Skocz do zawartości
IGNORED

DNM Reson Stereo Solid Core Precision LPC Bi-Wire

skynyrd

Rekomendowane odpowiedzi

Kabel zapewne wyśmienity,ale sprzedawca to wyjątkowy krętacz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena za 0.5m ,czemu nie podają ceny za 0.25m ?

Ukryta Zawartość

"CENA 42,50 pln DOTYCZY ODCINKA 0,5 METRA ( TRAKTOWANEGO W AUKCJI JAKO 1 SZTUKA).

KUPUJĄC 1 SZTUKĘ KUPUJESZ 0,5 METRA KABLA.

Sprzedaży podlegają tylko odcinki kabla stanowiące wielokrotność 0,5 metra ."

To nie zasługuje na komentarz.

Szczyt dziadostwa.

są dwie wersje tego biwi .65mm i 1mm

ponoć 1mm jest do głośników o mniejszej efektywności

gra pełniejszym pasmem zachowując podobny charakter resona single

Focal + Naim

Uczciwsze jest podanie ceny za 1 metr,zresztą to zupełne kretyństwo.

Ile kosztuje metr kabla ?

Proszę pana, 0.5 metra kosztuje 42.50 ,zaraz ,gdzie kalkulator,o już mam, razy dwa, już wiem ,metr kosztuje 85 pln.

Eureka !!!

Gość wswier

(Konto usunięte)

Eeech - to ta sama filozofia, co podawanie ceny JEDNEJ kolumny - na 1szy rzut oka wychodzi taniej.

Raczej nie jest to straszne oszustwo, tylko meczacy klienta zabieg marketingowy ...

pzdr

wswier

Kabelek DNM to jeden z najlepszych kabli jakie istnieja!!!!

Trzeba jednak miec do niego odpowiednio dobry zestaw (raczej wysokoefektywne glosniki)

Mialem mnostwo roznych kabli (rowniez w cenach samochodow) i DNM pomimo swojej smiesznej ceny bije na glowe wiekszosc. Jest kilka kabli byc moze lepszych (np.Kondo, Auditorium23) ale stosunek jakosc/cena w DNM jest nie do pobicia.

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

• 8 miesięcy później...
  • 3 miesiące później...
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Kabelek DNM to jeden z najlepszych kabli jakie istnieja!!!!

Trzeba jednak miec do niego odpowiednio dobry zestaw (raczej wysokoefektywne glosniki)

Mialem mnostwo roznych kabli (rowniez w cenach samochodow) i DNM pomimo swojej smiesznej ceny bije na glowe wiekszosc. Jest kilka kabli byc moze lepszych (np.Kondo, Auditorium23) ale stosunek jakosc/cena w DNM jest nie do pobicia.

Witam! Zgadzam się z Tobą całkowicie jest to dobry kabel za małe pieniądze. Warunek: musi być dobrze dobrany. U mnie gra już w kilku olejnych systemach.

• 1 miesiąc później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Właśnie nabyłem nowego Resona Solid Core Precision w wersji 1mm.

W zasadzie ma większość cech charakteru poprzednika z tą różnicą, że scena jest nieco przesunięta w głąb i jest ona rysowana bardziej dokładnie i dobitniej.

Bas jest mocny, sprężysty.

Problemów ze średnicą nie odnotowałem.

Góra nie jest nachalna, jest po prostu taka jak trzeba.

Jedyna wada jaką odnotowuję to spora sztywność samego kabla, który dość trudno układa się na podłodze.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Może najpierw posłuchaj zanim coś napiszesz?

Z mojej perspektywy (SET 300B, PP na triodzie) Reson nigdy nie miał jakichkolwiek problemów z niższymi częstotliwościami - ani co do ilości ani co do jakości.

Reson po prostu nie jest kablem do Nadów, Roteli, Kambodźy, etc.

