Skocz do zawartości
IGNORED

PianoCraft E400 vs E410

Byrd

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy ktoś miał okazje słuchać obu modeli z innymi kolumnami niż te w komplecie? Jaka jest różnica w dźwięku na korzyść nowego modelu? Chciałbym zmienić własnie e400 na e410 i nie wiem czy warto. Bo kolumny już mam i gra to więcej niż dobrze. Porownywalem cd od Piano z cdx-397mk2 i e400 miał tylko gorszy bas, a jeśli cd w nowym modelu jest już oparte na nowych cd Yamahy to powinno grać podobnie czyli tak jak oczekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/60412-pianocraft-e400-vs-e410/

Wg. mnie między tymi seriami jest mniej zmian niż między E410/810 a obecną nową serią Piano Craftów.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

E410 i 810 różni tylko odtwarzacz dvd. Amplitunery są dokładnie te same co potwierdza service manual. Osobiście wolałbym piano E410 bo jest po prostu nowszy i jest zbudowany na lepszych elementach.

Witam,

jeśli masz możliwość odsłuchu u siebie, to sprawa załatwiona.

Sam posłuchasz i zdecydujesz.

Jeśli nie masz możliwości odsłuchu i porównania, to "d..a zbita".

Pzdr.PoŚwiateczne.

Nubira2CDX

też przymierzam się do piano i zastanawiam się nad e810 i e640 ale widzę, że 410 wcale nie jest gorsza, wiem, że e640 nie ma dvd ale nie jest mi to potrzebne, co byście polecili ?

Miałem kiedys Pianocrafta 400 z dodanym DVD( dostałem gratis przy zakupie 400). Grał nieżle - Cd lepiej i, co najważniejsze CD grał ciszej od DVD. W tym ostatnim słychać było "cykanie" napędu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.