Skocz do zawartości
IGNORED

NAIM 5i.2 vs CamAudio 740A vs Amplifikator S

nikx

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem wam szczerze, że bardzo nie lubię tego typu pytań na forum po latach pobytu na forum zmuszony jestem popełnić go ... Robię porządki noworoczne w swoim podstawowym zestawie postanowiłem wymienić wzmacniacz ... kobiety zwykle idą do fryzjera a ja wybieram się posłuchać ....

Mam w planie wydać 3000-4000 tys ma to grać z KEF Q7

Słucham rocka (lubię rytmiczny kontrolowany bas a nie budyń), jazzu (tu ważna jest dla mnie szczegółowość i lokalizacja) - chciałbym też zachować naturalność barwy wokali.

Z racji posiadania Naima 3 - pomyślałem o 5i.2, Słuchałem kilka razy CAudio 740A też wydał mi się interesujący. Amplifikatora dołożyłem z ciekawości - bow wiele o nim dobrego słyszałem i też mieści się w budżecie i mogę posłuchać...

Może macie jeszcze jakieś typy do podrzucenia?

Możecie skomentować moje typy? Negatywne też mile widziane ...

Wielkie dzięki za wyrozumiałość i pomoc ...

Dotychczas używałem Naima 3 i Audiolaba 8000A - brak mi w nim zapasu mocy i wydajności a także kontroli basu.

Twoje pieniądze prawie wystarczą na nowego CA 840. Nigdy nie słuchałem ale ktoś kto ma wyrobioną opinię o rynku twierdzi że to bardzo udany produkt ;-)...no zapas prądowy podobno znacznie większy niż 740. Może warto spróbować dołączyć do listy.

Z drugiej strony to kwotę około 5000 będziesz miał już amerykańskie piecyki, co prawda kilkunastoletnie ale z kulturą brzmienia znacznie większą. Mój post miałbyć inspirujący ;-)

Jakieś 3600zł z dostawą.Jest jeszcze model wyższy ale to już jakieś 5500zł(pierwsze 40W w klasie A)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witaj, mam te same kolumny i odsłuchiwałem je m.in. z Amplifikatorem S, Vincentem SV 226 mkII oraz Primare I21. Najlepsze wrażenie zrobił na mnie zdecydowanie Vincent. Cambridge (co prawda amplituner 640R, jednak niezły w stereo) używałem ok. 2 miesięcy z tymi kolumnami i było średnio. Ogólnie uważam, że połaczenie CA z KEF nie należy do zbyt udanych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . tu są foty wyższego modelu.

Ukryta Zawartość

trochę fotek Winnera AD3 ale tych znaczków jakoś nie rozumiem ...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie miałem wrażenia, aby dźwięk Vincenta był jakoś mocno ocieplony, bas zapewnie nie jest taki jak w Naimie, ale schodzi nisko, a poza tym wzmacniacz bez problemu wysteruje KEF-y. Jest chyba aukcja na alledrogo, ktoś sprzedaje vicka, jeszcze na gwarancji za ok. 3 tys.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.