Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  493 członków

Sansui Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Nurek04

Pilota ma 507X i 507RX, bodaj RS 1480. Nie jestem zaś wyrocznią co do sprzętu, którego nie posiadałem. Nie wiem czy i jaki inny pilot z Twoim wzmacniaczem zadziała.

Szymek20

Tak, w Japonii jest zasilanie 100V i trzeba stosować transformator obniżający. Drugi link przedstawia trafo idealne do tego, choć drogie. Do modeli 507 stosował bym autotrafo na 127 v i odwrócił zasilanie. Tak obniżone napięcie wystarczy by nie zniszczyć wzmacmiacza.

Nic w środku wzmacniacza się nie wymienia. Kabla też nie radzę wymieniać, wtedy nie można się pomylić. W pokazanych przez Ciebie linkach, te trafa mają na wyjściu odpowiednie gniazda.

Pozdrawiam

Jan

Marka faktycznie jednak jest mi znana.

Co prawda z magnetowidów i telewizorów a całe audio z tej stajni to akurat jak z odległej epoki analogowego zasilania (bez okrrropnie zawodnych scalaków od soft-startu).

Pozdrawiam drogich sensejów,

Artur R.S.

~Way hay and up she rises early in the morning~("Morskie opowieści")

~Braterstwo narodu buduje się na kiczu~("Nieznośna lekkość bytu" Milan Kundera)

Drodzy Koleżanki i Koledzy

Pokazała się Alpha 907XR za mniej niż 8000zł w naszym ulubionym sklepie.

Jak ktoś poluje to niech się nie zastanawia.

Stan od frontu doskonały, ślady po "nóżkach" na górnej pokrywie.

Już niedługo ktoś ją kupi, bo oferta ma już ponad dwie godziny.

Powodzenia

Pygar

Czubsi B-2301 :)

Moje AU-X711 wreszcie zaczyna grać, pomogła wymiana kabli głośnikowych ale przede wszystkim podłączenie przez XLR źródła.

Niestety podłączenie na basie 701 przez Luxmana C-03 się nie sprawdziło, owszem basu było ale brakowało przestrzeni, stereofoni i ogólnie dźwięk jak z mp3, no i strata XLR nie była do przyjęcia, teraz jest już nieźle. Następny krok zmiana wzmacniacza ale trzeba dozbierać :)

Dobrze by było jeszcze odsunąć kolumny od ściany ale totalny brak miejsce nie pozwala na taką operację.

Dzięki Janie za rade odnośnie kabli.

pzdr

Artcar

Czubsi B-2301 :)

Moje AU-X711 wreszcie zaczyna grać, pomogła wymiana kabli głośnikowych ale przede wszystkim podłączenie przez XLR źródła.

Niestety podłączenie na basie 701 przez Luxmana C-03 się nie sprawdziło, owszem basu było ale brakowało przestrzeni, stereofoni i ogólnie dźwięk jak z mp3, no i strata XLR nie była do przyjęcia, teraz jest już nieźle. Następny krok zmiana wzmacniacza ale trzeba dozbierać :)

Dobrze by było jeszcze odsunąć kolumny od ściany ale totalny brak miejsce nie pozwala na taką operację.

Dzięki Janie za rade odnośnie kabli.

pzdr

Artcar

Kabelki doradziłem Ci ja :-)

Jan ma 1000% racji jeśli chodzi o ustawienie kolumn, nie poczujesz co potrafią gdy stoją "na ścianie" - grają wtedy jak kolumny za dużo mniej $, a przecież nie o to chodzi.

U mnie Re90 przy ścianie nie mają nawet dobrej bazy stereo, a od 40-50 cm w głąb pokoju można już mówić o słuchaniu muzyki.

Zrób szkic z pomiarami odległości oraz zawartością pokoju.

Następnie poproś o pomoc na wątku u kolegów od akustyki, a nóż widelec wpadniecie na lepsze rozwiązanie jak to wszystko ustawić.

Powodzenia

Pygar

Witam

Pygar... dzięki za radę z kabelkami ...:), co do przestawienia kolumn to duży kłopot, musze powalczyc z odgruzowaniem pokoju, strasznie dużo gratów sie nazbierało, cholera nijak nie mogę tego poprzestawiać ale pomyśle co by wykombinować.

Czubsi a co myślisz o B-2102 mos Vintage?

pzdr

Artcar

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Witam

Pygar... dzięki za radę z kabelkami ...:), co do przestawienia kolumn to duży kłopot, musze powalczyc z odgruzowaniem pokoju, strasznie dużo gratów sie nazbierało, cholera nijak nie mogę tego poprzestawiać ale pomyśle co by wykombinować.

