Skocz do zawartości
IGNORED

Kable kierunkowe - jaki efekt?

geertgen

Rekomendowane odpowiedzi

no babelek to trudna sprawa na pierwszy rzut oka bo sie bedzie rozprezal a jeszcze jak lepskosc uwzglednic

ale chce ci zwrocic uwage ze glos zabieram raczej wtedy gdy ktos wypowiada sie w dziedzinach co do ktorych mam jaka taka wiedze

o babelkach mala ale jesli chodzi o metale i polprzewodniki to juz nie jest u mnie tak tragicznie:-)

patefon >

Więc opowiem Ci coś na temat tej rury - przyznam,że gdy przejrzałem rozwiązanie - nabrałem szacunku do spraw prostych i błachych - pozornie prostych -

rozwiązanie problemu rury zajmowało 150 stron ( słownie stopięćdziesiąt)

Mam nadzieję, że nie wyłuszczacie swoich potrzeb w ww. sposób dokonując zakupu :-)))

>Fadeover

Ty lubisz kupować kable. Czy jak wchodzisz do Audioklanu, to sprzedawcy z krzykiem przerażenia barykadują się w toalecie?

Pewnie że słyszy! Po co pytać???

Jak druty są przeplatane to nawet można usłyszeć pisk opon na zakrętach :-) Ostatnio w Częstochowie był taki który słyszał różne rzeczy - i dlatego podpalił sąsiadów.

A tak juz bez kpin. Sam kabel nie gra i nie brzmi. Poszukiwać raczej należy urządzeń, które są wrażliwe na wpływ kabla. Może pytanie powinno brzmieć - czy są urządzenia dla których istotny jest kierunek podłączenia kabla i dlaczego?

pozdr.

PS. Dowód indukcyjny na to że 1+1=2 zajmuje 400 stron (więc przykład z fizyki to przy tym pikuś :-)

Dla tych co chcą pogłębić temat :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Qbric > Ależ tak !!!

Innne będą zmiany w zestawie A a inne w zestawie B. Ale nie oszukujmy się - W tanich kablach i w tanich zestawach, te różnice beda bardzo male.

I tu pojawia sie paradoks - to tak jakbyśmy kupili drogie auto , które za cholerę nie mogłoby dobrze jechać na tanich oponach.

_igod_

Odpowiem krótko na twoje pytanie - bo juz ten temat mnie troche nudzi.

TAK - I nie tylko ja. Różnice w brzmieniu IC zauważaliśmy nie we wszystkich kablach .

I co ciekawe,żeby zadowolić ''słownikowo'' twoją ocenę tego problemu - '' wydawało '' nam się zgodnie.

Nam - to znaczy sześciu wykwalifikowanym, wytrenowanym, słyszącym słuchaczom :-)

Ps. A może nie trafiłeś jeszcze na taki kierunkowy kabel ?

Lub sprzęt był mało wrażliwy ?

• Redaktorzy

darkul: otóż to - w przypadku popularnej optyki dźwięk chrzani standard interfejsu - co z tego, że szkło przezroczyste, skoro przez nie płynie już wykastrowany sygnał.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.