Skocz do zawartości
IGNORED

beresford 7520 sennheiser hd600

thomaz

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie się w/w beres świetne zgrywa z Denon AH-D2000, ale są to raczej dość specyficzne słuchawki i raczej nie polecam kupna ich w ciemno bez osłuchania. Po za tym te słuchawki wymagają dość dłuuugiego wygrzania. Nowe z pudełka mogą basem zabić :-)

Jak już mówiłem Denony mają dużo basu i jak źródło nie trzyma go za mordę to może wyjść boombox :-)

Mnie akurat to co wychodzi w połączeniu z beresem (po drobnych modach) całkiem odpowiada i nawet zarzuciłem temat modowania Denonów (mod korygujący bas).

No tak się dziwnie składa, że świetnie się razem zgrywają. Taki spisek :P

A tak na serio to polecam posłuchać. Mirhon bardzo sobie chwalił duet z AKG K280. Polecam też spróbować Sennheiserów HD497, HD25.

A tak w ogóle to jest możliwość aktualizacji TC-7520 do GFmod v2 i może te same słuchawki pokażą jeszcze na tyle, że zostaną na jakiś czas póki znów apetyt nie wzrośnie.

GRADO__Fan, 15 Paź 2009, 10:27

>...Mirhon bardzo sobie chwalił duet z AKG K280....

Dobrze, że użyłeś czasu przeszłego ... AKG było fajne, ale z Denonami AH-D2000 to całkiem inna bajka. Teraz jak słucham dobrze nagranych nagranych płyt np. koncertowa Diana Krall w "Live in Paris" to naprawdę jestem ciekaw ile $$$ musiałbym wydać na jakieś inne combo DAC+wzmacniacz, żeby mieć zauważalnie lepiej niż jest teraz :-)

Nie mówię tu o innej sygnaturze dźwięku, ale o faktycznej poprawie, przynajmniej tak z 1 lub 2 klasy do przodu - o czymś co słychać od razu a nie o efekcie placebo ;-)

W planach mam zakup jakiegoś wzmacniacza tak max do 800$ a potem w zbliżonej cenie jakiegoś DACa, ale cały czas się boję (serio), że jak uzbieram kasę i kupię ten drugi zestaw to różnica w jakości w żaden sposób nie da mi satysfakcji ze słusznie wydanej kasy :-(

Troche juz mam dość kupywania sprzętu który musze ciagle modyfikować żeby uzyskać lepszy dźwięk...

Można wpaść w jakiś nałóg wydawania pieniedzy...

Myśle o jakiś referencyjnych słuchawkach typu hd600 ale nie wiem czy bede musial do daca dokupić

jakiś wzmacniacz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.