Skocz do zawartości
IGNORED

MF V-DAC gdzie kupić oraz pytanie o KD w Stereo

Usef

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w sumie dwa tematy na raz chcę poruszyć w tym wątku.

Nosze się z myślą o kupieniu Daca Musical Fidelity V-Dac lub Beresford TC-7520. O ile z zakupem w polsce tego drugiego nie ma problemu o tyle nigdzie w necie nie znalazłem miejsca gdzie można kupić MF V-Dac.

Czy ktoś z Was wie gdzie takowego można zakupić?

I z troszkę innej beczki. Pięć głośników w pokoju i amplituner zaczęły mnie jakoś męczyć swą obecnością. Zastanawiam się nad całkowitym przejściem na stereo i również przez stereo chciałbym puszczać dźwięk z Filmów. Dac chcę dokupić do Flac-ów oraz właśnie do podłączenia źródła dźwięku przestrzennego (dekoder N-ki, DVD).

Jaki Waszym zdaniem będzie brzmiał dźwięk przestrzenny puszczony przez dac -> wzmak stereo ->kolumny?

Usef

Jaki Waszym zdaniem będzie brzmiał dźwięk przestrzenny puszczony przez dac ?

W ogóle nie będzie brzmiał, bo dac nie dekoduje przestrzennego. Mam podłączony dac magic do

DVD PIONEER DV-410 i jeżeli jest to sygnał stereo, nie ma problemu. Jeżeli natomiast ścieżka jest nagrana tylko w formacie DD to sygnał do wzmacniacza dociera tradycyjnie przez czincze.

Sygnał z satelity jest "obrabiany" wyraźnie lepiej przez daca, pod każdym wzgledem, natomiast różnice w stosunku do bezpośredniego wyjścia z pioneera są powiedzmy "zauważalne".

Fakt, babola walnąłem przerabiałem to już z N i TV. Przy włączonym dźwięku przestrzennym czasami słychać ciszę.

Czy porównywałeś swojego dacmagica ze wspomnianymi przeze mnie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Ja mojego kupiłem tutaj:

Ukryta Zawartość

Szybko, tanio i sprawnie...

Ukryta Zawartość

System gra dobrze, albo nie....

Usef, 8 Sty 2010, 15:27

>A czy ktoś z kolegów porównywał bezpośrednio V-Dac i Beresford?

Hmm, mi chyba słoń na ucho nadepnął, bo jestem z tych co i owszem róznice słyszą, ale żeby takie kwieciste romanse pisać i to wymianie jednego kondensatora w transporcie?

Ja mam problem z odróżnieniem co aktualnie gra: samo DVD czy przez dac-a.

Nie spodziewaj się rewolucji po zainstalowaniu dac-a. Jeżeli masz problem z dźwiekiem to szukaj gdzie indziej...

Ukryta Zawartość

post-22129-100005828 1262966536_thumb.jpg

post-22129-100005829 1262966536_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pioneer DV-410 to przecież Goldmund :-)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Właśnie, sorry za offtop. Myślałem, że DV-300. Które są właściwie te "goldmundowate", bo bym się pobawił... a DV-300 czarny trudno trafić...

System gra dobrze, albo nie....

575A (chyba)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A jak chcesz tego z nowszego Goldmunda Eidos 20, to wtedy DV-600. Do kupienia za 600zł na Alledrogo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.