Skocz do zawartości
IGNORED

Co Was śmieszy?

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Pogoda ponura,zadyma to może coś lżejszego.Tak jak w tytule,co Was śmieszy?Jaki typ humoru preferujecie?Czy sytuacyjny czy ewentualnie surealistyczny?Czy jako naród mamy poczucie humoru?Czy umiecie śmiać się z siebie,czy macie do siebie dystans?Jaki typ humoru w Polsce dominuje?Czy taki dosadny,koszarowo-polityczny czy może studencki a może poetycki( a la Jonasz Kofta czy obecnie Andrzej Poniedzielski)?Czy poczucie humoru jest rzeczywiście miarą inteligencji?

Jaka jest kondycja polskiego kabaretu?

Wbrew pozorom to bardzo poważny temat!

P.S.Dla mnie miarą poczucia humoru bliżnich jest odbiór twórczości Monthy Pytona.

https://www.audiostereo.pl/topic/60680-co-was-%C5%9Bmieszy/

prof. Konczak prowadzil wyklady z fizyki. Gdyby ubrac go w kontusz i przez wierzch poteznego brzucha opasac pasem sluckim, to mielibysmy typowego szlachciure. Mowil o sile odsrodkowej i jej wykorzystaniu. Oparty siedzeniem o katedre powiedzial, ze np. tancerze wykorzystuja ja w trakcie tanca, po czy oderwal siedzenie, zawinal noge, a nastepnie mowiac iz w taki sposob to robia, odwinal noge do pirueta i pewnie by rymsnal, gdyby nie katedra. Sala struchlala i w panujacej ciszy padlo: "Widzicie Panstwo, ze zona ma racje mowiac, ze kiepski ze mnie tancerz". Histeria sali trwala kilka minut.

z tego wynika, ze najwyzsza miara poczucia humoru jest jego poczucie wzgledem wlasnej osoby.

Czy nie uważacie,że polski kabaret zbyt się upolitycznił?Że brakuje takiego typu humoru jaki prezentował np. Kabaret Starszych Panów a póżniej Kabaret Pod Egidą?

Czy ktoś jeszcze pamieta w radiowej trójce Ilustrowany Magazyn Autorów gdzie prezentowali się Adam Kreczmar,Jonasz Kofta,Janczarski?

.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-17911-100005695 1263073975_thumb.jpg

post-17911-100005696 1263073975_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam - kulałem się ze śmiechu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.