Skocz do zawartości
IGNORED

Peerless HDS (P810921)

maciomen 69

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Przymierzam się do zakupu projektu Akustyka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

O ile o HDS 180 EXCLUSIVE jest trochę info w sieci i jest on generalnie uznawanyny za niezły głośnik,

tak o wysokotonowym Peerlessa HDS (P810921) dość cicho. Chciałbym skupić się na projekcie HDM bo wysokotonowa vifa zbiera zbyt skrajne opinie.

Jeśli ktoś mógłby napisać coś o tym wysokotonowym Peerlessie to było by miło.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/60703-peerless-hds-p810921/

Ja mam owgo HDS w swoim systemie tez Akustyka i powiem ze jak reszte pasma mozna czymś sprowokować to grania nie ciekawego to wysokich mi się nie udało, w żadnym zestawieniu nie kuły uszu mogły byc tylko mniej lub bardziej szczegółowe ale zawsze przyjemne dla ucha;)

W Zamościu Cieżko jest z czymś porównać nie ma tu sprzętu godnego uwagi a narazie brak czasu żeby wybrać się choć do Lublina nie mówiąc o Warszawie. Powiem wam gra to fajnie ale brakuje mi szybkiego basu mysle że wina tkwi w cd tylko NAD 512 ale to się niedługo zmieni i po trochu w Kablach głosnikowych bo mam zwykłe a kiedys pozyczyłem od kolegi AQ 4+ i rózniaca była spora w kontroli basu. Mam dwa wzmacniacze w tej chwili Onkyo A-7070 i Yamahe AX-890. Gra to otwarcie ale jak dla mnie mdlacym basem tak jak wspominałem. Ale nie mam mozliwości sprawdzenia tego bo w Zamościu nie ma nikogo z kim mógłbym się wymienić sprzętem i posłuchać. Zobacze jak zmienie Cd po głowie chodzi mi i kiedyś wspominałem o tym McGaywerowi cd z jego lampami ale brak kasy narazie jak się coś poprawi w budżecie to może znajde jakiś słoty środek. A może macie jakieś uwagi bo czasem się już gubie w poszukiwaniu tego basu. Wysokie graja jak dla mnie ze wszystkim bardzo dobrze. Trzeba pamietać ze średnica jest troche wypychana do przodu i jak ktoś lubi wokal uderzający w ucho to yamaha będzie ok jak nie to musi szukać czegoś co cofnie ją do tyłu lub jakiś bardziej naturalny cd, stąd zapęd do lampowego cd, NAD jest za miękki. Jeśli ktoś by chciał wytestować te kolumny na swoim sprzęcie serdecznie zapraszam, możę w końcu znajde w tym mieście kogoś kto też się tym interesuje;)Pozdrawiam

Kiedyś poszukując zaginionego basu stwierdziłem że mi BR słabo 'oddycha', potem dałem się namówić na wymianę takiego nie wiadomo co ze środka na MDM-3 Monacora i było duuużo lepiej. Ale bas to sporo zależy od miejsca w którym grają kolumienki...

Po odejsciu scan speaka z Tymphany dotychczasowy HDS to teraz Scan-Speak Discovery D2608/9130:

Ukryta Zawartość

Ten scan speak jest dostępny u akustyka za 290zł a różni się od peerlessa (250zł) wykonaniem w Danii.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.