Czubsi a co myślisz o B-2102 mos Vintage?

pzdr

Artcar

to samo co o AU-X1111MOS Vintage - w końcu to niemal identyczne konstrukcje. Kupując MOSA wolę 2105 bo zbudowany jest nawet lepiej niż kultowa 2302.

Edytowane przez czubsi

Witam. Zakup jakiego Sansui byście mi doradzili - posiadam kolumny MA BR6, pokój 7x3,8m. Muzyka: rock, blues, chillout, pop, ale głównie (95%) to radiowa Trójka. Obecnie posiadam Marantz 4240, ale chętnie coś bym zmienił. Moje typy to G-9700 (lub niższy, fantastyczny image) lub pójście w stronę Tuner+Wzmacniacz, ale tu jestem kompletnie zielony. Budżet - 3000zł. Również pytanie - jak kosztowo wygląda sprawa "odświeżenia" kondensatorów itp. bebechów? pozdrawiam

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Masz 83 strony odpowiedzi na swoje pytania. Po raz chyba już 10-ty powtarzam to samo ... Jak myślisz po co jest ten wątek ??? Masz czas szukać sprzętu miej czas poczytać ! Prosiłem tyle razy by nie powielać tego samego ...

Soli1 G9700 to już starsza konstrukcja, nie miałem okazji posłuchać ale na wygląd piękny, więc spełnia dwie funkcję, piękny mebel i przy okazji pewnie nieźle gra ale odnośnie dźwięku musisz pytać kolegów którzy posiadają G.

Przy bydżecie 3k z nowszych konstrukcji chyba najlepiej szukać AU-X901 lub 911 i do tego tuner TU-X701 lub któryś ze starszych modeli jak TU-719 lub 919 ale to troszkę większy wydatek.

Odnośnie "odświeżenia" musisz pytać Czubsi-ego lub Janavideo24 ponieważ oni są najbardziej biegli w tych sprawach.

pzdr.

Artcar

Edytowane przez Artcar

Witam. Zakup jakiego Sansui byście mi doradzili - posiadam kolumny MA BR6, pokój 7x3,8m. Muzyka: rock, blues, chillout, pop, ale głównie (95%) to radiowa Trójka. Obecnie posiadam Marantz 4240, ale chętnie coś bym zmienił. Moje typy to G-9700 (lub niższy, fantastyczny image) lub pójście w stronę Tuner+Wzmacniacz, ale tu jestem kompletnie zielony. Budżet - 3000zł. Również pytanie - jak kosztowo wygląda sprawa "odświeżenia" kondensatorów itp. bebechów? pozdrawiam

To są pytania w stylu "Co by było, gdyby ciocia miała wąsy ?"

A: Przepraszam, a ile kosztowałaby naprawa samochodu ?

B: Jakiego samochodu ?

A: No mojego auta ?

B: A to kabriolet czy ciężarówka :-) ?

itd.

Jak już kupisz konkretny model, to na podstawie schematu można +- coś policzyć, a tak to jak stawianie diagnozy pacjentowi przez telefon.

Brak danych -> Brak wyniku

Pozdrawiam

Pygar

Ostatnio na allegro nie było chętnego na tuner Sansui TU-S9!!! Poszedł za drugim razem za ok 200 zł!!!

Szok, przy poziomie cen aktualnych ofert Sansui na all... to było jak za darmo ;) Szkoda, że wtedy nie pytałeś...

Pozdrawiam, Andy

Edytowane przez A_ndy

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

ale jesteście nerwusy! spytam raz jeszcze, doprecyzowując wątek. 1. czy ktoś słuchał Sansui na moich kolumnach (BR6)? czy to dobrze brzmi, czy do bani? 2. fachowcy odświeżający Sansui znają koszt wymiany elektrolitów i czego tam trzeba - nie chcę być niemiło zaskoczony, że koszt takiej operacji wyniesie np. 2000zł co sprawi, że zakup klocków za 3000zł będzie de facto zakupem za 5000zł. 3. Celowo podałem amplituner G-xxxx bo wątek słabo rozwija te modele a wizualnie są bardzo interesujące. 4. i spokojnie Panowie, liczę na pomoc i zrozumienie fachowców - wiadomo, że dla Was są to tematy oklepane i nudne, lecz dla mnie istotne; jeśli ktoś jest zmęczony poradami, o niech nie odpowiada, a nie miesza człowieka z błotem. 5. dzięki

