Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  258 członków

Technics Klub
IGNORED

Klub fanów firmy TECHNICS

Rekomendowane odpowiedzi

Preamp już w Hamburgu, zaraz będzie w Polsce. Mam do kupienia złotą końcówkę SE-A2000. Kupić czy szukać dalej ? Spotkałem się z wypowiedzią, że porządne zaczynają się od 3000

SC-5, BB-5, 2 x SM-5, SA-1, DCD-SA1, B&W 802N

SE-A2000 jest łudząco podobna do SU-V900 i SU-MA10:

se-a2000(2).JPG

Jak widać różnią się trafami, A2000 ma R-core. Ciekawe, bo A2000 i A3000 mają tą samą moc (2x100W@Ohm) i podobną wagę, różnic w cenie to 50.000JPY. Dopiero A5000 robi się ciekawy ze skromnymi 34Kg i 2x240W@4Ohm.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

SE-A2000 jest łudząco podobna do SU-V900 i SU-MA10:

se-a2000(2).JPG

Jak widać różnią się trafami, A2000 ma R-core. Ciekawe, bo A2000 i A3000 mają tą samą moc (2x100W@Ohm) i podobną wagę, różnic w cenie to 50.000JPY. Dopiero A5000 robi się ciekawy ze skromnymi 34Kg i 2x240W@4Ohm.

:-) no to szukam dalej

Zaszalej i kup SE-A3 :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Znamy, miałem niegdyś tą końcówke, wybitnie prozaiczna konstrukcja, fajnie gra, nie ma typowego dla technicsa brzmienia, gra raczej ciepło z dobrym dołem.Na uznanie zasługuje w niej stabilizator napięcia stopnia mocy- bardzo żadkie rozwiązanie w tak mocnych końcówkach

Bardziej brzmieniowo podpasował mi se 9060- niższy model,dual mono.

Diabeł, nie opowiadaj głodnych kawałków.

To jeden z najlepszych wzmacniaczy jaki został kiedykolwiek wyprodukowany.

Nie jest dokładny, bo nie jest konstrukcją stałoprądową, ale nie przypomina jako jedyny w całej produkcji, brzmienia znanego z jakiegokolwiek innego urządzenia tej fantastycznej marki.

Właśnie z powodu stabilizacji stopnia mocy, ale i z powodu posiadania wszystkich w torze audio tranzystorów w obudowach metalowych.

To powoduje zupełnie inną przewodność dla małych sygnałów, zupełnie inne są wszelkie subtelności, niedostępne dla tranzystorów w plastikowych obudowach, do tego wejście jest bipolarne a nie fet, co powoduje pracę w prądzie, w więc głęboki, prawdziwy dżwięk.

To świetny wzmacniacz, oczywiście przestarzały już dziś ze względu na postęp w niektórych podzespołach.

Trzeba wiedzieć ze firmy nie pozwalają aby nowsze, ale niższe modele grały lepiej od starszych ale wyższych.

Taki wzmacniacz ma służyć długie lata i tak się konstruuje, aby ciągle przy porównaniach wypadał dobrze przy niższych ale nowszych modelach.

SE A3 nie zagra lepiej od 9600, nie ma takiej możliwości od strony technicznej, mimo że jest DC.

Ale ja mam pod górę. Znalazłem na rosyjskim allegrze SE-A5000 w fajnym stanie, fajnej cenie, można utargować. Ale Nachodka - od nich Japonię widać. Nie ma jak sprowadzić. EMS bierze tylko do 31,5 kg. Poza tym pewnie cena by była chora za przesyłkę.

Zastanawiam się, czy nie kupić Sobie na okres poszukiwań końcówki SE-A100 albo A5, bo tego pełno - żeby chociaż przez ten czas coś grało.

A100 wcale nie powininen byc gorszy od A3000/A5000.

Kurna, A7000 to kloc! I te terminale głośnikowe, iście brutalnie zrobione. Piękny jest normalnie! Ma ktoś fotki wnętrza?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Wsio zabudowane i tak:

6nqvlt.jpg

Witam,

Ja tak krótko, niedawno podpiąłem pod swojego starego, dobrego TECHNICSA wmacniacz 90d nowe kolumny PARADIGM studio-60 z kablami kanadyjskiej firmy ULTRALINK - jakbym na nowo poznawał wzmacniacz i muzykę.

Bardzo dobrze się całość zgrała - to tak informacyjnie, żeby pokazać, że stare dobre wzmacki Technola wciąż potrafią dobrze brzmieć z dobrymi kolumnami...

pozdrowionka dla klubowiczów

Marek

Bo żeby wyciągnąć cokolwiek z Technicsa trzeba podpinać ostro brzmiącą elektronikę i kolumny.

