Skocz do zawartości
IGNORED

Co lepsze jako źródło CD w zestawie HiFi: Denon DCD-1500AE czy też Pioneer PD-D9mk2 ??

Slawczenko_73

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu zastanawiam się nad zakupem drugiego odtwarzacza CD; generalnie miło było by gdyby odczytywał płyty nagrane w SACD I tak mój wybór padł na wcześniej wspomnianego Denona oraz z sentymentu na Pioneera. Odtwarzacz Denona mogę odsłuchać u siebie bez problemu, natomiast z Pionkiem będzie duży problem z jego wypożyczeniem. Wojciech Pacuła na łamach "Audio" oraz „High Fidelity” stwierdził, że ten model Denona można brać w ciemno:) Natomiast na łamach "HiFI" czytałem porównanie Pionka z Yamachą S-1000/2000 i w odsłuchu płyt SACD blado wyszedł.. Wręcz nie było praktycznie słychać różnicy przy odsłuchu płyt nagranych w technice SACD z tymi tradycyjnymi w przeciwieństwie do Yamahy, która pięknie to uwidoczniła. Za Pioneerem jest zachęta w postaci solidnej budowy, podwójnego zasilania, dobrej separacji podzespołów.Za Denonem pochlebne opinie i ciepłe brzmienie. W ogóle praktycznie mało jest materiałów na temat brzmienia nowego topowego modelu Pioneera. Mój zestaw pod którym to ustrojstwo ma grać to: NAD 325 BEE + Paradigm 9v5. Teraźniejszym źródłem jest: Harman/Kardon HD 970 + Pioneer F-504 + Pioneer CT-777 Muzyka najczęściej słuchana: industrial, metal, rock oraz od czasu do czasu klasyka. Jakieś sugestie, rozwiązania mile widziane ;)))

Witaj,

osobiście wolę dźwięk oferowany przez odtwarzacz Pioneera niż Denona - jest dokładniejszy. Jest to jednak kwestia gustu. Napewno na korzyść Pioneera przemawia konstrukcja, zasilanie i napęd. Ponadto dostępny jest już nowy model PD-D6MK2-K który w kilku kwestiach został poprawiony w stosunku do poprzednika. Obiektywnie oceniając obydwa odtwarzacze - w przypadku płyty CD Pioneer zagra lepiej, przy SACD różnice są niewielkie.

Do powyższej grupy możesz jeszcze dołożyć odtwarzacz MARANTZ SA8003.

W przypadku pytań służę pomocą

A czy w modelu Pioneer PD-D9mk2 prócz zmian kosmetycznych(alu pilot i nowy wyświetlacz również zaszły jakieś zmiany w konstrukcji, brzmieniu)??

A czy w modelu Pioneer PD-D9mk2 prócz zmian kosmetycznych(alu pilot i nowy wyświetlacz) również zaszły jakieś zmiany w konstrukcji, brzmieniu?? Przepraszam za korektę ale nie lubię błędów stylistycznych:D

Wg mnie ten Pioneer gra lepiej - przede wszystkim ma sie wrazenie ze jest dokladniej i dynamiczniej. Juz pomijam fakt ze swietnie wyglada na zywo ;-)

Czyli jednym słowem Pioneer jest lepszą propozycją. Faktycznie zastosowano w nim nowy zegar i brzmienie jest lepiej poukładane w stosunku do poprzednika PD-D9??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.