Witam,

Chyba tylko czubsi i janvideo o Sansui wiedzą wszystko ;)

Są nerwowi bo przez 83 strony tą wiedzą się dzielą... a wygląda to tak jakby nikt ich nie czytał/słuchał ;)))

Ja mam G-8000 i słucham go na starszych głośnikach JBL L100 oraz HPM-100 Pioneera. Jestem z tego sprzętu nadwyraz zadowolony. Czytając informacje o amplitunerach Sansui można dojść, że serie G-X500 i G-X700 nie były wcale krokiem do przodu. Z drugiej strony, czubsi dał ostatnio link do bloga, w którym audiofil zakochany w Sansui pisał, że woli 9090 niż G-9000!

Trudno zatem doradzać nie znając preferencji słuchacza i jego kolumn. Trudno też pisać kupuj G-9700, bo to kawał kasy, a jak można wydedukować z powyższego wpisu 9090 może by Ci lepiej podpasował???

Pozdrawiam, Andrzej

Edytowane przez A_ndy

SANSUI AU-alpha 707DR | SANSUI SP-L550 | SANSUI TU-X711 | JBL L-110 | OPPO BDP-95 | DENON DP-37F + DL110 | FADEL/SEVENRODS/SONUS OLIVA

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Tak jak andy wspomniał - niestety amplitunery to istna loteria ... generalnie brzmienie może się podobać a w niektórych przypadkach nawet bardzo ale jak już wspominałem osobiście wolę wzmacniacze grające bliżej wzorca neutralności i cechy tych "telewizorków" odbieram jako wadę a nie zaletę. Nie mniej jednak Ciebie może to pociągać bo to nadal Sansui i nadal rasowe brzmienie w kontekście innych marek ! Jednak oprócz dużej różnorodności w brzmieniu musisz się spodziewać bardzo bardzo bardzo dużego zagrożenia jeśli chodzi o stan techniczny takich urządzeń. Odświeżenie czegoś takiego mija się w zasadzie z celem no chyba, że umiesz to zrobić samemu i podejmiesz takie ryzyko na własną rękę ...

Wielu kolegów nie słucha widzę dość uważnie tego co często piszę .... Nie bez powodów wałkuję i polecam takie modele jak AU-X901 czy AU-X911 bo najzwyczajniej w świecie łatwo przywrócić im dawny blask. Z takim amplitunerem sprawa wygląda zupełnie inaczej i jeśli nawet jakiś (za przeproszeniem ) szaleniec się tego podejmie to koszty zapewne wyjdą bajońskie ... Druga sprawa to to, że większości części o właściwych wartościach próżno szukać !!! ....

Moim limitem do prac są końcówki mocy nie starsze niż B2301 czy 2201 i to też z duszą na ramieniu .... Wymieniając kondensatory w B2201 doznałem szoku gdy część z nich niemal wypadała z układu sama !!! Wyobraźmy sobie co się stanie gdy w układ wsadzimy ze 100 nowych kondensatorów ... Chyba każdy posiada na tyle fantazji by zrozumieć, że reaszta komponentów jest stara i może najzwyczajniej w świecie zawieść przy konfrontacji z nowymi warunkami pracy ! Strojenie takiego urządzenia musi odbywac się z dużym refleksem i natychmiast ! Ktoś kto tego nie robil niech tego nie rusza bo ujrzy jedynie dymek ... Nie jest żadną tajemnicą, że Sansui są wredne jeśli chodzi o wrażliwość na takie zabiegi. Trzeba wiedzieć co można a czego nie !!! Jeśli mówię, że dotykanie w celu odświeżenia takiego modelu jak Gxxx to potworne ryzyko obarczone nawet utratą urządzenia to wiem co mówię i tyle w temacie....

Edytowane przez czubsi

ha! czubsi stanął na wysokości zadania i wyczerpał temat. szkoda, bo strasznie, strasznie bajecznie wyglądają te G-xxxx, ale w tej sytuacji to będę jedynie liczył na zakup okazyjny. W skrytości liczyłem jednak, że gdzieś tam w mysiej dziurze lutuje też ampli, tylko nie chwali się przed kolegami aby go nie obśmieli - widzę jednak, że muszę ten typ sprzętu odpuścić.

@A_ndy - 9090 odpada, trochę babciny (sprzęt musi grać ale też wyglądać!, znaczy gdy godzinami go słuchasz i oglądasz nie może być mowy o niedopasowaniu)

dzięki Panowie, teraz czas na zastanowienie.

