Skocz do zawartości
IGNORED

Antique Sound Lab's i Axiom

Paragraf

Rekomendowane odpowiedzi

Czy w Polsce handluje się sprzętem firm: Antique Sound Lab's i Axiom? Można takie klocki posłuchać?

Za oceanem produkty ich są dosyć popularne oraz tanie bo obu przypadkach ceny zaczynają się od 200 usd. Jak za wzmacniacze lampowe i dosyć wysoko oceniane głośniki ceny wydają się wręcz okazyjne.

https://www.audiostereo.pl/topic/5898-antique-sound-labs-i-axiom/

Paragraf->>>

Niewiem czy ktos w Polsce jest dystrybutorem tych wzmacniaczy. Jednakze moge Tobie powiedziec ze porownywalem ASL Hurricane do LAMM ML-1 i prosto z "pudelka" dal sobie rade znim. ML-1 kosztuje $ 20,000 a ASL mniej niz 1/4. (oby dwa sa mono para) Moj dobry znajomy ktorego uszy i opinie sobie bardzo cenie porownal Hurricane do swojego Tenor'a Kanadyjskiego OTL i rezultat byl taki ze Tenor poszedl pod mlotek.

ASL jest zrobiony w Chinach wiec jest brak tzwn. fit'n finish ale widzialem gorsze zpewnoscia bedzie to ulepszone.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Lacrimosa bardzo dziękuje za info spodziewałem się że klocki ASL dobrze się mają.

Odświeżając wątek - może ktoś zna te firmy i poruszał się w niższych rejonach cenowych? Może jest blisko nas jakiś dystrybutor?

• 3 miesiące później...

antique sound mnie takze bardzo interesuje,harikejn szczegolnie,gdyby ktorys kolega znalazl dostawce gdzies blizej prosze o kontakt

a tak wogole jest to glos w dyskusji ile moze kosztowac dobry ,a wedlug niektorych wysmienity lampowiec,hurricane 2x 200 wat do dostania w stanach za 5000 $ bez laski,a u nas na forum ludzie sie wyklucaja ze delta studio za 9 kola to okazja,gdyby ktos zaczal dystrybuowac ten sprzet z zachowaniem porownywalnych do amerykanskich cen wiekszosc naszych czarusiow poszlo by szybko z torbami:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A tu ceny z Niemiec. W Polsce powinny być podobne

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A niżej dla zabawy problemy z jakimi zmagają się użytkownicy sprzętu ASL

Ukryta Zawartość

Pzdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Antique Sound Lab - ceny w USA

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Pierwsze seria ASL Hurricane byla zawodna i przepalala lampy w szybkim tempie.

Manufaktura od ostatniego CES twierdzi ze wszystkie bledy produkcyjne zostaly wyeliminowane, takze od 2004 produkty maja byc dobre/lepsze.

Jezeli ktos z forumowiczow jest zainteresowany zakupem uzywanego produktu ASL sluze rada i informacja w celu ustalanie daty produkcji urzadzenia.

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

chyba 6x kt 88 na kanal:) jesli juz,nawet jesli sa jakies klopoty to nie znaczy ze produkt konkurujacy z jadisem za czesc ceny nie jest godny uwagi,jest zreszta sporo doniesien na temat klopotow z jadis na roznych amerykanskich forach ,a to nie znaczy od razu ze w kazdym przepalaja sie rezystory itd. i jak ktos wlaczy jadisa to nie slucha muzyki tylko siedzi jak na rozzazonych weglach i czeka az cos pierdzielnie,zreszta internet swoje ,a zycie swoje do wnioskow trzeba dochodzic samemu,czesto na wlasnych bledach,dlatego wazne zeby serwis jakis sobie zapewnic

Hy, hy, hy .. chyba wszyscy mamy problemy z matematyką LOL ... nie zwróciłem uwagi że to mono.. co do Jadis to: primo - Jadis stopniowo dochodził do tego co obecnie produkuje np. Defy 7 ma aż 4 wersje produkowane w różnym okresie czasu i opinia że dany Jadis jest taki lub owaki bez odniesienia do wersji jest zwykłą dezinformacją, secundo - ten link do "kłopotów" z ASL jest dla mnie humorystyczny bo facet w miejsce 12AU7 wstawił 12AX7 .. i tyle, tercio - nie wiem czy ASL jest konkurencją dla Jadis - jeśli tak to "bon chance" - chyba lepiej dla wszyskich .. n'est-ce pas?

Pzdr.

