Skocz do zawartości
IGNORED

Mini wieża (Denon, Onkyo) i ustawienie głośników

adamkrak1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Planuje przeprowadzić się wreszcie do sypialni :) No i obowiązkowo muszę mieć tam coś do grania.

Wybór padł na wieżę mini Denon D-M37, przypadła mi do gustu po chwili słuchania.

Tylko obawiam się, że u mnie będą trudniejsze warunki lokalowe niż w sklepie - głośniki mają otwór bassreflex z tyłu, czyli z musi być tam trochę miejsca, a z boku do ściany lepiej nie przystawiać.

Z mini tylko Onkyo ma głośniki z otworem z przodu - ale brzmieniowo nie przypada mi za bardzo...

Ile u Was lub ile Waszym zdaniem powinno być miejsca za takimi głośnikami z BR z tyłu ?

Czy można je wstawić na półkę ?

A postawić na półkach zawieszonych na ścianie ? (będzie trzeba, to i bloczek betonowy przykręcę :)

Zostaje jeszcze kupno osobno amplitunera z cd i głośników z BR z przodu, ale to będzie długa droga i wydaje mi się, że akurat wcale nie warto zaczynać jej z tym Denonem...

pozdrawiam

AdamKrak

Kupilem taka zabawke córce i mimo iz nie slucha na ustawieniach ,,zerowych'' a ma bas podbity do +2 i kolumny staja prawie przy samej scianie - nie ma obawy nie bedzie dudnilo. Swoja droga mysle ze do sypialni bardzo dobry wybor. Jest kilka rzeczy ktore irytuje w tym zestawie, ale mozna to przezyc.

Wszyscy myślą tylko o sobie. Tylko ja myślę o mnie.

Wg. mnie powinno być tak z min. 10cm luzu za kolumnami, jeśli chodzi o boczne ściany to też spokojnie te trochę miejsca powinno być, ale bez przesady, wg. mnie lepiej będą się czuły na swobodnej półce lub komodzie niż przywieszone na ścianie(co gorsza przesadnie u góry).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

>spokojnie te trochę miejsca powinno być, ale bez przesady, wg. mnie lepiej będą się czuły na

>swobodnej półce lub komodzie niż przywieszone na ścianie(co gorsza przesadnie u góry).

Polka bedzie powieszona na scianie, wylacznie aby postawic na niej glosniki. Czyli nic od gory, z tylu niewiele, tylko bokiem blizej sciany - jak trzeba to i 10cm odstepu bedzie.

AKrak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.