Skocz do zawartości
IGNORED

Media-Markt, płyty z muzyką.

BartoszR

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Was. :)

Dzisiaj byłem w opolskim MM. Zauwazylem, ze zaraz obok muzyki klasycznej ( ktorej zreszta szukalem ) stoją jakieś płyty cd-a w śmiesznych cenach, 5 zl, 3 zl, 9 zl najdrożej 19 zł. Niektore znanych zespolow, niektore jakies nie-wiadomo-co, ale okładki były ładne. Wiec kupilem 20 plyt za kwote laczna 140 zl, a potem z nudów zaczalem szukac cen w internecie. I okazalo się, ze zaplacil bym za calosc ok. 800-1000 zl. Wie ktoś czemu tam jest tak tanio? I czemu akurat te płyty? Stan idealny wszystkie w folii z książeczkami i ze wszystkim.

https://www.audiostereo.pl/topic/59257-media-markt-p%C5%82yty-z-muzyk%C4%85/

/ciach/Wie ktoś czemu tam jest tak tanio? I czemu akurat te płyty?/ciach/

Może jakaś tzw. wyprzedaż? :)

W np. w Saturnie (także część firmy Metro jak i MM) często można kupić kapitalne płyty po 9, 10 lub 15 zł, które normalnie kosztują 50-70zł. To się nazywa także promcja. Kupować, kupować! :)

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Też myślałem, ze to promocja, albo coś. Ale znając taktyke MM i innych takich sklepów, to było by milion wielkich znaków PROMOCJA. A tutaj po cichutku, schowali plyty między klasyczną, czyli tam gdzie najmniej osób zapewne chodzi. I nic. Zero jakiejkolwiek zapowiedzi, ze tam jest fajnie i tanio. :)

Pewnie widnieje na nich napis "Polska Jakość, Polska cena"?

Nie mieszkam w Polsce więc nie mam doświadczenia w takich "supermarketowych" zakupach, natomiast jestem posiadaczem kilku polskich płyt, nabytych w Polsce podczas urlopu i muszę przyznać, że mastering kilku z nich jest fatalny...

Z tego też względu nie ufam takim okazjom. Częściej zaopatruje swoją kolekcję w używane krążki, często są to drugie lub pierwsze wydania.

Pozdrawiam

Żadna polska cena, normalne płyty. Oczywiście te wybrakowane też bywają, ale głównie są normalne. Np. ostatnio stał w Saturnie cały katalog Pink Floyd w cenie 19 zł za pojedynczą płytę.

rafal996, 10 Lis 2009, 22:43

>Np. ostatnio stał w Saturnie cały katalog Pink Floyd w cenie 19 zł za pojedynczą płytę.

Na amazonie przykladowo, taka cena za nowe albumy tegoz zespolu (wliczajac dostawe) to raczej standard, niz jakas znikza czy tez promocja, z wieloma innymi jest podobnie...

Np.

Architect of Lies - Mercenary (CD+DVD) - 5 zł

MietallWaluśMagazine - 9 zł

Radar Bros - The Fallen Leaf Pages - 5 zł

Turandot - Giacomo Puccini - 3 zł ( Ale jakość nagrania tragiczna. :( Ale wydanie fajne. Książeczka, kartonowe pudełeczko i 2cd )

Gutierez - Stereo Dożylnie

Fall Back Open - Now it's overhead

1.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2.

Ukryta Zawartość

3.

Ukryta Zawartość

4.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba piszesz tutaj o używanych krążkach? Z moich doświadczeń wiem, że za 20 zł dobrego nowego krążka Pink Floyd to ty nie kupisz. Cena "buy new" jest 12$, a używki zaczynają się od 4,99

Ukryta Zawartość

i jeszcze dochodzi dostawa.

Nadal proszę autora tekstu o przykładowe spektrum.

Dobranoc:)

Ukryta Zawartość

Faktycznie dziwne te płytki, natomiast o wytwórni Saddle Creek jeszcze nie slyszalem...

w przypadku tego krążka:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zazwyczaj wyprzedaję się te które nie chcą schodzić, czyli chodzi o to, żeby zrobić miejsce dla nowych ale w momencie gdy stare nie chcą się sprzedać robi się mocną i dobrą cenę, 19zl często 5 złoty, w ten sposób schodzi się z dużego stanu magazynu, im szybciej się to wyprzęda tym szybciej zamówi się nowe. proste jak budowa... dlatego są takie ceny.a co w Polsce w marketach sprzedaję się najgorzej? oczywiście jazz i klasykę, ostatnio widziałem w saturnie 5pak Karajana z DGramofon za jakieś 39zl:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mnie się kilka razy zdarzyło,że zakupione CD i DVD w MM miały pod folią porysowane krążki.Często też miały połamane ząbki na trey'u.Reklamowałem i być może takie reklamacje są powtórnie foliowane i sprzedawane taniej.Teraz zawsze sprawdzam przy kasjerce prosząc o zerwanie folii.

Witam

Kiedyś w hipermarkecie na literę "A" w Zielonej Górze znalazłem w takim wielkim koszu pomiędzy dzisiątkami płyt cd Einstürzende Neubauten

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 5 pln i kilka innych równie dobrych płyt :))).Nie było żadnej promocji ani polskiej ceny...

pozdro

przemek696

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

W zeszłym roku w MM kupilem Pink Floyd The Dyvision Bell w cenie 19zl. Po prostu plyta z gazetki promocyjnej cała dyskografia zaspolu,ale szału to nie robiło całe stosy lezały.

Byłem dziś w saturnie w "złotych tarasach" i płyty pink floyd były niby na jakiejś półce z promocjami ale i tak kosztowały po ok 35zł a dwupłytowe coś pod 60zł. Pytałem faceta o tą promocję (19zł/szt) to powiedział że to 35zł to już jest promocja i taniej to nie będzie kosztowało :(

Wcale mnie to nie dziwi :) Jakieś dwa lata temu będąc przypadkowo w Saturnie w Arkadii zauważyłem na półce coś, co nie miało prawa tam być - japońskie wydanie Scorpions - In Trance. Kosztowało sporo, ale ponieważ wówczas nie dało się tego kupić inaczej jak importując, więc nabyłem zadowolony i pochwaliłem się od razu koledze, który też na ten album polował. Pojechał on do tego samego Saturna parę dni potem i po zapytaniu o taką pozycję pan z obsługi stwierdził, że to absolutnie niemożliwe i nic takiego nigdy nie mieli :) Płyta - widmo stoi u mnie na półce do dziś, świetny album zresztą.

konankombo, 12 Lis 2009, 22:21

Moze masz kogos w UK ? Tam wiekszosc Pink Floydow (i wlasnie nowe egzemplarze) mozna dostac z amazonu, wliczajac dostawe do domu, za 4.98 funta (niektore sa nawet tansze), czyli jakies 22-25PLN,i to jest w zasadzie uczciwa cena w przypadku takich 'rarytasow'.

Niestety nie znam nikogo kto mieszka w UK. Niedawno kupiłem atom heart mother i porównałem to do flaca z neta, jakiejś japońskiej wersji czy może nawet MSFL i niestety oryginał (remastering w 1994r) brzmi gorzej. Myślę że jak kupować już oryginały PF to jakieś lepsze wersje. A firmy płytowe dziwią się że piractwo się szerzy jak sami strzelają w swoją bramkę psując nagrania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.