Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz do scherzo 200

DjPawSsio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam na stanie kolumny scherzo 200 mam do nich końcówkę mocy sharp sx8800 moim zdaniem ta końcówka nie wyciąga całej mocy z tych kolumn szukam wzmacniacza, końcówki mocy do 500zł żeby wyciągnoć z tych kolumn wszystko co się da :)

https://www.audiostereo.pl/topic/58566-jaki-wzmacniacz-do-scherzo-200/

Do autora tematu, kolego, z tego co wiem to ten scharp ma 2x300 wat przy 8ohm więc co ty więcej chcesz wyciagnąc z tych scherzo 200 ??????????Przeciez te kolumny mają tylko 2x130 wat więc co miałes wyciągnąć juz to wyciągnąłeś...Jak ci mało proponuje tonsil zeus lub jakies estradówki :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

I co z tego ze ma 300? Moze miec nawet 1000 i dalej jest to gniot. Podobnie jak kolumny: czy 200 czy 350 nie ma znaczenia. Radze wiecej i bardziej uwaznie czytac forum. Kolego Tonsil Scherzo 350 sfolguj troszke z wydawaniem sadow bo do tego trzeba rzetelnej wiedzy.

.....żeby wyciągnoć z tych kolumn wszystko co się da :)

Potrzeba tylko śrubokręta i ewentualnie lutownicy- gwarantuję, że wyciągniesz z nich WSZYSTKO!!!

• Użytkownicy+

:-)))

Powiedziałbym że siekierą będzie szybciej, ale trzeba człowiekowi poradzic.

Może dało by się coś zrobic ze zwrotką, całośc obudowy wzmocnic. Poza tym końcówka sama nie zagra, musi miec jakieś sterowanie, a więc pre lub cd z regulacją, ew. sterowanie z compa, no i kable.

Niech kolega coś więcej napisze, jaki pokój i reszta sprzętu.

Robert

Ludziska Tonsil to nie jest zła firma a szczególnie za taką cenę !!!!! co kupicie lepszego za tyle co tonsil !!!! Ale jak ktoś ma full kasy może zafundować mi lepsze nie obraże się wcale. Hmmm końcówka ma 2x320 wat RMS ja myślałem że ona tak słabo gra bo dawałem z mp3 do niej a mp3 to taki szajs i dawała za mało mocy podłączyłem do kompa i 1/2 mocy końcówki i kolumny odpadają :) I jak komuś nie pasują Tonsile to niech kupi chińskie napewno będą lepsze ahhahahhahaha

hahahhaha chińczyki tylko badźiew robią i nic innego Ja wiem podoba im się te kolorowe bajery które zaraz padają :). Tonsil polska firma tak jak by unitra swojego czasu wielcy audiofile śmieszni ludzie wy słuchacie sprzętu a nie muzyki.

Nie pitolcie glupot. Czy Schezzo 350 i 200 to tanie kolumny? Za nie trzeba bylo dac niedawno ponad 1000zl. A za ponad 1000zl mozna bylo miec juz lepsze kolumniska.

?👈

Oj widzę że kolega nie zagląda na allegro.pl scherzo 200 kosztuje około 400zł a 350 600zł a ze inni dają kosmiczne ceny to żal i co kupisz za 400zł lepsze od scherzo 200 no pokaż wszystkim na forum

A tak na poważnie to nie każdemu sie dogodzi, jeden stawia na moc, drugi na jakosc dzwieku inny patrzy na wygląd.Moim zdaniem jeśli chodzi o cenę scherzo to wcale nie sa takie tanie jak na kolumny kilku(nastu) lat...oczywiście cena zalezy od modelu i ogólnego stanu technicznego i wizualnego.

• Użytkownicy+

Kolega założyciel, to tak na serio...czy dla jaj ? Tonsil to dużo hałasu, wiem bo sam miałem trzy modele (zresztą jak większośc na forum), tyle że ...15lat temu. Jak pisałem lepiej je sprzedac i zrobic własne kolumny DIY, chocby na głośnikach Tonsila - chociaż można lepiej. Ewentualnie wzmocnic, wytłumic, dociążyc obudowę, wymienic kablę i popatrzec w zwrotnicy.

Ale coś mi się widzi że kolega dużo słyszał i WJI lepiej, a co jacyś audiofile mogą wiedziec o sprzęcie ? W końcu tym się interesujemy dla hecy.

ja kiedyś miałem altusy....stał na nich kwiatek.....były bardzo porysowane obudowy,trudno było sprzedać, więc dałem komuś za dychę na opał...podobno całkiem nieźle się pali...

Kolega porównywał monitorki to scherzo no żal :((( Tonsil to nie jest zła firma a kto inaczej uważa to jego sprawa ale jak tak nażekają to już mówiłem mogą mi kupić lepsze widziałem fajne na googlach za 110 tys. euro możecie mi kupić Ci co tak nie lubią tonsila nie obraże się :)

DjPawSsio, 21 Paź 2009, 21:33

>Kolega porównywał monitorki to scherzo no żal :(((

Gdzie tu widzisz zal? Wolalbym sluchac monitorow za 400zl niz schezzo. Kolumny moze i wielkie ale nic pozatym. Bas plytki, dudniacy, walacy po klacie. Wysokie klujace, ktore mecza po kilku minutach o srednicy juz nie bede pisal. Gdzie tam widzisz cos dobrego??

Np za 400zl widzialem niedawno na allegro Quantumy 502 bodajrze. Twoje schezzo przy nich to wiejskie popierdułki.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.