PS A co serwisu w Audiosystemie to chyba pan Darek będzie się teraz musiał podszkolić z lampiaków :)

Sluchalem zestawu skladajacego sie z najtanszych produktow ASL:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Graly one z malymi JM Labs i z CD NAD, tez jakis nizszy model. Cena calosci ponizej $1500. Musze przyznac ze dzwiek byl bardzo wciagajacy, organiczny, piekny. Nie bylo mowy o neutralnosci ale to nie mialo znaczenia. ASL oferuje bardzo dobry stosunek ceny do jakosci dzwieku. Jesli chodzi o jakosc wykonania i wyglad to nie jest zle, widzialem drozszy sprzet duzo gorzej wykonany.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Lolo->>>>

Wiekszosc klopotow z lampowa elektronika to byla w urzedzeniach z przed dekady.Slabe jakosc lamp i konsystencja. Nastepnie, czeste modifikacje i zmiany lamp (tube rolling) przez wlasciceli.

Moim zdaniem to sa glowne przyczyny repuatacji, takiej jaka jest. Oczywiscie, sa wyjatki slabej jakosci czesci, czy np. kontrola jakosci produkcyjna ktorej nie ma/nie bylo (np. Cary)

Jadis mialy problemy (prawdziwe) z JA200 i to bylo w koncu lat 80 poczatek 90. Defy 7 MKIV (DA7) jest jednym z najbardziej nie zawodnych lampowcow.

Czesci mialem problemy z ARC i Conrad-Johnson i to bardziej katastroficzne zniszczenia niz z JADIS'em.

Pozdr.

lolo

z tym serwisem to nie myslalem o panu Darku akurat:)

ten klopot z Twojego linku przeczytalem,jest humorystyczny:),chodzilo mi o prawdziwe klopoty o ktorych jest co nie co na necie,gdyby dzwiek nie byl porownywalny z drogim jadis to nikt by wogole nie podejmowal tematu,inna sprawa to retubing takiego hurricane'a,f..k to sie finansowo odczuwa,no ale nie kupujesz jaguara jak cie nie stac na benzyne:),ciekawy z tego punktu widzenia jest 'little hurricane' czyli monsoon,juz tylko 4 kt88 na kanal i dwa x 100 W,podobno dzwiekowo juz nie to(w internecie wyczytalem:),ale przybeda do polski to bedzie mozna posluchac i wyrobic sobie zdanie

Lolo->>>>

Dzien dobry Tobie !

Nie jestem jedyny, jak widac powyrzej Parsec mial ta przyjemnosc.

Moim zadaniem ASL graja bardziej NEUTRALNIE. Nie maja takie klasy jak JADIS srednicy (to die for) i soprany sa czyste (crystal clear) w Jadis sa one bardziej slodkie. JADIS jest wzmacniaczem dla melomanow , ASL dla audiofili.

Jadis jest produktem ktore oferuje dzwiek innej klasy, tutaj placisz za SOUND (muzykalnosc) ktorej nikt inny nie ma.

Wprawdzie maja wrazenia sa zdecydowanie inne niz jego.

Najprawdopodbniej, to idzie za sprawa JM lab ktore (jak dla mnie) sa cieple. Poza tym roznice w systemie. Zgadzam sie ze za ta cene to naprawde sukcess i jest czym sie chwalic. W najblizszej przyszlosci mozna sie spodziewac wiecej produktow tego typu.

Pozdr.

Lacrimosa, dzięki. Parsec słuchał ale nie Hurricane, a tutaj głównie o tym mowa. Jednak z tego co napisał Parsec i Ty wynika że tańsze ASL grają lampowo a im wyżej produkt w ofercie tym bardziej neutralnie.

electro.. musisz pomęczyć pana Sobolewskiego... nie wiem czy sprowadzi Monsoon' albo też Hurricane'a do odsłuchu. Spodziewałbym się raczej tańszych ASL, ale kto to wie.. może i stoi coś już :)

Pzdr.

• 5 miesięcy później...
  • Redaktorzy

Odświerzam wątek, gdyż wreszcie dotarłem do cennika Audio Systemu z produktami Antique Sound Lab. Pomimo obietnic, że z lampą pewnie będę czekał jakieś 10 lat (aż podrośnie Klon) nie wiem , czy się na jakąś lampkę wcześniej nie skuszę. I właśnie oferta Antique'a wpadła mi w oko ze względu na "upilotowienie". Niestety różnice w cenach między USA a naszym pięknym krajem troche mnie załamują.

O ile za oceanem MG SI 15 DT można bez trudu dostać za 699$ (ok 2300PLN) to u nas niestety trzeba wysupłać ze skarpety 3.600. Czyżby sytuacja analogiczna do Dżolajdy w AK?

W związku z powyższym zastanawiam się nad zastosowaniem wersji budżetowej i zamiast integry zakupić LH-01 (w USA z remotem za 495$) i dobrać do tego jakąś tranzystorową końcówkę na rynku wtórnym. Tylko, że tego preampa z wyjściem słuchawkowym w ofercie AudioSystemu nie ma :-((

Czy ktoś z forumowiczów miał przyjemność odsłuchiwania opisanych przeze mnie wzmacniaczy?

[obrazekLUKASZ-209453_1.jpg] [obrazekLUKASZ-209453_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-2651-100001719 1170261463_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.