Ależ nie, to nie jest tak, że namawiam Cię do 9090. Ja tylko sugeruję, że w zależności od gustu może on dla kogoś brzmieć "lepiej" (na pewno tuner - majsztersztyk)

Czubsi to wyjaśnia w miarę rzeczowo, amplitunery grają swiom charakterem, nie ma mowy o neutralności którą tak cenią w Alphach.

Nikt nie jest w stanie przewidzieć, czy dany egzemplarz będzie Ci odpowiadał "swoim" charakterem brzmienia, tym bardziej że wszyscy zakładamy iż daleko mu nawet do jego pierwotnych możliwośći.

Pewni jesteśmy, że "napedzą" nawet najbardziej wymagające głośniki dzięki dużej wydajności prądowej.

Przy twoim budżecie szkoda mieć tylko "telewizorek" jak to nazwał czubsi. Stać Cię już na najwyższe modele Pioneera, Marantza, Kenwooda, Tandberga... a wiele z nich może zabrzmieć lepiej od G9700.

Szukaj u kolekcjonerów, nawet nie okazji do zakupu, tylko odsłuchu.

Dla mnie, z oczywistych względów/preferencji, idealnym amplitunerem będzie G-33000... a od biedy G-22000 ;))))

Andy

Edytowane przez A_ndy

Na allegro jest au717 za tysiaka. Ponoc bdb stan, ale jak to jest napreawde to wiedza cyba tylko najstarsi gorale. Ciekaw jestem jak to sie sprawuje i ile trzeba wlozyc w ewentualne odrestaurowanie - kolejny tysiak?

Ostatnio za mniejsze pieniadze kupilem arman kardon pm655vxi i gra przynajmniej dobrze, a juz wiem, ze trzebaby wymienic kondy filtrujace. Ponadto ponoc pre nie jest zbyt dobre za to koncowka swietna. Mam takie watpliwosci czy nie pomyslec o dobrym pre i czy to wtedy nie bedzie lepsze niz taki au717. A moze juz jest podobnie? Nie poslucam to sie nie dowiem, a zmiennyc (czytaj stan urzadzenia) jest sporo.

The Protagonist DAC by McGyver, Dynaco ST35, Hifiman HE5LE:)

Zibra.

Tyle już tu było pisane o tym samym. Starsze modele zwykle wymagają pracy by zagrać jak za swoich dobrych lat. Czas robi swoje. Trzeba w nie włożyć trochę pracy i parę zeta też. Czytając co piszesz o sprzęcie i ile o nim wiesz, odradzam zakupy leciwych sprzętów. To poprostu nie dla Ciebie. Kasą też raczej nie grzeszysz - bez urazy. Moja rada, uzbieraj sobie tyle , by kupić taki model, jaki nie wymaga wkładu ani finansowego, ani skarbowego. Że nie od razu, hm, tak już bywa. Cierpliwość to jedna z cnot, które nie są rozpowszechnione. Kupiłeś H K i co, czegoś brakuje, niby pre słabe a może by coś tam dokupić. Tak będzie wciąż, na okrągło bo za małe pieniądze jest tyle samo jakości i tyle o tym się da napisać.

Chcesz kupić Sansui, Paweł, ja i jeszcze kilka osób na tym forum pisało, podawało modele, styl brzmienia.

Wskazany przez Ciebie 717 wedle opisu autora gra prawie jak lampa. Tak się składa, że chyba gościowi pomyliły się życzenia z rzeczywistością. Zapraszam go do mnie. Mam lampę i mam kilka modeli Sansui ale 717 nie gra ,,prawie,, jak lampa. Gra jak gra ale do lampy to mu brakuje. Takie to są opisy na Alle...