miałem ten drucik kilka razy u siebie i dla mnie to on się nadaje do cichego plumkania do głośników szerokopasmowych

tam gdzie trzeba wiadrami prąd podawać kabel tnie dynamikę i kontrolę basu więc nie jest ani uniwersalny ani nadzwyczjny

pozdrawiam

Focal + Naim

tam gdzie trzeba wiadrami prąd podawać kabel tnie dynamikę i kontrolę basu więc nie jest ani uniwersalny ani nadzwyczjny

pozdrawiam

To Arcam solo mini wiadrami prąd podaje ? ;)

wcześniej podawał harman rotel i yamaha w 2 postaciach,

nie były to tygrysy bengalskie ale do słabeuszy nie należały w każdym z nich kabel w porównaniu do taniego ofc o przekroju 2.5mm2 ograniczał dynamikę i niski bas (bez znaczenia miała ilość nie brałem tego przy porównaniu pod uwagę) bo kontroli na tanim ofc też nie było,

jak miałem go z arcamem to reson podobnie reagował jak wcześniej, przegrał zejściem i kontrolą basu i dynamiką w porównaniu tańszym aq type4 a ten też nie jest cude3m natury, co zrobić przekrój też robi swoje 0.3mm2 vs 1.5mm2 jest często wąskim gardłem takie są prawa fizyki widać to po oporze jak zmalał w resonie z 1mm drutem z tego co pamiętam dwukrotnie vs starego resona .65mm drut, nie jest to wartość wielka ale ogólnie wyczuwalna w przekazie po podłączeniu, porównywałem go w salonie przy odsłuchu monitor audio.

pozdr

Focal + Naim

Nie słuchałem Resona w wersji 1 mm, ale poprzednią wersję miałem ponad rok. Uważam, że to bardzo dobry kabelek za przyzwoite pieniądze. W swoim systemie, nie zauważyłem problemów z dynamiką. Długo nie mogłem znaleźć dla niego godnego następcy. Dopiero ponad 5 razy droższy Neotech przekonał mnie do zmiany.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Ten Arcam wg specyfikacji producenta ma 25W.

http://www.arcam.co.uk/products,solo,music-systems,SoloMini.htm#

Hi, hi. To przecież 15W mniej od mojego Amplifona : )

Wiadra prądu, dobre.

wcześniej podawał harman rotel i yamaha w 2 postaciach,

Z całym szacunkiem, ale DNM to nie jest kabelek do budżetu, jakby na to wskazywała jego cena.

To kabel do triody albo do wyrafinowanego tranzystora.

Popatrz sobie ile kosztuje elektronika DNM albo Crimsona do której ten kabel jest dedykowany.

to miałeś pecha bo ja szybko znajdowałem za każdym razem lepsze kable od niego ,

dźwięki są dość czysto podawane i ładnie odrywają się od głośników ale płaska scena

to jest dobry kabel do szerokopasmowych niskoprądowych systemów uwydatni wtedy lepiej średnicę ,

mi dobrze zagrał jak złożyłem sobie szerokopasmowy monitor ct193 an monacorach ale tylko tam, choć potem zmieniłem go na aq type4 i mimo lekkiego szeleszczenia czasem zagrał pełniejszym pasmem na dole i na górze

tu widać na obrazku ile arcam mini ma ilefaktycznie mocy, ine jest to dynamit ale trudne monitory napędza mi bez problemu więc

jak widać ma mocy ciągłej po 50W (96W dynamicznej)przy 4omach wiec papierkowe 25W jest dosyć miłym akcentem producenta,

miałem rotela i yamahę 2x100W też i zachowywał się podobnie choć faktycznie w mniej wyczuwalnie ograniczał dynamikę na arcamie

Popatrz sobie ile kosztuje elektronika DNM albo Crimsona do której ten kabel jest dedykowany.

ale tu na forum nikt nie ma elektroniki dedykowanej do tego kabla tylko kambodze suchary i moje pipowate 2x25W itd więc do nich ludzie będą go podłączali i robienie z tego druta hajendu jest dla mnie nieporozumieniem,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Gość rochu

(Konto usunięte)

Widzisz, mikson, znam kilkadziesiąt kabli które pobiją Resona pod wszystkimi aspektami jeżeli idzie o rozbiór dźwięku na poszczególne składowe. Na pewno nie jest to najlepszy audiofilski kabel jaki wymyślono. Ba, z audiofilskiego punktu widzenia jest on taki sobie.

Ale nie w tym rzecz czy scena jest głębsza czy płaska, czy jest mocniejszy bas czy mniej zapiaszczona góra etc.

O takich popierdółkach rozprawia audiofilska młodzież, która właśnie zmienia Harmana na Kambodźę (z pełnym respektem dla tych firm), albo i na odwrót

Poza tym audiofilskim przedszkolem jest coś jeszcze. Jak choćby spójność, płynność, alikwoty i wiele, wiele innych.

