Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory aktywne do 1600 PLN

KwaK410

Rekomendowane odpowiedzi

KwaK410, 27 Lis 2009, 22:13

>A czy może mi ktoś powiedzieć co to znaczy ten monitor projektowy ?

To monitor który jest niespecjalnie precyzyjny. ... jest po prostu tańszy i gorszy ... na tyle niedokładny że do masteringu się go nie używa (no wiadomo ... w domu gdzie kompromis kompromis pogania sytuacja wymusza stosowanie gorszych rzeczy niejednokrotnie)

Dojechały całe, podłączyłem do CD nacisnąłem play i umarłem ze szczęścia :) tak to w skrócie można powiedzieć. nie spodziewałem się, że monitory aktywne za nieduże w sumie pieniądze mogą tak ładnie zagrać. Przerosło to nawet trochę moje oczekiwania. Najbardziej zdziwiło mnie to ile basu się z nich wydobywa. Średnica piękna, wysokie tony delikatne i nienatarczywe - no soczyście. Słyszałem w życiu kilka zestawów stereo z podstawkowcami ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że Fostex NX-6A są niekulawe :)

Pozdrawiam i polecam, dzięki wszystkim za radę.

No to witam w klubie ;) Też jestem zauroczony maleństwami aktywnymi, które kupiłem sobie do komputera. Czyli potwierdza się, że za względnie niewielkie pieniążki można mieć dobry dźwięk.

KwaK410, 3 Gru 2009, 14:52

>Kupiłem Fostex NX-6A :) jutro będą to się podziele opinią !

Te Fostex NX są z tych "lepszych" monitorów ... to nie to samo co projektowe PM. Ile za nie dałeś?

Kyle, 6 Gru 2009, 11:10

>Te Fostex NX są z tych "lepszych" monitorów ... to nie to samo co projektowe PM. Ile za nie dałeś?

Kyle , a tu ci się akurat ( przypadkiem ? ) aukcja pojawiła ,no to jak startujesz ? .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.