Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  258 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Nie rozumiem o co chodzi z bi-wirringiem ? :D Łączysz kolumny dwoma parami drutów lub jedną i tyle :-) Wykorzystujesz wszystkie gniazda w wzmaku lub tylko górne czy dolne jak chcesz :) Oba mają - kazdy wzmak w sumie ma, z pojedyńczego gniazda tez mogą 2 druty wychodzić :) bo tylko kolumny muszą być przystosowane do bi-wirringu lub bi-ampingu :)

Edytowane przez zyzio

Nie rozumiem o co chodzi z bi-wirringiem ? :D Łączysz kolumny dwoma parami drutów lub jedną i tyle :-) Wykorzystujesz wszystkie gniazda w wzmaku lub tylko górne czy dolne jak chcesz :) Oba mają - kazdy wzmak w sumie ma, z pojedyńczego gniazda tez mogą 2 druty wychodzić :) bo tylko kolumny muszą być przystosowane do bi-wirringu lub bi-ampingu :)

Kolumny są do tego przystosowane, obecnie mam amplituner, a tam jest BI-AMP, nie wiem jak jest we wzmacniaczach. A na zdjęciu od 5000 jest napisane bi-wiring, a na 7000 nie. Dlatego się pytam.

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

Dołączam się do kolekcjonerów marki technics z tunerem st 9030, ponoć jest to najlepszy tuner tej marki i mieści sie w pierwszej 10 najlepszych tunerów na świecie.Gdy tylko dojdzie załącze zdjęcia,pozdrawiam.

Dołączam się do kolekcjonerów marki technics z tunerem st 9030, ponoć jest to najlepszy tuner tej marki i mieści sie w pierwszej 10 najlepszych tunerów na świecie.Gdy tylko dojdzie załącze zdjęcia,pozdrawiam.

Gratulacje, faktycznie "cóś" ;-))

gdybyś chciał o nim poczytać to polecam z linka : http://www.fmtunerinfo.com/technics.html

możliwości faktycznie gigant...

Kolumny są do tego przystosowane, obecnie mam amplituner, a tam jest BI-AMP, nie wiem jak jest we wzmacniaczach. A na zdjęciu od 5000 jest napisane bi-wiring, a na 7000 nie. Dlatego się pytam.

Drugi też jest bi :-) Bierz oba - jeden na wysokie i środek, drugi na niskie - będziesz miał bi-amping i jak przywali to swoich kolumn nie poznasz :-)

brać panowie ,brać Technicsy,przecież to najlepsza marka na świecie,łączcie je najlepiej w bi-wiringu z Altusami,efekty są straszliwe- dziewuchy majtki zdejmują głową,faceci gubią wszystkie złote łańcuchy, a remiza się trzęsie,jak po tornado!

brać panowie ,brać Technicsy,przecież to najlepsza marka na świecie,łączcie je najlepiej w bi-wiringu z Altusami,efekty są straszliwe- dziewuchy majtki zdejmują głową,faceci gubią wszystkie złote łańcuchy, a remiza się trzęsie,jak po tornado!

Słuchaj buraczanie, nie lubisz tej marki twoja sprawa, pisz posty w innym dziale, nie śmieć i się nie ośmieszaj....

Strasznie się czyta takie posty, ludzie znają firme przesłuchawszy su v303 i wysawiają opinie, posłuchaj sobie se a3, gwarantuje że zminisz zdanie o technicsie.

aropi

A jak tam pionek, działa jeszcze?:P

Dziki za informacje o tunerku,jest też do niego schemat, może się przydać:P

Dzieki, dzieki - nawet gra tylko szukam basu na opampach ;-))

Wesołych Świąt ;-)))

Słuchaj buraczanie, nie lubisz tej marki twoja sprawa, pisz posty w innym dziale, nie śmieć i się nie ośmieszaj....

Strasznie się czyta takie posty, ludzie znają firme przesłuchawszy su v303 i wysawiają opinie, posłuchaj sobie se a3, gwarantuje że zminisz zdanie o technicsie.

Gość ze swoimi tanoykami ma prawo sie wypowiadać o technicsie, o którym czytał na elektrodzie i widział zdjęcia na necie :) MAjąc takie kolumny wie się wszystko o dzwięku, o hifi, BA! o hi-endzie! U niego na wsi to jest top! Niedługo ze swoimi ograniczeniami finansowymi znajdzie super wzmacniacz i cd... Pewnie marantza, harmana, taniego denona, nada, tudzież CA:P Bo to najlepsze - przecie prasa poleca:D Życzę temu PAnu zdrowia, szczególnie psychicznego. I wesołych świąt przy hi endowym dzwieku z mx3:P

witam Zdzisiu, odpaliłeś już swoje hi-endy? remiza się trzęsie? założyłeś już sygnet i łańcuchy? podłączyłeś antykable do pirotechnicsa? tylko nie dodawaj basu,bo ściany w remizie poodpadają!

witam Zdzisiu, odpaliłeś już swoje hi-endy? remiza się trzęsie? założyłeś już sygnet i łańcuchy? podłączyłeś antykable do pirotechnicsa? tylko nie dodawaj basu,bo ściany w remizie poodpadają!

