Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie i dobre kolumny

DjPawSsio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam po tych wszystkich waszych opiniach i przy pomocy kolegi z tego forum sprzedałem swoje scherzo 200 i końcówkę mocy sx8800 i przezucam się na dźwięk a nie na moc :) Wiec od kolegi z forum kupiłem Yamahe ax-570 :) potrzebuje do nich kolumn ostatnio patrzyłem polaris 200 classic to jest dużo lepsza wersja od zwykłych z wysokotonowym głośnikiem vife !!! ale za te kolumny liczą sobie majątek pajace :D otóż mam fundusz do 500 - 600 zł na kolumny może mi ktoś doradzi. Szukam kolumn z bardzo niskim pasmem dolnym żeby miały ten bas w sobie i oczywiście tej mocy miały troszkę (nie chce żadnych monitorków!!!!) Ostatnio patrzyłem kolumny eltaxa concept 400 NOWE !!! Innych pomysłów nie mam proszę o podpowiedź Pozdro

https://www.audiostereo.pl/topic/58999-tanie-i-dobre-kolumny/

Jesli eltax to godna polecenia jest starsza linia Linear Response.Zbudowana na Vife ,Seasie w zależnosci od modelu i wersji.Osobiscie mam Dali 104 w kinie domowym jak najbardziej polecam.Albo niemiecka firma IQ czesto stosowala w swoich kolumnach glosniki o ktorych pisalem wyżej.

Za te pieniądze chcesz kupić podłogówki, to wielkiego wyrafinowania w odtwarzaniu muzyki im nie wróżę, no może jeśli uda Ci się kupić coś właśnie w stylu Dali 104.A może jakieś Magnaty lub Heco, widziałem na Allegro, tu będzie sporo basu, powinieneś się zmieścić w budżecie.A tu ma ktoś Wharfedale Diamond 8.4

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To trochę więcej niż zakładany przez Ciebie budżet, ale może się dogadacie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tanie - niedobre

dobre - na pewno nie tanie.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Nie dla każdego,choć z drugiej strony cena nie zawsze jest wykładnikiem jakości.

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

modrzew47, 31 Paź 2009, 16:11

>Nie uważasz,że to dwie sprzeczności?Tanie i dobre!Tak jest z kiełbasą i kolumnami.Z wieloma innymi

>rzeczami również.

I to jest durne myślenie materialistyczne. Uwierz, dobrze dobrany budżetowy system, przemyślany i osłuchany dobrze, może być znacznie lepszy od niejednego kilkakrotnie droższego.

Każdy Ci to powie. Można niewielkimi pieniędzmi mieć dobry dźwięk, trzeba tylko umiejętnie dobrać elementy, zmieniać, szukać, i przede wszystkim: słuchać.

Można zbudować budżetowy system którzy dobrze gra. Tylko jeszcze trzeba pomyśleć i posłuchać.

Cena nie jest wyznacznikiem w audio, jeśli ktoś uważa że tak, jest snobem i bufonem. (Oczywiście powinna iść, ale nie idzie)

Ricardozamora.

To co napisałeś to tylko Twoje pobożne życzenia nie mające nic wpólnego z rzeczywistością ani ekonomią,ze zdrowym rozsądkiem też,ale myśleć Ci tak wolno,tylko nie narzucaj swojego rozumowania innym i nie wyzywaj innych tylko dlatego,że mają inne zdanie.Taniutki Fiat 126p też jedzie i pewnie Twoim zdaniem nie różni się specjalnie od BMW nawet tego małego.Czym lepsze tym droższe,dla wielu to normalne tylko dla Ciebie niekoniecznie.Mimo wszystko pozdrawiam.

No Victa 500 mogla by byc albo Magnat Supreme Monitor 800. Ostatnio moj kumpel kupil za 700zl. Jak na ta cene w porzadku. Drugi kumpel ma Victy 700. Tez w porzadku jak za ta kase to nie ma co wybrzydzac.

?👈

modrzew47, 31 Paź 2009, 16:43

również pozdrawiam.

Mam 2 uwagi:

-"nie wyzywaj innych" piszesz - gdzie cię wyzwałem?????????

-Moim zdaniem fiat 126p różni się od bmw - rozmawiamy o audio, nie o samochodach i to co uważam tyczy się audio, nie samochodu czy innych branży, więc nie stosuj mojego myślenia analogicznie do innych dziedzin, by pokazać jego błędność (popełniasz błąd petitio principii). Tyle chciałem przekazać.

Bierz Heco Victy 500, uwierz, że warto, miałem je ponad rok, znam je dobrze i ich dźwięk jest naprawdę wart więcej niż kosztują obecnie (500-700).

Witam

Jezeli szukasz tanich kolumn do ok 600zl to polecam Tannoy M3 , czasami mozna kupic M4. Niezle kolumny jak za te pieniazki:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ricardozamora.

Przeczytaj co napisałem trochę uważniej,bo nie napisałem,że mnie wyzywasz a innych od snobów.Według Ciebie gramofon powiedzmy za 10000zł. jest tak samo dobry jak ten za 500zł.to powodzenia,to Twoje zdanie i niech tak zostanie nie mam zamiaru wyprowadzać Cię z błędu.Na marginesie to zasady ekonomi są takie same w każdej branży czy to się Tobie podoba czy nie.Jakość zawsze równa się odpowiedniej cenie.Oczywiście można złożyć system drogi,który będzie grał cieniutko i odwrotnie,ale gdy posiada się odpowiednie doświadczenie i pieniądze to zawsze system droższy zagra lepiej od budżetowego.Zakłamanie i obłuda nic tu nie zmienią.

oto piękne cany kolumn

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) co mi o tym powiecie

Ukryta Zawartość

DjPawSsio, 31 Paź 2009, 21:28

>Przestańcie się kłócić to nie jest forum do kłótni !!!! może wreście pomożecie mi w wyborze a nie

dokładnie, przepraszam, odpisze mu na PW.

Co do kolumn, nie bój się o Heco Victy! Solidnie niemieckie wykonanie. Głośniki bodajże scan speaka. Naprawdę nie ma co się bać. Łatwe do wysterowania. Bas bardzo dobrze kontrolowany i nisko schodzi, wysokie tony nie za ostre, są akurat, średnica w porządku. Nie szukaj żadnych avanców! Dynamika i uniwersalność Heco są na poziomie dwukrotnie wyższych cenowo pozycji. Naprawdę baardzo udane kolumny dobrze wykonane, uniwersalne, bardzo dynamiczne, z bardzo dużym basem, grające naprawdę równo. Przeczytaj jak chcesz moją opinię o nich.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.