Skocz do zawartości
IGNORED

KRAFTWERK remastery 2009

Wuxiapian

Rekomendowane odpowiedzi

miał ktoś może już kontakt z tymi remasterami? wiadoma jest może polska cena boxu "12345678 The Catalogue"?

jutro będę miał "man-machine" i "tour de france soundtracks" to porównam ze starymi wersjami i coś napiszę.

https://www.audiostereo.pl/topic/58570-kraftwerk-remastery-2009/
  • 1 miesiąc później...

Plyty nie dotarly, czy nie dalo sie ich sluchac? Znalazlem w necie opinie miazdzace dla tych remasterow. Wszystkie plyty wyszly tez na winylach, czy ktos ich sluchal? Tour De France wydana kilka lat temu na 2 x 180 g brzmi wysmienicie, ciekawe czy nowe remastery warto szukac na winylach.

>>>Renia239>>>

Tak,"Minimimum-Maximum" wyszło na 5.1 SACD w wersji niemiecko języcznej oraz angielsko języcznej.

pozdro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

MUSIC NON STOP

Do autora:

Chodzi ci o to ?

Kraftwerk - The Catalogue (Remastered) ?

Polecam poszukać na początek FLAC albo posłuchać na YT.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Słucham trochę na YT, trochę inaczej brzmią niektóre dźwięki nie są takie same a w niektórych jest po prostu lepsze stereo.Brakuje trochę tego retro :)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Ja bym powiedział że są takie bardziej wyklarowane, nie ma tej cyfrowej analogowości orginalnych wydań.

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Przesłuchałem właśnie wszystkie ich remastery i niezbyt mi się podobały, zbyt sztuczne a mój ulubiony utwór The Man Machine w nowej wersji to chyba jakiś żart.

Link do oficjalnej strony z informacjami

Ukryta Zawartość

Wyszly dwa boxy, Der Katalog i The Catolgue, a do tego kazda plyta osobno na super heavy vinyl, nie wiem czy takze w dwoch wersjach jezykowych, czy tylko po angielsku, zawartosc boxow

Autobahn (1974)

Radio-Activity (w wersji niemieckiej: Radio-Aktivität) (1975)

Trans-Europe Express (w wersji niemieckojęzycznej Trans-Europa Express) (1977)

The Man-Machine (w wersji niemieckojęzycznej Die Mensch-Maschine) (1978)

Computer World (w wersji niemieckojęzycznej Computerwelt) (1981)

Techno Pop (oryginalny tytuł Electric Café) (1986)

The Mix (1991)

Tour de France (oryginalny tytuł Tour de France Soundtracks) (2003)

Tu opis calosci popelniony przez bardzo z niej niezadowolonego Pana

Ukryta Zawartość

i drugi, tez niezbyt pochlebny

Ukryta Zawartość

Nie chodzi tu o ocene muzyki, tylko remasterow. Wydany w 2003 roku na winylu Tour De France The Soundtrack brzmi wysmienicie, mam te wersje i mozna ja uzywac do testowania sprzetu. Z drugiej strony wydawalo mi sie dotychczas, ze muzyka Kraftwerk jest na tyle dobrze nagrana i tak pomyslana, ze nie ma co w niej grzebac. W kazdym razie czy to stare wydania na winylach, czy pierwsze na CD, brzmia dobrze i bardzo dobrze. A jesli komus sama muzyka kojarzy sie z popiskiwaniem, to jego strata. Tylko po co o tym tu pisze...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ten dlugi tekst nie jest calkiem negatywny, np: "only Autobahn, Radio-Activity, Trans-Europe Express & The Man-Machine are worthwhile investments, their 2009 remasters significantly contributing to the original material, aiding its clarity & genuinely bestowing on it a new lease of life"

czyli część z tych płyt ma sens.

nie wiem, jak z winylami. ktoś kupił te nowe wersje z was? mam 2 stare edycje (trans i computer), autobahna na cd (stare wydanie jakies) i chętnie kupie pozostałe...

????

Mam nadzieje, ze ktos bedzie mogl porownac remastery na CD z tymi na winylu. Byc moze w tym formacie intencje remasterujacych beda bardziej czytelne. Moj Der Katalog w drodze, ale bede mogl go poronwac co najwyzej ze starymi wydaniami, ewentualnie z tym Tour De France.

A tak na marginesie Kraftwerk pracuje nad nowa plyta, ktora ma sie ukazac w 2010 roku. Niestety, z orginalnego skladu ostal sie juz tylko Ralf Hutter.

Kupiłem "Autobahn" i "The Mix" - ładnie jest to wydane, winyl gruby i prosty, ale zmartwię Was o tyle, że nie mam porównania z oryginalnymi wersjami. A widział ktoś niemieckie wersje (Mensch-Maschine zwłaszcza) w Rzplitej? Bo w ępiku nie mieli...

• 2 tygodnie później...

Minął tydzień, płytki doszły. Niemiecka solidność, wszystkie proste jak stół. Graficznie - śliczne, wkładki bardzo ładne. Mogę na szybko porównać stare/nowe Man Machine/Die Mensch Maschine, TEE, Radio-Activity/Radio Aktivitat. Nowe mniej trzeszczą. Prawda, żem bystry?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.