To typowy tranzystor a jego zaletą w stosunku do kilku innych wzmacniaczy jest świetna dynamika, świetne pre gramofonowe i konstrukcja dual mono , podatna na modyfikacje . Modyfikacje zaś ja Koledze odradzam. Znowu posypią się pytania a jakie kondy a czy Panasoniki jakie już kupiłem to aby są super czy może nie? Co wymienić a co nie. Jedno na pocieszenie to to, że w Sansui nie wymienisz kondów sprzęgających, bo ich nie ma. Filtrujące tak, są ale nie ma ich w torze sygnałowym. To takie wzmacniacze prądu stałego. Szczególnie seria Alpha. Jak chcesz coś dobrego a w miarę taniego z Sansui - AU-X 911DG. Nawet nie modowany gra dobrze. Po małych zmianach , za sensowne pieniądze, zagra bajecznie. Świetny pre gramofonowy, na pokładzie DAC z wejściami i Coaxial i Toslink. Brak USB. Wystarczająca moc na 20 - 30 metrowe pokoje. Większość kolumn gra z nim dobrze. Jedna uwaga, jak chcesz napędzać na całą moc kolumny ponad 100W sinus, może nie podołać, ma 90 W mocy i to obsłuży. Takie smoki napędza końcówka mocy B2303 czy podobne. Ale nie sądzę byś szybko ją kupił. To jakieś 8 do 10 tysięcy za samą a trzeba jeszcze pre do tego za drugie tyle. Zawsze się pytam czy do pomieszczeń o 20 30 metrowej kubaturze jest sens nabywania czegoś takiego? Ale jak ktoś chce, proszę bardzo. Wtedy wszelkie Infinity, czy to Kappy, czy R90 czy Sigmy Ipsylony czy coś więcej znajdą dobry napęd.

Pozdrawiam

Jan

Pytam o dany model, bo nie znam hierarchi na pamiec mimo przegladania roznych watkow tu czy na audiokarmie. Czy kwota za renowacje, orientacyjna, to jakas tajemnica? Sledze juz fora od dlugiego czasu i wiem tylko, ze wszystkie ochy i achy trzeba dzielic przez 10. W ciemno na podstawie opisu drogiego klocka nie kupie, a juz pytalem czy ktos z Katowic i okolic dysponuje mozliwoscia odsluchu takowych.

Trochę szkoda, że nie ma mapki z rozmieszczeniem poszczególnych modeli albo przynajmniej generacji do jakiej należy dany produkt.

Byłoby łatwiej rozglądać się w swojej okolicy za potencjalnym odsłuchem, a przy okazji możnaby dowiedzieć się w którym województwie jest najwięcej Sansui.

Na allegro jest au717 za tysiaka. Ponoc bdb stan, ale jak to jest napreawde to wiedza cyba tylko najstarsi gorale. Ciekaw jestem jak to sie sprawuje i ile trzeba wlozyc w ewentualne odrestaurowanie - kolejny tysiak?

Ostatnio za mniejsze pieniadze kupilem arman kardon pm655vxi i gra przynajmniej dobrze, a juz wiem, ze trzebaby wymienic kondy filtrujace. Ponadto ponoc pre nie jest zbyt dobre za to koncowka swietna. Mam takie watpliwosci czy nie pomyslec o dobrym pre i czy to wtedy nie bedzie lepsze niz taki au717. A moze juz jest podobnie? Nie poslucam to sie nie dowiem, a zmiennyc (czytaj stan urzadzenia) jest sporo.

Tysiak za odrestaurowanei to chyba gruba przesada.

A o tym pre 'podobno' słabym to gdzie słyszałeś? Chętnie bym poczytał (szczerze, bez złosliwości; sam używam tego au jako końcówki obecnie).

Reszta jest gdybaniem.

Pytam o dany model, bo nie znam hierarchi na pamiec mimo przegladania roznych watkow tu czy na audiokarmie. Czy kwota za renowacje, orientacyjna, to jakas tajemnica? Sledze juz fora od dlugiego czasu i wiem tylko, ze wszystkie ochy i achy trzeba dzielic przez 10. W ciemno na podstawie opisu drogiego klocka nie kupie, a juz pytalem czy ktos z Katowic i okolic dysponuje mozliwoscia odsluchu takowych.

Ale pytając tutaj dostajesz takie same opinie, więc nei rozumiem stwierdzenia, że na podstawie opisu klocka nie kupisz. Wcześniej w tym wątku brzmienie au-717 (=au-710) było już dość szeroko opisywane, także w odniesieniu do innych modeli sansui. Skorzystaj z wyszukiwarki.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Na tym wątku w przeciwieństwie do całej reszty nie pisze sie o gdybaniu i pobożnych życzeniach tylko o faktach (gdyby bylo inaczej to dawno zostałoby to tutaj zweryfikowane) więc nie traktuj kolego zibra tego wątku jak całą masę nijakiego bełkotu na audiostereo ! Każdy z opisanych wzmacniaczy był wielokrotnie w bardzo różnych zestawieniach testowany i przez wielu użytkowników. Opinie o nich to nie są "spusty" (jak na innych wątkach o marketowych cudach) ich właścicieli tylko rzeczowa i krytyczna ocena! To że sumarycznie wychodzi, iż mnóstwo modeli Sansui jest świetnych to nie nasze pobożne życzenia jak już nadmieniłem tylko gołe fakty ! Nie znam nikogo kto po zakupie Sansui wyrywał sobie włosy z głowy i stwiedzał, że ktoś przebarwił opinię natomiast mnóstwo jest przykładów, że uprzednia ocena mimo że pozytywna okazywała się niewystarczająco dobra w porównaniu do tego co delikwent uznał po otrzymaniu klocka ....