Heeeeee, kumpel zadzwonił właśnie do mnie, SU-C7000 już w Polsce . Wygląd nówka, klapka się otwiera powoli, a nie z hukiem. Tyle wiem. Jadę na urlop. Na początku lipca wkleję foty ( dla kolegi czołgisty oczywiście wnętrza )

Mam dogadaną końcówkę SE-A5000 w idealnym stanie. Czy cena 4,9 kzł jest do przyjęcia ? Po powrocie z wakacji bym nabył. I Technio w komplecie :-)

Wydaje mi się że to normalna cena, ani drogo ani okazja :)

p.s

Oglądałem jeszcze raz zdjęcie twojego zestawu, co to equalizer pod gramofonem? Tego jeszcze nie widziałem.

lm 747

Twoja wiedza jest adekwatna do doskonałości scalaka z twojego nica.Byłem kolekcjonerem technicsa i w moim posiadaniu były takie modele jak se 9600, se 9060 i tym podobne.Na pewno se 9600 w niczym nie jest lepszy od se a3 i nawet od se 9060, miałem słuchałem i wiem, se 9600 jest nawet gorszy od su 8099 którego posiadam teraz, czy od moich se a3.Konstrukcji se 9600 nawet nie trzeba specjalnie omawiać, jest identyczna jak np ws311 unitry, tyle że technics ma wyższe zasilanie i stabilizator zasilania

Pozdrawiam

lm 747

Twoja wiedza jest adekwatna do doskonałości scalaka z twojego nica.Byłem kolekcjonerem technicsa i w moim posiadaniu były takie modele jak se 9600, se 9060 i tym podobne.Na pewno se 9600 w niczym nie jest lepszy od se a3 i nawet od se 9060, miałem słuchałem i wiem, se 9600 jest nawet gorszy od su 8099 którego posiadam teraz, czy od moich se a3.Konstrukcji se 9600 nawet nie trzeba specjalnie omawiać, jest identyczna jak np ws311 unitry, tyle że technics ma wyższe zasilanie i stabilizator zasilania

Pozdrawiam

Ps- apropo metalowych obudów- lm 747 też ma taką,napewno gra wybornie:D

p.s

Oglądałem jeszcze raz zdjęcie twojego zestawu, co to equalizer pod gramofonem? Tego jeszcze nie widziałem.

Tak, to SH-GE50 stojacy na SH-GE70 ( pisze ze Szwecji i nie ma tu polskich znakow )

p.s

Witam

Obiecałem kilka zdjęć, więc proszę:

Witam

Obiecałem kilka zdjęć, więc proszę:

post-30866-0-91275600-1309008815_thumb.jpg

post-30866-0-65834700-1309008836_thumb.jpg

post-30866-0-03981200-1309008852_thumb.jpg

Pieknie to razem wyglada.

Dawaj tutaj ta SE-A3, dam ci odpicowana Yamahe B2 :P

Pieknie to razem wyglada.

Dawaj tutaj ta SE-A3, dam ci odpicowana Yamahe B2 :P

Se a3 mam dwie szt, zawsze można się dogadać:P

Na ebay niemieckim jest se a100- dużo rzadszy model jak se a3

Edytowane przez diabeł

>>Zdzislav

Widać, że malutko dzieciątko słyszało w życiu, a może Artomania nastała?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>>Zdzislav

Widać, że malutko dzieciątko słyszało w życiu, a może Artomania nastała?

Słuchałem takich hajenduf w zyciu jakich Ty na oczy nie widziałeś!!!

hahaha

a co to w ogóle jest Artomania ?? i czemu z wielkiej litery ??

Trzymajmy dyskusję na poziomie.

Zdzislav, poczytaj w dziale stereo o 'śmieciowym' gęstym audio to będziesz wiedział o co chodzi z Artonem.

haha, ale dałem Ciała:O Nie czytałem o gęstych formatach, wole przeznaczyć czas na słuchanie winylów!

Tak poza tym to mój zestaw składa sie z technics su 8080, st 8080, sl 1200, pioneer hpm 100, no i generalnie robię sobie jaja:D Słyszałem co potrafi zestaw diabła, nawet pożyczył mi do domu su 8099 :D Mimo wszystko 8080 lepiej zgrywa sie z pionkami w kwestii barwy dźwięku :)

Jako już były posiadacz Technicsa (szczegóły w "o mnie") serdecznie pozdrawiam Szanowny Klub i życzę zadowolenia z posiadanych zabawek.

Technics zawsze będzie ze mną, przynajmniej we wspomnieniach.

Szkoda sympatycznej firmy... przynajmniej TV Panasa wciąż można jeszcze sobie kupić. :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Piekna maszyna. Wygląda lepiej niż niejedna konstrukcja top audiofilska. Ciekawe jak gra? Wiedząc, że całkiem łatwo go ustrzelić. Chyba się ich pozbywają. I chyba zostawiają se a5000 i a7000... a preampy idą pod młotek.

Piekna maszyna. Wygląda lepiej niż niejedna konstrukcja top audiofilska. Ciekawe jak gra? Wiedząc, że całkiem łatwo go ustrzelić. Chyba się ich pozbywają. I chyba zostawiają se a5000 i a7000... a preampy idą pod młotek.

U japońca jest za 2200$, więcej nie widziałem. Nie wiem jak gra, bo nie mam jeszcze końcówki, tzn. chce mi Wania sprzedać A5000, ale nie mam żadnej gwarancji, że mi wyśle, a na Syberię nie pojadę po nią.

Od spodu też miedź, po nią guma i dopiero chassis

Na razie tak wygląda 2/3 sprzętupost-32130-0-68876000-1309802167_thumb.jpg

post-32130-0-16940000-1309800843_thumb.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.