczności

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100003814 1264935126_thumb.jpg

post-3550-100003815 1264935126_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

...po prostu muszę to napisać...

tym razem wrażenia słuchowe miały się NIJAK do wrażeń kulinarnych. Nawet gdyby nic nie grało to spotkanie należałoby uznać za ze wszech miar udaną degustację.

Kilka pierwszych wrażeń :

DAC by McGywer - rewelacja, po podłączeniu wyraznie poprawiał brzmienie każdego cdka w kazdym aspekcie : czystość, klarowność brzmienia, smaczki, kop na basie, przestrzeń

Marantz i HK graja bardzo podobnym raczej stonowanym dzwiekiem nie zasypują szczegółami ale emanują spokojem. Marantz ma jednak minimalnie ładniejsza barwe i głębszy bas.Jednak w swojej cenie HK 760 to świetne źródło

Kolumny to dwie szkoły

Tannoye : szybki krótki bas, naturalna przyjemna srednica, sporo szczegółowej góry

JBL : potężny nisko osadzony bas, dobra średnica, góra szczegółowa ale nigdy nie drazniąca

z Tannoyami najlepiej zagrała kilkuwatowa trioda ( monobloki Phase )+ preamp Canary Audio co nie dziwi przy ich skuteczności

z JBL-ami zestaw Sansuia (jest to jeden z nielicznych tranzystorów ,o którym można powiedziec że gra jak dobra lampa )ale z ARC D-76A tez bardzo fajnie

Ilu ludzi tyle opinii

O proszę... przypadkiem "wpadliśmy" na takie fajne spotkanie. Jako że byłem tam trochę w interesach nie chciałem się zbytnio angażować w spotkanie które odbyło się w gronie jak się wydawało dobrych znajomych i zwinąłem się dość szybko. Przemiłe towarzystwo, Gospodażowi wraz z Żoną (pozdrawiamy) dziękujemy za ugoszczenie i to ciasto mmmm... miało być po kawałku na wynos :-)

Ze sprzętu na wielkie uznanie zasługuje sansui gospodarza, tannoye oraz DAC McGyvera. Grał bardzo dobrze, jak na mój gust może ciut za jasno ale trudno to też jednoznacznie zdefiniować gdyż sprzęt na którym tego słuchalismy nie był mi znany, na pewno jednak klasą przewyższał dość zacnego, fabrycznego CD10.

Pozdrawiamy :-)

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Gość chml

(Konto usunięte)

>Zastanawia mnie, dlaczego ten Tannoy na przedniej ściance nie ma zworek do konfigurowania

>zwrotnicy?

>Pytam, bo cały czas zastanawiam się nad czymś z oferty Tannoya.

A ja mam pytanie czy te Tannoye to oryginalne Turnberry czy obudowy z Dzierzoniowa + glosniki z Ebay? Tez rozwazam zakup tych kolumn, niestety wszystko to co pojawia sie w ogloszeniach to jakies wynalazki...

a tu juz je mozna kupic na allegro :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

specjalnie dla rocha ;) w tym ogloszeniu to nawet zworek dostaly :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

A to w zasadzie jest(był?) mój głośnik-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tak o nim pisałem:

henrykpiątek

31 Sty 2006, 10:44

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1965 / 1797 / 0

Było tak: głośnik leżał na krześle i niechcący został trącony, spadł na podłogę, na dywan i niestety...

Zamierzam wkleic do niego jakąś dobrą membrane,ale na razie nie wiem jaką i skąd ją zdobyć.

I zawiozłem do niejakiego "brylanta"

post-4056-100003636 1265073896_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mogłem sie powstrzymać

Ale warunki odsłuchowe tego spotkania były powiedzmy, masakryczne. Nie lepiej sie spotkać przy piwie, pogadać i posłuchać sobie muzyczki?? Bo to "audiofilskie porównania" żadne.

Jestem ciekaw, kiedy wreszcie nasi audiofile zorientują sie jak ważnym elementem toru audio jest pomieszczenie. Wydają dziesiątki tysięcy na sprzęt, a kolumny ustawiają jak przeciętny "kowalski swoje altusy" w pomieszczeniach z pogłosem = 10 sek. :P Dobrze, że nie układają ich na szafach. Wiem i rozumiem, że każdy ma warunki domowe takie jakie ma, ale zawsze trzeba iść na jakiś kompromis...

Pozdrawiam wszystkich walczących o dobrą akustykę pomieszczenia odsłuchowego :)

Zdzislaw

To bylo spotkanie czarodzieji dzwieku,to i pewnie byla magia-no i gralo.

A tak naprawde bylem kiedys w S@L-posluchac enigm,i bym szczerze chcial,aby zagralo nie tak jak

wtedy mi,no wlasnie,a jak???To pytanie zostawie bez odpowiedzi,bo ciekawi niech spytaja S@L sami.

Zycze udanego odsluchu pod kazdym wzgledem,bo o to przeciez chodzi.

Prosba opiszcie co i jak gralo.pozdrowienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.