Skocz do zawartości
IGNORED

Relacja z Audio Show 2009 cz. 2

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy
Ukryte

mała autokorekta: Audio Physic Cardeas co prawda grały z elektroniką Cary, ale nie bliźniacza do tej z Avalonami, tylko podobną lub jak kto woli niemalże bliźniaczą ;-) Avalony były zasilane monoblokami CAD 211 a Audio Physici monoblokami CAD 805 Anniversary Edition.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Redaktorzy
Ukryte

pozwolę sobie jeszcze na zamieszczenie zdjęcia "all in one"(Uniti) NAIMa, które choć jak napisałem na wystawie zagrało, a raczej nie zagrało na oczekiwanym poziomie to wydaje się ciekawą propozycją dla osób ceniących kompaktowe rozmiary i wysoką funkcjonalność.

post-2651-100000387 1258300605_thumb.jpg

Fr@ntz

"I am an audiophile"

• Redaktorzy
Ukryte

Coś, co określiłbym jako osobistą (a zatem nieskażoną komercyjnym spojrzeniem, o którym tyle się wokół mówi) relację jednego z forumowiczów, ozdobioną przy tym dużą porcją fotografii. Ponieważ sam nie mogłem być w tym roku na AS, nie mogłem przygotować własnej osobistej relacji. Poprosiłem zatem jednego z kolegów-forumowiczów (który niekiedy pisze również recenzje na AS), aby opisał wystawę z własnej perspektywy, innym ku przyjemności i nauce.

Ukryte

Pięknie, pięknie podoba mi się chociaż trochę zbyt zachowawczo jeśli chodzi o opis wrażeń (dźwiękowych).

Z mojej strony wielkie podziękowania za zdjęcia.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryte

Eech, piękna ta fotorelacja... :)

(Dziś rano oglądałem sobie /z wielką przyjemnością/ swoje fotki z wystawy. Jakoś za mało ich porobiłem :) Ale liczyłem i wiedziałem, że ktoś to nadrobi... :), ja latałem gdzie się dało wejść i słuchałem :) W niedzielę tłoku w Sobieskim nie zauważyłem (byłem cały dzień do wieczora).

Można było focić, ale jakoś szkoda mi było w tym roku na to czasu.

Nie mniej Fr@ntz: dzięki za PIĘKNE foty ! :)

* * *

I tylko taką mam uwagę: "...a grubość żyły wynosiła 8 mm2.". Albo grubość żył, wtedy w [mm], albo przekrój żył... [mm2].

Ukryte

Za firmą ZALE stoi rzeczywiście producent....z nad wody może nie tak wielkiej.Jak sobie skojarzycie to VOX-HI FI był ze Szczecina.Miałem okazje słuchać tych kolumn w mieszkaniu mojego kolegi.

Bez zachwytu ale i bez jakiegoś rozczarowania.

Ukryte

Zale Vox Hi Fi... jeden z IMHO najfajniejszych dźwiękowo systemów tegorocznej wystawy.

To tam zakończyłem swoją tegoroczną obecność i z żalem (oraz trochę złością - ale szczęśliwy :) wyszedłem z pokoju:

AUDIO CLUB, Konstantynów Łódzki, tel.: 48/42 211 55 88, p. Janusz S.

Wracałem tu chyba ze 3 czy 4 razy.

http://zale-voxhifi.eu

(Ww. infa mam z wizytówki.)

• Redaktorzy
Ukryte

Rochu - to są jak najbardziej moje osobiste impresje okołowystawowe. Trudno w ciągu jednego dnia wystawy przygotować wyczerpujący i pozbawiony znamion subiektywności reportaż. Starałem się jak najbardziej obrazowo a zarazem lakonicznie przelać "na papier" to co najmocniej utkwiło mi w pamięci. Przy okazji nie chciałem zanudzić potencjalnego czytelnika, chociaż po skończeniu pisania miałem pewne obawy co do objętości części tekstowej relacji (9 stron verdany 10-ki).

Xniwax - niestety ilość systemów, różnorodność odtwarzanego w danym momencie repertuaru, czy nieprzewidywalność samych warunków odsłuchowych wykluczała (moim zdaniem) w miarę rzetelny opis niuansów brzmieniowych poszczególnych konfiguracji. Jeśli na każdy "pokój" mógłbym przeznaczyć przynajmniej po pół godziny z pewnością byłbym bardziej wylewny. Jednak drobne ograniczenia czasowe (np. doba ma tylko 24h a wystawa w sobotę była czynna "jedynie" 10h ;-) ) wymusiły dość karkołomne tempo tego audiofilsko-fotograficznego maratonu.

Fr@ntz

"I am an audiophile"

Ukryte

Ad. malutkich Totemów w pokoju Audio Forte - miałem podobne wrzenia.

Kto kupuje /czy tam ma(prócz sklepu)/ taką elektronikę i takie malutkie kolumny ?

To już lepiej do małego pokoju np. zestaw REGI albo Block' + SWANS'y.

No i te kable MITa z puszką niemal jak te kolumienki...

No nie wiem. Ja jakiś niedzisiejszy jestem i za modą nie nadążam :)

Ukryte

Zastanawiam sie dlaczego z elektroniką Reymio juz drugi rok zestawia się głośniki koszmarki ani to gra ani wygląda.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Pokaż nowe odpowiedzi