Zaś na samym końcu, gdy nie jest już istotne co to za sprzęt gra, jak on gra, gdy już nic nie przeszkadza, pojawiają się muzycy i emocje.

Nie te wydumane, powodowane przeżyciem typu - Boże ale mam fajnego wzmaka, co za dół, co za przestrzeń.

Te prawdziwe.

Otóż właśnie Reson jest właśnie taki jak trzeba - po prostu nie przeszkadza.

to miałeś pecha bo ja szybko znajdowałem za każdym razem lepsze kable od niego ,

dźwięki są dość czysto podawane i ładnie odrywają się od głośników ale płaska scena

jestem pełen podziwu dla Twojego słuchu, ze potrafisz tak odrozniac brzmienie kabli na swoim systemie sypialnianym ustawionym na zapewne na komodzie

:)

potwierdzam, Reson nie sprawdzi sie z budzetowymi Harmanami, Yamahami i innym jazgotliwym sprzetem

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nie zgodzę się, ani z Rochu - który twierdzi, że DNM Reson nie jest kablem do budżetówki, mało wyrafinowanej elektroniki i Rotela. Nie zgodę się ze znawcą wielu kabli - Miksonem, że DNM Reson ogranicza dynamikę i bas.

Przez ok. 5 lat ten kabelek łączył mi dzielonego Rotela RC-971/RB-951(2x50W) z Kodami AV-702F. Czysty budżet i raczej nic szczególnie wyrafinowanego. Zastąpił w tym systemie Oehlbacha (chyba 1018). Dzwięk we wszystkich aspektach uległ poprawie wręcz w rewelacyjny sposób. Kody nigdy wcześniej i nigdy później nie zagrały z taką dynamiką, basem i średnicą - także na wysokich poziomach głośności (pow. godz. 12). Bas i dynamika nie miały żadnych ograniczeń nawet przy odcinkach o długości 2 x 5 m. Próbowałem w tym systemie m.in. z Sonic Link-iem S300, który dawał słabszy bas niż Reson. Obecnie ten kabel łączy Denona DRA-500AE z Monitor Audio Br2 i też spisuje się świetnie. Uważam, że jest on dobry także do budżetówki, bo przynajmniej nie podkreśla jej wad, a czasami pozwala jej czymś "zabłysnąć".

jestem pełen podziwu dla Twojego słuchu, ze potrafisz tak odrozniac brzmienie kabli na swoim systemie sypialnianym ustawionym na zapewne na komodzie

:)

dziękuję mam dobry słuch i tyle, :) natomiast co do ustawienia na komodzie w sypialni w 15m2 to dla mnie bez różnicy czy miałby to być duży pokój 15m2 czy mały salon 15m2, komoda ma ponad 70kilo i jest mega stabilna, być może scena by zyskała jeszcze więcej dyby było bardziej audiofilsko na standach

ale i tak ogranicza u mnie dwoje małych latających szkrabów i akustyka pomieszczenia dlatego też nie napinam się na mega drogi sprzęt który bez odpowiedniej adaptacji gra na pół gwizdka co i tak zapewne niektórzy mają w swoich samotniach :)

Focal + Naim

Gość intenser

(Konto usunięte)

Z całym szacunkiem, ale DNM to nie jest kabelek do budżetu, jakby na to wskazywała jego cena.

To kabel do triody albo do wyrafinowanego tranzystora.

dokładnie tak!!!

DNM reson to kabel o zastosowaniu odwrotnie proporcjonalnym do swej ceny

z budżetowymi klockami nie zrobi kariery bo uwypukli ich wady i obnaży braki

z tymi nieco lepszymi spowoduje miły i komfortowy odsłuch który nie jest pewnie najlepszym z możliwych ale też i nie spowoduje najmniejszego dyskomfortu

A może koledzy zainteresują się polską wersją resona?:

Ukryta Zawartość

przekrój żył to 1mm2 i 0,5mm2. Materiał to miedź 6N.

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

dokładnie tak!!!

DNM reson to kabel o zastosowaniu odwrotnie proporcjonalnym do swej ceny

z budżetowymi klockami nie zrobi kariery bo uwypukli ich wady i obnaży braki

z tymi nieco lepszymi spowoduje miły i komfortowy odsłuch który nie jest pewnie najlepszym z możliwych ale też i nie spowoduje najmniejszego dyskomfortu

Możesz sprecyzować w oparciu o jakie praktyczne zastosowania DNM Resona głosisz taki pogląd?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.