Skocz do zawartości
IGNORED

ktory denon PMA-860 czy PMA-980R

futu

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mialem ostatnio troche czasu i przejrzalem sprzet uzywany i zastanawialem sie jaki wzmacniacz moge zakupic...

po wielu wnioskach wybralem marke denon - dlaczego? marki takie jak rotel nad cambridge itp - uzywane sa drogie - wiec malo oplacalne, a denon wydal mi sie jedyna marka gdzie mozna znalezc dobry sprzet za male pieniadze

jak na razie oczekuje wzrostu przynajmniej o klase w porownaniu do PIONEER A-505R

na dzisiaj zastanawiam sie nad koncowka tych popularnych lini (z tej lini mozna kupic sprzet w najlepszej relacji cena-jakosc) a wiec: denon PMA-860 czy PMA-980R - ktory ma lepszy dzwiek?

i jak wypadaja te wzmacniacze w porownaniu z PIONEER A 505-R?

https://www.audiostereo.pl/topic/60402-ktory-denon-pma-860-czy-pma-980r/

Powiem tak PMA860 to może nie jest sprzęt najwyższych lotów ale seria 60tek właśnie miała to coś w sobie co już następne wyższe modele utraciły sam posiadam ten model przesiadłem się z Pioneera a502 i tak jak powiedziałeś skok był o klasę nawet mimo poboru mocy prawie dwa razy mniejszy od pionka oferuje większą moc i dynamikę , mankamętem jest brak pilota.

no tez juz gdzies slyszalem ze 60-ki sa podobno lepsze ale np ten pioneer 505-r bez korekcji gra bardzo slabo - wysokie - brak jakiejkolwiek szczegolowosci wyraznosci ja lubie dzwiek gdzie slysze mase mikrodetali wyraznie szczegolowo - i niestety ale musze go sluchac majac wysokie podbite na maxa ale znowoz wyostrza i pogarsza dzwiek...

a jak te denony sie prezentuja - szczegoly dzwieku w porownaniu z pioneerem?

rafal735r - znalazlem opinie przeczytalem wszystkie watki o tych wzmacniaczach ale zamierzam teraz kupic wzmacniacz niestety "w ciemno" wiec dlatego zalezy mi na opiniach

glownie osob ktore sluchaly sprzetu PIONEERA i DENONA - jakie roznice jakosciowe sa w sprzecie pioneer - denon

ps. na dzien dzisiejszy zdecydowalem sie na kupno wzmacniacza denon minimum pma-860 ale to zalezy jeszcze od cena-jakosc, czyli jak trafie wczesniej na np. na 1060 w dobrym stanie technicznym to wezme tego albo 1055r w dobrej cenie - to jeszcze chetniej (liczy sie co bedzie wczesniej dostepne i w jakiej relacji cena-jakosc)

ale opinie ludzi ktorzy maja/mieli denona z tych modeli i maja/mieli cos z pioneera mnie nadal interesuja

nie znalazlem zadnego watku na ten temat - w sumie troche zle zatytulowalem watek bo mialo byc ktory denon lepszy i jak wypada w poerownaniu z pioneerem seia 500

mam kolumny na zwrotnicach esa ostinato 2000 (dobre elementy i przetwornikach vifa - wedlug esa ostinato 2000 - kopia nie jest wierna ale dzwiekowo wypada ok bas jest miekki jest go duzo i gora rowniez wyrazna ale bez korekcji zbyt zmulona - wiec rozjasniony dynamiczny dzwiek denona powinien dobrze przypasowac do kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz daty produkcji i te modele są z tego samego roku . Ja bym wybrał 980 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no wlasnie tutaj jest problem - bo wiecej osob uwaza ze 860 gra lepiej od 980 i to komplikuje moj wybor bo jednak interesuje mnie w sumie jakosc dzwieku (pilota moze nie miec i miec mniejsza moc)

nie mam jak sprawdzic (odsluchac) wiec pozostaje wierzyc w opinie

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu masz daty produkcji i te

>modele są z tego samego roku . Ja bym wybrał 980 .

Na podstawie tabelki?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.