Skocz do zawartości
IGNORED

Uciszyć (wyciszyć) laptop HP dv 9000 z Vistą celem słuchania muzyki

Nubira2cdx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

proszę o poradę, jak maksymalnie wyciszyć laptopa, aby "zbytnio nie szumiało chłodzenie" , a laptop "działał normalnie", kiedy chciałbym z niego słuchać muzyki.

1. Najlepiej aby startował w wersji max. możliwości grafiki, zasilania, baterii) i dał się przełączyć z Pulpitu lub paska zdań do wersji OSCZEDNEJ.

Jak zrobić taki profil użytkownika w Viście, aby nie trzeba się było ponownie logować?

P.S. dla FACHOWCÓW to pewnie drobiazg, a dla mnie, to wielki kłopot.

P.S. 1. ŚródŚwiątecznie pozdrawiam.

Pozdrawiam

Nubira2CDX.

A nie masz planów zasilania? Jeśli nie to sam utwórz taki typu "oszczędzanie energii"

Panel sterowania -> Opcje zasilania -> Utwórz plan zasilania

Niektóre płyty główne pozwalają na sterowanie wiatrakami przy pomocy i2c - polecam programy typu speedfan

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Oczywiście nie wiem, czy akurat w tym laptopie to cokolwiek da.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

próbowałem, ale moja płytą główną nie współpracuje ze speedfan'em (lub ja nie potrafię zmusić tego programu).

Pzdr.

Nubira2CDX

>Nubira2cdx

Sprawdzałeś na stronie HP ? Może jest dodatkowe oprogramowanie do zarządzania energią ,coś podobnego jest w laptopach ACERA dodatkowa aplikacja sadowiąca się w trayu którą instalujemy osobno.Poszukaj nie musi być dokładnie do tego modelu ale np. do całej serii HP DV.

często reklamy flash mocno obciążają proca i rośnie temperatura, firefox z adblock pomoże, druga sprawa każdy proces obciążający system znowu to samo, często w środku układu wentylacyjnego na wylocie zbiera się warstwa kurzu który znowu robi to samo jest barierą dla odprowadzania ciepła i temp rośnie, jak masz intela c2d to można próbować jeszcze z procesami systemowymi niepotrzebnymi które są np firmowe hp aplikacyjki zjadające zasoby itd

Focal + Naim

Witam,

>Niektóre płyty główne pozwalają na sterowanie wiatrakami przy pomocy i2c - polecam programy typu

>speedfan

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Oczywiście nie wiem, czy akurat w tym laptopie to

>cokolwiek da.

już wcześniej sprawdzałem, ale program nie rozpoznaje płyty głównej i nie pozwala na ingerencje w "wiatraki"

Pzdr.

Nubira 2CDX

Ukryta Zawartość

>Nubira2cdx

Zainstaluj EVEREST'a sprawdź czy podaje prędkość wentylatorów. Ja np. w lapku ACER nie mam możliwości reg.obrotów wentylatorów , ale we wszystkich stacjonarnych kompach w domu SpeedFan daje radę.Na screenie widać że w lapku brak obrotów wentylatora tylko są czujniki temp. :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

piotr_37, 4 Sty 2010, 19:33

Witaj,

Zainstalowałem.

Nie pokazuje obrotów, tylko temperaturę procesorów (rdzeni).

Pzdr.

Nubira2CDX

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.