Skocz do zawartości
IGNORED

PM-66 KIS czy HK 1400

ostal1985

Rekomendowane odpowiedzi

witam.mam dylemat....chce kupic wzmacniacz ale nie wiem ktory z dwojga...marantz pm-66 KIS czy harman hk-1400

powiedzcie cosik na temat tych wzmacniaczy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-16172-100003510 1255301290_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/58546-pm-66-kis-czy-hk-1400/

harman 500zl a KIS 750zl

akurat cena tu ma najmniejsze znaczenie

o KISie troche bylo opini dobrych i troche zlych dlatego ciezko wybrac

z Harmanem mam natomiast dobre skojarzenia biorac pod uwage dzwiek tym bardziej ze jest to seria LINE AMPLIFIER i z tego co kojarze jest to najwyzszy model wzmaka stereo

No to Marantza nie warto. To taki sobie wzmacniacz. Owszem, wersja KIS jest lepsza od zwykłej wersji SE, ale i tak oba te wzmacniacze bije na łeb zwykły, seryjny PM68 który był sprzedawany ot tak, bez dorabiania całej tej audiofilsko-tuningowej ideologii. Tego modelu Harmana nie znam, ale obstawiam w ciemno że Marantza PM66KIS rozniósłby na kopach w minutę.

Na bazie tego Harmana złożyłem sobie drugi system,u mnie gra już kilka miesięcy ,kupiłem go po okazyjnej cenie,u mnie rozwalił Creeka Evo którego sprzedałem,trzeba tylko uważać z doborem głosników,ale gra naprawdę świetnie.

?

Miałem Marantza PM66SE KI i powiem, że gra lepiej niż Denon PMA 1500R. Jest to wzmacniacz naprawdę grający poprawnie, jedynie co można mu zarzucić to może słabszy bas, ale ten porównuje już do Caspiana (nie ta liga). Ogólnie bardzo miło wspominam czas spędzony z Marantzem.

Kolumny: Monitor Audio PL500II oraz Franco Serblin Accordo Essence ::: Wzmacniacz: VTL MB 185 Series 2 Monoblock ::: PRE: Lamm LL2.1 :: DAC: DIY by Pan Waldemar + Audiobyte Black Dragon ::: IC: Audioquest SKY DBS 72V, Van Den Hul The D-102 III XLR Głośnikowe: Transparent Audio Reference 2x4m, Coaxial: Apogee Wyde Eye + WBT Nextgen 0110Cu::: Zasilające: Shunyata Sidewinder + 4x Wireworld Aurora 7.2, Ekran: Adeo Velvet 135" Projektor:JVC X7900/RS540 4K::: Amplituner:Onkyo TX-RZ50 + NAD M25 + NAD C352 Kolumny Dolby Atmos 7.4.2: Monitor Audio PL500II (front) ,Franco Serblin Accordo Essence (boki) Focal Chorus 806(tył, sufit), Monitor Audio PLC3500II (centralny), 4x SW800V (Subwoofer)

Wielkie pieniądze to to nie są, kup jeden, sam posłuchaj i oceń. Jak nie podpasuje - sprzedaj, kup drugi i posłuchaj. Nie stracisz wiele, najwyżej stówkę. A może i nic nie stracisz. Któryś może podpasuje. Niby w ciemno nie warto brać, ale dobrze przerobić trochę samemu, by wiedzieć jak coś gra. Sprzętu na całe życie w takim przedziale cenowym nikt nie kupuje raczej. Najlepiej jak możesz słuchać przed zakupem i tyle:) Jak nie - wybierz ot tak i posłuchaj, nie zaszkodzi raczej tak zrobić.

Moim zdaniem, bardzo dobry wzmacniacz, tylko trzeba umiejętnie dobrać mu głośniki. potrafi zagrać rewelacyjnie, ma bardzo ładną barwę i stereofonie, jast wyrówany ale woli zdecydowanie łatwe niż prądozerne i ciemne kolumny.

• 3 miesiące później...

Miałem HK1400 - bardzo dobra góra - gładka bez wyostrzeń, szczegółowa, bardzo przyjemny dźwięk, ale brakowało mi dynamiki (kolumny JMLab Tantal 520), taki był trochę usypiający. Na pewno winowajcą był słaby CD (Yamaha CDX580, obecnie DVD Pioneer + Lampucera z ominiętym analogiem - dużo lepiej), ale jednak po zmianie na Marantza PM7000 dynamika jest lepsza. Co prawda wokal i wysokie są klasę niżej ale może tuning ala McGyver trochę pomoże.

McGyver już pomógł, i powiesił:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.