Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Harpia Acoustics

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy później...

Witam klubowiczów w nowym roku i życzę wszystkim Wszystkiego Najlepszego w tym Nowym Roku.

Mam pytanie do Was czy orientujecie się co to za Amstaff Mini jest na sprzedaż? Nie jestem znawcą ale na zdjęciach widać dodatkowe terminale głośnikowe  i chyba głośniki Uher?

https://m.olx.pl/oferta/harpia-amstaff-mini-CID99-IDHX9jg.html?reason=
Proszę o jakieś informacje czy to było modyfikowane przez kogoś i co o tym sądzicie?

Edytowane przez mardok78

Witam,

Mam kilka pytań technicznych w temacie 3-drożnych kolumn Harpia A) Amstaff Mini  i ich następcy B) Fresco

1) Jakie tam głośniki zainstalowano: chodzi mi o producenta i materiał membrany ?

2) Częstotliwości podziału zwrotnicy ?

z góry dziękuje i pozdrawiam, Adam.

Szukam kontaktów w Elblągu i okolicach !

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie,

Doszukałem się większości intrygujących mnie zagadnień i byłbym zainteresowany zakupem modelu FRESCO najlepiej w wersji SE

Gdyby ktoś chciał sprzedać - proszę o kontakt.

dziękuje i pozdrawiam, Adam.

• Moderatorzy

Możesz skontaktować się z producentem, jednak na podstawie kilku historii opisanych na forum nie rób zaliczek , tylko kasa za produkt.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

@stench - dziękuje za sugestię - ale Fresco to ma być próba większych kolumn w moim pomieszczeniu - dlatego wolałbym kupić coś z "drugiej ręki"

• 2 tygodnie później...

Cześć . Potrzebuję monitorków do pokoju 14 m2.

Interesują mnie Harpia Acoustics Amstaff Pico.

Czy ktoś napisze czy warto i jak grają . Słucham rocka ,trochę elektro i klasyki.

Wiem że firma nie istnieje ale mnie to nie interesuje jeżeli produkt dobry.

Acha kolumny jakie mnie interesują są po upgrade . Kondy Mundorf.

Interesuje mnie jak brzmi wersja bazowa.

Ktoś coś skrobnie ..bez przepychanek słownych ?

• 2 tygodnie później...

Miałem Amstaff Pico przez kilka lat - do rocka idealne, do elektroniki też. Do pomieszczenia 14m2 idealne. Warto jednak pamiętać że to kolumny do tranzystora i to mocnego ?

Obecnie słucham czegoś z większą przestrzenią i detalicznością ale to już pułap finansowy znacznie wyższy.

53 minuty temu, Bloodcult napisał:

Miałem Amstaff Pico przez kilka lat - do rocka idealne, do elektroniki też. Do pomieszczenia 14m2 idealne. Warto jednak pamiętać że to kolumny do tranzystora i to mocnego ?

Obecnie słucham czegoś z większą przestrzenią i detalicznością ale to już pułap finansowy znacznie wyższy.

Na co zmieniłeś? Mimo zadowolenia, powoli dorastam do zmiany moich Amstaff Mini. Kolumny to od jakiegoś czasu najtańszy element mojego zestawu, więc przydałoby się wskoczyć pułap wyżej. O tym, że Amstaffy Mini to świetne kolumny nie muszę mówić. Przetrwały u mnie wielokrotne zmiany sprzętowe i w dalszym ciągu jestem z nich zadowolony. 

• 1 rok później...

Witam wszystkich, czy połączenie Harpia Amstaff Micro z Vincent sv226 będzie dobrym zestawieniem?

Metraż 30m2 muzyka przeróżna od klasyki po pop. Obecnie mam Monitor Audio RS8 i jest to bardzo dobry zestaw

• 1 rok później...

Cześć, użytkuję od dobrych kilku lat Harpie Jantar obecnie napędza je Xindak 6950 II i szukam mniejszego modelu Grafiti jeśli ktoś z forumowiczów jest skłonny sprzedać swoje paczki to proszę o kontakt. Szkoda ze tak cicho w tym klubie :)

• 1 rok później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.