Zdzisia sprzęcik zamiecie twoje kolumienki pod dywanik.Swoją drogą nie postawiłbym twoich tannoy-i nawed w łazience obok kibelka, chyba że jako stojak na papier...Idz gościu z tego wątku prosto do salonu, kup sobie integre cabrydge audio i zacieszaj miche jaki masz audiofilski sprzęcik.

:)

Żelazna kurtyna niedługo u Ciebie opadnie. Przestaniesz czytac hifi i muzyke czy audio...I za te powiedzmy 10 lat będziemy mogli porozmawiać:)

Trzymaj sie. i nie zaglądaj tu:)

Jest wiele przykładów na tym forum podobnych osobników, którzy żeby zaistnieć muszą nasmrodzić. Krytyka czasem jest potrzebna, ale najważniejsze przy puszczaniu bąków jest to, żeby nie pobrudzić majtek. Smród twojego wpisu wywietrzeje, a ty... No cóż, zostaniesz w brudnych gaciach.

Koledzy dajcie spokój pANU shane63, z nicku wynika że pAN jast dojrzały fizycznie, lacz nie nie psychicznie! Kiedyś "dzwonił" łańcuchami w remizie jak pisze z autopsji teraz poczytał o kablach i kolcach pod głośniki i stał się snobem hi-endowym! Porwokacja dzieci neo:) - jest po prostu jak by to nazwać po hamerykańsku TRENDY :))

Pozdrawiam !

Nie Altusy, tylko te, co mam w awatarze

A znacie klubowicze to ? SE 9600. Lepsze niż A 5000, 7000 ?post-32130-0-02818400-1303754845_thumb.jpg

post-32130-0-33135400-1303754817_thumb.jpg

A znacie klubowicze to ? SE 9600. Lepsze niż A 5000, 7000 ?post-32130-0-02818400-1303754845_thumb.jpg

Znamy, miałem niegdyś tą końcówke, wybitnie prozaiczna konstrukcja, fajnie gra, nie ma typowego dla technicsa brzmienia, gra raczej ciepło z dobrym dołem.Na uznanie zasługuje w niej stabilizator napięcia stopnia mocy- bardzo żadkie rozwiązanie w tak mocnych końcówkach

Bardziej brzmieniowo podpasował mi se 9060- niższy model,dual mono.

Nieźle!

To może byś wrzucił jakieś ich fotki. Im więcej, tym lepiej. Ot, te kolumienki to takie moje marzenie z czasów dzieciństwa :)

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Nieźle!

To może byś wrzucił jakieś ich fotki. Im więcej, tym lepiej. Ot, te kolumienki to takie moje marzenie z czasów dzieciństwa :)

A, proszę bardzo. Tyle, że trochę ciężkie do przesuwania :-)post-32130-0-15443100-1303878972_thumb.jpgpost-32130-0-80173200-1303878959_thumb.jpgpost-32130-0-89768200-1303878943_thumb.jpg

Poprzednie były lżejsze - SB-M800, i czarna wieżapost-32130-0-72019500-1303880042_thumb.jpg

Znalazłem jeszcze foto SB-M800 bez maskownic, ale miejsce wieży zajęły modele F1 - RC, ale to temat do innego forum :-)post-32130-0-83960900-1303890303_thumb.jpg

Wielkie dzięki!

I gratuluję kolumienek.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

• 4 tygodnie później...

Płynie i płynie ten SU-C7000 do mnie. Ale widzę, że będzie problem z resztą. Jakoś nie widzę, żeby sprzedawali SE-A3000, 5000, 7000. Tylko same SE-A5 , ale to czarne. Może ktoś z klubowiczów ma jeszcze jakiś pomysł oprócz ebay'a i bidjdm ?

Audiogon, marktplaats.nl. Na Marktplaats jakiś czas wisiał szampański A3000 za jakieś 800 euro.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Wypatrzyłem, że na końcówce A7000 jest taki smaczek :

technics 1.bmp

Wypatrzyłem, że na końcówce A7000 jest taki smaczek :

technics 1.bmp

post-32130-0-06832800-1306317449_thumb.jpg

W ktorym miejscu to jest? :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Nie widziałem tego jeszcze, dzięki. Polujesz na takiego A7000?

Nie widziałem tego jeszcze, dzięki. Polujesz na takiego A7000?

Tak, nawet myślałem konkretnie o tym. Boczki można odpicować, ale japoniec nie odpowiada na pytania w sprawie wysyłki do Polski. Ostatecznie może też być A3000, bo 5000 ( przynajmniej tak ja widziałem ) nie posiada złotych pasków pomiędzy przednim panelem a boczkami. Popatrzyłem na bidjdm, to z reguły wysyłają samolotem za 500$. A jak samolot to cło z VATem na 100% :-( Mój C7000 pływa po świecie już ponad miesiąc, ale za 3$/kg. Niech sobie pływa. Za to jest duża szansa, że bez cła będzie , tak jak CD.

• 3 tygodnie później...

Witam!

Czy ma ktoś może instrukcję serwisową do gramofonu Technics SL-D303?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.