Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego aktywne kolumny są aż takie złe...

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

"Wprawdzie jak masz CD z regulowanym wyjściem to wystarczy, ale przedwzmacniacz będzie bardziej poręczny"

mhm, a czy taka regulacja nie wpływa na jakość dźwięku? tzn chodzi mi o układ sterujący poziomem sygnału

stary cd philipsa 750 którego miałem w domu na kilkanaście dni, zresztą bardzo ładnie grający, miał takowe.

sterowałem tym aktywne pierdziawki swe, a nowy nabyty właśnie marantz cd 6003 takowej opcji nie ma niestety..

Panowie, więcej dyskusji o aktywnych/pasywnych a mniej p..lenia po sobie nawzajem, może będzie coś z tego ciekawego do wyniesienia..

zdr

miętowy, 4 Sty 2010, 23:51

>mhm, a czy taka regulacja nie wpływa na jakość dźwięku? tzn chodzi mi o układ sterujący poziomem

>sygnału

Regulacja głośności zawsze gdzieś musi być :-)

jes, jak powiedział pewien premier, ale w jaki sposób jest ona realizowana w cedeku a w jaki we wzmakach?

i czemu nie ma jej w moim marantzu??

oszukała mnie banda decydentów..

zdr

Mam pytanie - w jakiej cenie można dostać najtańsze, poprawnie grające, używane kolumny aktywne?

Wymagania mam niewielkie - wystarczy, że zagrają na poziomie sprzętu z mojego info "o mnie" :)

<><

Do wyboru, do koloru...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

To np. 15 lat nie wystarczy?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Gość

(Konto usunięte)

areczek, 5 Sty 2010, 10:09

>Czyli co,nie ma poszukiwań aby grały lepiej tylko aby to były aktywne?

>Zaskakujące.

poszukiwania są, ale takie dlaczego kolumny aktywne są takie złe...

• Redaktorzy

Wątek zostanie przeniesiony na Bocznicę z powodu dawania upustu frustracji przez jego autora już w pierwszym wpisie. Zakładka Stereo nie jest miejscem do epatowania martyrologią, proszę założyć wątek jak zwykli ludzie, to nie będzie problemów.

Pracuję często na monitorach aktywnych studyjnych, ale nie dają mi one takiej przyjemności ze słuchania muzyki jak dobre podłogówki. Podejrzewam jednak, że to kwestia podejścia konstruktorów, którzy do studia wyciskają inne aspekty brzmienia niż w sprzęcie konsumenckim. Dobre aktywne podłogówki mogłby zapewne grać rewelacyjnie, ale gdzie takie można znaleźć?

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 5 Sty 2010, 11:41

>Wątek zostanie przeniesiony na Bocznicę z powodu dawania upustu frustracji przez jego autora już w

>pierwszym wpisie. Zakładka Stereo nie jest miejscem do epatowania martyrologią, proszę założyć wątek

>jak zwykli ludzie, to nie będzie problemów.

Upust frustracji to dajesz przenosząc moje wątki na bocznicę i kasując moje posty :))) pod bzdurnymi pretekstami :)

Jak nie można sobie poradzić psychicznie z pewnym problemem to lepiej go zanihilować :)))

Przeniesienie tego wątku to jest świetny przykład na te Twoje żałosne działania. Wątek jest merytoryczny jak rzadko jaki wątek na AS.

Jaki wątek jest "jak zwykli ludzie" ? Jakie kable, jaki wzmak ? Które podstawki lepiej grają ?

Każdy może teraz zobaczyć jak smutnym jesteś człowiekiem.

• Redaktorzy

"Jak zwykli ludzie" czyli nie zawierający we wpisie tytułowym napaści na innych oraz epatowania martyrologią autora. Dopóki nie zechcesz łaskawie zniżyć się do poziomu zwykłych ludzi i zacząć pisać nieobraźliwie, tak właśnie będzie wyglądać sytuacja. Ciesz się, ze wątek poszedł na Bocznicę, a nie do śmieci. Ale jeśli chcesz, mogę założyć specjalnie dla ciebie taki wątek na Stereo, bez treści napastliwych. Popatrzysz sobie uważnie i na przyszłość będziesz wiedział, jak to robić. Życzysz sobie?

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor nie wie jak się odpowiada, więc mu pomogę :))

=========================

w którego nagłówkowym wpisie nie będzie osobistych napaści oraz skarg na prześladowanie autora przez ciemne siły. Rozumiesz już teraz? Czy ja tak dużo wymagam od Pawła? Ja tylko niosę pomoc. Już nawet sam mogę mu ten wątek założyć, tak, żeby ani w tytule ani w treści pierwszego wpisu nie było nic skierowanego przeciwko innym forumowiczom

========================

A kogo osobiście napadłem w poście tytułowym ? Możesz to pokazać ? Bo ja NAWET nie atakuję NICZYICH konkretnych poglądów...

Jakie skargi na ciemne siły ?!? Konkretnie pisałem o tolerowaniu przez Ciebie chamstwa skierowanego w moją stronę :) Nawet kiedyś specjalny wątek założyłem, oczywiście zlikwidowany. Mam Ci paluszkiem pokazać ? Chcesz taki zestaw postów ? Nie będzie Ci wstyd ?

Gość

(Konto usunięte)

Nadredaktor:

====================

"nie sadzisz ze on nie ma- a reszta w rodzaju zygzygzyka i innych ałdiofili, ma"

...

Nie, nie sądzę. Zasadą obecności tutaj tego forumowicza jest agresja, bowiem on twierdzi, że musi zmienić innych wbrew ich woli, gdyż posiadł prawdę zapoznaną przez innych, lub wręcz ukrywaną umyślnie. Bez agresji nie da sie tego zrobić, z czego on zdaje sobie świetnie sprawę, co widać po jego wpisach. Że innych to denerwuje, trudno się dziwić, choć również trudno pochwalać.

