Skocz do zawartości
IGNORED

Problemy z amplitunerem PIONEER VSX - 415. Prosze o pomoc.

Tom@l85

Rekomendowane odpowiedzi

Problem polega na tym że z amplitunera od jakiegoś czasu wydobywa się dziwny dźwięk, ściślej mówiąc wydaje go któryś z elementów elektronicznych gdyż dobiega z wewnątrz amplitunera. Postanowiłem rozkręcić amplituner i zajrzeć do środka aby zlokalizować źródło dość irytującego dźwięku który się z niego wydobywa, według moich oględzin źródłem ów irytującego dźwięku jest coś co na moje oko przypomina jakiś dławik i znajduje się w układzie zasilania. Poniżej zamieszczam zdjęcia domniemanego winowajcy a ponieważ specem w tych sprawach nie jestem zwracam się do Was z zapytaniem czy jeśli to właśnie ten element wydaje ów dziwny dźwięk to po:

1. Czy mogę coś zrobić nie wymieniając samego elementu aby przestał wydawać te dziwne dźwięki o wysokich częstotliwościach??

2.Czy jest to rzeczywiście dławik i czy uda mi się coś takiego kupić u nas(jaki ewentualnie może być koszt) w przypadku gdy jedynym sposobem na wyeliminowanie tego problemu będzie wymiana tegoż elementu.

Proszę Was o rady w tym temacie.Pozdrawiam:).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6562-100001171 1257589156_thumb.jpg

post-6562-100001172 1257589156_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

marcinw899

Z tym że jak to zwykle bywa w serwisie nieźle mnie za to skasują:/, miałem nadzieje że bez większego ryzyka uda się rozwiązać ten problem samemu. Sugerujesz że wymiana tego elementu nie będzie łatwa?? Wybacz może moje niezbyt mądre pytanie, ale ponieważ jestem laikiem choć nie 100% w tych sprawach nie wiem dokładnie skąd się biorą Twoje obawy, zatem byłbym wdzięczny za drobne wyjaśnienie sprawy :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.