Skocz do zawartości
IGNORED

nowy, uzywany amplituner...

zukosok

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Zastanawiam sie nad zmiana amplitunera kina domowego, chcialbym cos co podejdzie pod bluray i "n", wiec amplitunerek musi miec wszystkie potrzebne dekodery, fajnie tez jakby mial dzwiek 7.1. Planuje zakup z drogiej reki.

Zastanawialem sie nad: Onkyo TX-SR875 co o nim myslicie?

mialem tez okazje kupic tanio ROTEL RSX-1067,suuper dzwiek, niestety brak jest w nim dekoderow.

jesli chodzi o stereo to dolozana i tak bede mial koncowke na front,jestem otwarty na inne propozycje.

prosze o wszelkie wskazowki i podpowiedz co by zadowolonym z zakupu byc :)

dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/60221-nowy-uzywany-amplituner/

z drogiej reki-tak to znaczy uzywany.

wlasnie o to chodzi rotelowi brakowalo HDMI i dekoderow, ale ten styl, dzwiek jak dla mnie WOW.

wiem ze Onkyo TX-SR875 ma HDMI i wszystkie dekodery, no ale teraz tego sprzetu na rynku tyle ze czlowiek nie wie na co patrzec, wiec prosze o pomoc.

hej.musisz sie dokladnie zastanowic na czym Ci najbardziej zalezy.stalem przed podobnym wyborem,tylez ze mi zalezalo na jak najlepszym torze stereo.wybralem Arcam diva 350 ktory jak na amplituner KD w stereo gra b.dobrze. W przypadku Rotela, wizje z N-ki i blu raya mozesz podlaczyc bezposrednio do Tv ,a sekcje audio do amplitunera. Pytanie tylko czy zalezy Ci na dekoderach HD?

c.d skoro juz wiesz jak brzmi Rotel i jestes pozytywnie zaskoczony to nie zostalo ci nic innego jak udac sie na odsluch Onkio lub innego wzmacniacza z dekoderami HD z tej samej polki cenowej. Wszystko powinno byc jasne.

przeciez pisze ze zalezy mi na dekoderach hd, a kazdy wie ze onkyo zawsze bedzie gralo gorzej-inaczej niz rotel, a jak podlacze koncowke rotela na przod to bedzie lepiej.Wiadomo.

To jeszcze raz:

Czy ktos z urzytkownikow tego forum posiada amplituner 7.1 z dekoderami hd, ktore beda swietnie dzialac w n jak i z bluray? Jak tak to czy jest z niego zadowolony no i czemu.- prosciej juz nie moge.

przeciez pisze ze zalezy mi na dekoderach hd, a kazdy wie ze onkyo zawsze bedzie gralo

>gorzej-inaczej niz rotel, a jak podlacze koncowke rotela na przod to bedzie lepiej.Wiadomo.

>To jeszcze raz:

>Czy ktos z urzytkownikow tego forum posiada amplituner 7.1 z dekoderami hd, ktore beda swietnie

>dzialac w n jak i z bluray? Jak tak to czy jest z niego zadowolony no i czemu.- prosciej juz nie

>moge.

A może kolega najpierw kupiłby słownik ortograficzny- bo wstyd pisać z takimi błędami;

Blad to jest jeden -uzytkownikow- i tyle nie uzywam polskich liter bo nie mam slownika w kompie, pisze z kompa ang win. Jak zwykle nic nowego, tylko dowalanie sie do bledow, wolalbym cos na temat.

do autora bedziesz za chwile mial dobre rady w stylu ONKYO:)

a ja powiem krotko odejdz od tych grzesznych mysli o tej marce i kup tego rotela ! albo jakas porzadna yamahe dajcie wkonsu spokoj z tym syfiastym ONKYO

zgadzam sie w 100%. wydaje mi sie ze o wiele lepiej jest zainwestowac w sprzet sprawdzony z wyzszej polki ,niz inwestowac w cos co od niedawna jest na rynku i ciagle ulega zmianie (HD-poczekajmy na stabilizacje tej technologii).chyba ze lubisz zmieniac sprzet co rok. pozdro

Jorkers, 16 Gru 2009, 21:36

>do autora bedziesz za chwile mial dobre rady w stylu ONKYO:)

>a ja powiem krotko odejdz od tych grzesznych mysli o tej marce i kup tego rotela ! albo jakas

>porzadna yamahe dajcie wkonsu spokoj z tym syfiastym ONKYO

Jorkers daj sobie spokój ze swoimi chamskimi tekstami. Nie samym Rotelem i Yamahą ludzie żyją. Założyciel postu pytał jak się sprawuje ampli z telewizją n. Ty mu zaraz wyjeżdżasz z rotelem i yamaha a masz jakieś pojęcie jak się spisują dane amplitunery z sygnałem tej platformy? Takie teksty możesz pisać pod wiadomościami na wp bo tam takich nie brakuje. ;)

Osobiście używałem na próbę Yamahy RX-V1065, Denona AVR 2310 i 2 różne typu Onkyo. Chodziło mi o współpracę ze wzmacniaczem mocy. Najlepiej z moim starym Haflerem SE240 wspólpracuje Onkyo TX-SR875. Jest najgładszy, najprzestrzenniejszy z tych które używałem.

Trochę przedobrzyłem. Dystrybutor zapewnił mnie, że przedwzmacniacz w SR705 jest identyczny, postanowiłem więc zaoszczędzić... i kupiłem okazyjnie SR705. Kicha. Przetworniki i sam preamp jest dużo gorszy. Jak „wydobrzeję” po zakupie BD i projektora, zamienię na SR805.

Powtarzam, porównuję praktycznie same przetworniki zestawione z preampem.

Denon dawał dżwięk bardzo gładki ale lekko ochłodzony, jakby wycofany. Niby wszystko ok, ale jak chciałem ostrych gitar, to jakoś bez entuzjazmu. Miał za to dobry bas. Yamaha z kolei była bardzo pobudliwa i krzykliwa. W u mie, mimo lekko poluzowanego basu, wybrałem jedwabistość i ciepło Onkyo.

Podoba mi się działanie Audyssey.

Wiadomo, ważne tu są kolumny i reszta toru, moje są raczej z tych konturowych. Dlaczego 805 a nie 875? bo nie potrzebuję rozbudowanej sekcji video, która się mocno grzeje żre prąd.

Reasumując, plusy:

-duża moc

-czysty, gładki ale emocjonujący dżwięk

-wszystkie funkcje, które potrzebuję

-przetwornik DA lepszy od mojego Beresforda

-solidne wykonanie

-bardzo dobra kalibracja

Minusy:

-strasznie się grzeje

-wieeelki

-bardzo powolna regulacja głośności z pilota

-długie przełączanie między wejściami wideo

-dziwny, podobno zarypiasty procesor obrazu, który wszystkie aspekty na moim projektorze wyciąga do 16:9 (nie ma trybu auto - albo 4:3 albo 16:9 i to nie przypisane do poszczególnych wejść).

Jak dla mnie, gdy można SR805 kupić za 2500, nie do przebicia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.