================================

jaka agresja ? Może jakiś dowodzik, przykładzik ?

Mylisz kpinę z poglądów z agresją osobistą, myślę, że celowo, bo nie jesteś przecież głupi...

Redaktorze, jak zwykle, jak się Ciebie poprosi o konkrety to milczysz... i wolisz pisać O MNIE w wątku gdzie jestem zablokowany :))

Osobliwe, nieagresywne zachowanie... Taka bierna agresja, domena słabych :))))

Podejmij w końcu rękawiczkę, bądź mężczyzną :)

>Rabbeat83, 5 Sty 2010, 11:58

>Dobre aktywne

>podłogówki mogłby zapewne grać rewelacyjnie, ale gdzie takie można znaleźć?

Praktycznie wszędzie. Wystarczy wyprowadzić konektory głośników na zewnątrz z pominięciem zwrotnicy i wioo... . Dodatkowy wzmacniacz i kabelki pewnie się znajdą. Problem w filtrze który musi funkcjonalnie zastąpić zwrotnicę ale ktoś już to chyba na w miarę tanich Behringerach ćwiczył.

Jestem Europejczykiem.

• Redaktorzy

"Redaktorze, jak zwykle, jak się Ciebie poprosi o konkrety to milczysz"

Ja już wypowiedziałem się wystarczająco szeroko. Jedyny komunikat, jaki mam obecnie do ciebie, to sugestia, żebyś już wiecej nie pogrywał z moderacją, bo za kolejne naruszenie regulaminu lub za wpis w cudzym wątku zostaniesz zablokowany nieodwołalnie. Nie ma powodu, dla którego mielibyśmy być bardziej tolerancyjni niż moderatorzy wszystkich innych forów, z których zostałeś wyrzucony.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 5 Sty 2010, 18:07

>"Redaktorze, jak zwykle, jak się Ciebie poprosi o konkrety to milczysz"

>Ja już wypowiedziałem się wystarczająco szeroko. Jedyny komunikat, jaki mam obecnie do ciebie, to

>sugestia, żebyś już wiecej nie pogrywał z moderacją, bo za kolejne naruszenie regulaminu lub za wpis

>w cudzym wątku zostaniesz zablokowany nieodwołalnie. Nie ma powodu, dla którego mielibyśmy być

1. Nie naruszam żadnego regulaminu, jeśli tak to proszę W KOŃCU o konkrety.

2. Za łamanie jakiego paragrafu chcesz mnie wyrzucić przy okazji mojego pisania w cudzych wątkach ?

>bardziej tolerancyjni niż moderatorzy wszystkich innych forów, z których zostałeś wyrzucony.

Jasne :) problem jest taki, że jak zwykle kłamiesz, aż Ci się nosek wydłuża :))) Zostałem wyrzucony z jednego, z którego też zapewne zostałbyś wyrzucony, tzn. AH. Z jakich jeszcze zostałem wyrzucony ? Może przybliżysz ? Czy wolisz jeszcze bardziej stracić twarz ?

Gość

(Konto usunięte)

W Irlandii weszło nowe prawo o karaniu za bluźnierstwa. Proponuję przeszczepić ten przepis do Regulaminu AS, pod wodzą ks. Redaktora:

Bluźnierstwo to według tego prawa: "opublikowanie lub wypowiedzenie treści w sposób oczywisty nadużywających lub obraźliwych wobec kwestii świętych dla którejkolwiek religii, przez co w sposób umyślny wzbudza się oburzenie znacznej liczby wyznawców tej religii"

Jeszcze można dodać:

"nie będziesz kwestionował grania kabli, wzmacniaczy, CD i wszelkich podstawek pod nie", "nie będziesz także naruszał świętości Elberotha i innych kapłanów AS (oni, w słusznym gniewie mogą poniewierać każdego niewiernego"

Pasuje jak ulał do sytuacji na AS :)

Alleluja i do przodu :)))

Gość

(Konto usunięte)

Jaro_747, 5 Sty 2010, 19:27

>Czy to jest wątek o kolumnach czy o osobistych frustracjach?

To był wątek o kolumnach, ale został zniszczony przez ks. Redaktora wyrzuceniem na bocznicę, nie zauważyłeś ?

monitory aktywne bliskiego pola to dobre rozwiazanie i proste w wypadku małych studiów bez zbednych kabli i z bardzo wyrównana ch-ka.Taka sama alternatywa jak w wypadku tysiecy kolumn podłogowych.Wbrew pozorom łatwiejsze do wykonania.Głosnik zeby prawidłowo przeniósł impuls musi byc własciwie tłumiony.Realizuje sie to tłumieniem mechanicznym w kolumnach i elektrycznym na zaciskach głosnika .Znacznie łatwiej jest omijajac wpływ zwrotnic i ich zmiennej impedancji zapewnic własciwe tłumienie przez wzmacniacz.

Zjawisko typowe dla bocznicy (i nie tylko). Im bardziej wypowiedź na temat i z sensem tym mniejszy odzew :-(. Tutaj wręcz cisza zapadła.

Jestem Europejczykiem.

Gość

(Konto usunięte)

Jaro_747, 6 Sty 2010, 00:28

>Zjawisko typowe dla bocznicy (i nie tylko). Im bardziej wypowiedź na temat i z sensem tym mniejszy

>odzew :-(. Tutaj wręcz cisza zapadła.

muls chyba na znak protestu przeciwko działań ks. Redaktora napisał w tym temacie post merytoryczny :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.