czesc

co prawda pytanie moze i ogolne, ale ze chodzi o Sansui, to wole spytac tutaj. Znacie moze jakiegos fachowca z Warszawy, ktory zrobilby podswietlenie do Sansui TU-217?

Pozdrawiam

Moon

Jest dokładnie tak jak napisał Czubsi.

Jeśli ktoś do tej pory miał tylko do czynienia ze sprzętem "budżetowym", to w konfrontacji Sansui, a reszta świata w tych samych realnych cenach ( a nie wywindowanych przez chciwych handlarzy ) będzie zaskoczony walorami brzmieniowymi, realną mocą i kulturą prezentacji nagrań.

Oczywiście na równym poziomie cenowym, czyli np. wzmacniacz za 1000 do innego za tyle samo.

Porównanie średnich modeli Sansui względem innych nowych wzmacniaczy ze sklepu z przedziału powiedzmy 3-6 tyś. to wygrana przez K.O. w pierwszej minucie od włączenia.

Przy wyższych modelach ( poziom Alpha 907 ) to poprzeczka zawieszona dużo wyżej.

Edytowane przez Pygar

Nie wiem co kto gdzie slyszal i jakim dodatkowym sprzetem dysponuje. Ja generalnie slucam na slucawkac i tutaj wycodzi spooro rzeczy, a ze to ortodynamiki to wyjscie slucawkowe z takiego sprzetu duzo tez mowi o jakosci samego klocka.

Belkot czy nie (zreszta tak nie napisalem), skoro jest tutaj wiele konkretnyc informacji to pytam konkretnie o dany model, cene (adekwatna czy nie) i kwote jaka trzeba wydac na przywrocenie blasku. W zamian slysze pouczanie i widze zagladnie do kieszeni. Mam zrodlo za 4k i slucawki za 3k - tez zapraszam do siebie i poslucania co potrafia. Nie wiem kto bardziej odbiega od tematu - jesli fani marki sa zmeczeni ciaglymi pytaniami to czy to tylko watek na pokaz dla najlepszyc konstrukcji? Napisalem tu zaledwie ze 3 posty, a wiekszosc dyskusji toczylem z kolega Pygar na PW (dzieki za konkrety). Nie cce zanudzac czy sie zalic, ale na auidokarmie.org i innyc zagranicznyc forac nie zauwazylem znueznia pytaniami poczatkujacyc, ale zaciekawionyc danymi klockami Sansui, Pioneera itp.

Romekjagoda - w kontekscie slabego pre pisalem o arman Kardon PM655VXI. Sorry, ale klawiatura mi szwankuje.

Zibra, ja za swojego au-710 (= au717) dałem coś koło 200-220 euro plus przesyłka. Gościu zapewniał, że wszystko było cacy, a okazało się, ze po pewnym czasie jeden kanał rozłączał i trzeszczał i gościu o tym wiedział, bo wyśledziłem jego licytację jak kupił ten klocek na aukcji, na której było to zaznaczone. Taki niemiecki cwaniaczek. Oddałem do naprawy, skasowali 50 euro, po 2 tygodniach było to samo (przypusczam, że psiknęli szprajem Kontakt i tyle było ich 'serwisu'). Potem dopiero sprzęt odnowił mi Janvideo - robota perfekcyjna, nowe kondy, regulacja. Sprzęt gra u mnie do dzisiaj (to już ze 4 lata będzie) jako końcówka. Jestem b. zadowolony. Tyle konkretów z mojej strony. Jak gra to już Ci pisałem - poszukaj w wątku, pisałem o tym ja i Jan (między innymi). I nie unoś się, że Cię odsyłamy do wyszukiwarki, bo nawet na audiokarma jak zadajesz pytanie, to netykieta nakazuje przeczytać, to co już raz na ten temat napisano.

Romekjagoda - w kontekscie slabego pre pisalem o arman Kardon PM655VXI. Sorry, ale klawiatura mi szwankuje.

TAk, na początku zrozumiałem opacznie, ze chodzi o Sansui, stąd moje zainteresowanie.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.