Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat 880, B&W 602 S2 czy Tannoy M2.5

tonacja

Rekomendowane odpowiedzi

Te Tannoye kiedys mialem, w mniejszym pokoju niz Twoj, jakies 10m2. Basu to one raczej mialy sporo, u mnie potrafilo to czasami zejsc zadziwiajaco nisko. To jest ulepszona wersja wersji 2. Nie pamietam dokladnie co zmienionio, chyba grubsze scianki obudowy i wzmocnienia, plus cos tam jeszcze. Brzmienie raczej z naciskiem na srednice i dol. Byc moze z ta Yamaha by sie nawet zgraly. Posluchaj. B&W, no nie wiem. Moze byc troche suche, ale to tylko moje przypuszzcenia.

nsnotes

Stereofonia z Tannoyami 2.5 tez byla dobra. Waters, psy itd szeroko i dookolnie, jak ma byc, bez problemow. Ale to chyba bardziej zalezy od pokoju i ustawienia niz samych glosnikow. W Tannoyach gora byla troche stonowana, ale moze w tej cenie to zaleta, bo inaczej latwo mozna popasc w jazgotliwosc. Gralo to u mnie z wyzsza integra Onkyo. Dawno to bylo, wiec nie opieraj sie na mojej opini w 100% ;-)

Ja bym najpierw posluchal, bo to sa chyba 3 zupelnie rozne propozycje.

nsnotes

Miałem Tannoy M2.5 i byłem z nich bardzo zadowolony, bardzo dobry bas i średnica, stereofonia tez na wysokim poziomie. W tym modelu zmieniono rozstaw pomiędzy głośnikiem nisko tonowym a wysoko tonowym, to znaczy zbliżyli je do siebie co miało poprawić stereofonie ale na ile to pomogło to nie wiem bo nie słuchałem M2.

Dariusz odważne stwierdzenie, a słuchałeś coś poza tymi 602? Ja miałem okazję porównać z moimi byłymi M2.5 i Tannoy zagrał dużo lepiej jeśli chodzi o przestrzeń i średnicę. Mi osobiście mało które B&W się podobały.

miało być tak:

b&w 602 5pkt

tannoy 2.5 4pkt

magnat 880 2pkt

chociaż do yamahy najlepiej z tych pasowały by chyba tannoy....miałem kiedyś yamahę chyba AX-596 z tannoy M2 i wg mnie było to fajnie zgrane....b&w + yamaha = :-(

Odpowiem ci miałem wzmacniacz ax 497 i cd 870 i grałem na B&W 602,Kef Q5,Tannoy m3 i Mordaunt Short 906i,i do poziomu B&W zbliza sie tylko Mordaunt Short ,tamte zdecydowanie gorzej,miałem tez inne kolumny i naprawde z czystym sumieniem polecaam B&W.Wzmacniacze Denon PMA 925,Marantz 6010,Cambridge Audio Azur 640 ,Nad 320 i wieke innych.

ogólnie te B&W 602 wg mnie też są lepsze od tannoy 2.5...nie wiem tylko czy do yamahy będzie pasować bo nie słuchałem takiego kompletu...ale inni twierdzą, że tak to pewnie wiedza co piszą...ja bym kupił B&W 602...zresztą B&W 602 to trochę inny przedział cenowy..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.