Skocz do zawartości
IGNORED

Forumowy PSU - zamówienie.

ganzz_gut

Rekomendowane odpowiedzi

W wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pojawiła się twórcza koncepcja sklecenia forumowej wersji TTPSU (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ). Ahaja przekazał projekt płytki pcb, karbidoczaszka ma namiary na programowanie kontrolera PIC, jarocar namierza wykonawcę pcb. Szczegóły projektu pod linkami... tutaj tworzymy listę chętnych. Dotychczas zgłosili się:

>1. ganzz_gut - PIC+pcb

>2. karbidoczaszka - ???

>3. bat37 - 2 x PIC + 1 x pcb

>4. jarokar - PIC+pcb

>5. crossover64 - pic + pcb

Należy się spieszyć, czekamy do poniedziałku (albo i krócej) ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/58457-forumowy-psu-zam%C3%B3wienie/

Tak to się robi Panowie, żeby było elegancko i czytelnie ;)

1. ganzz_gut - PIC+pcb

2. karbidoczaszka - ???

3. bat37 - 2 x PIC + 1 x pcb

4. jarokar - PIC+pcb

5. crossover64 - pic + pcb

6. golashki - pic+pcb

7. apasio - pic+pcb

Czy byliby chętni na te włoskie obudowy do TTPSU ? Ja bym taką sobie sprawił tyle że jedna nie bardzo się kalkuluje. Tzn. ja bym brał dwie bo czeka mnie jeszcze "forumowy" preamp z II edycji.

>1. ganzz_gut - PIC+pcb

>2. karbidoczaszka - ???

>4. jarokar - PIC+pcb

>6. golashki - pic+pcb

>7. apasio - pic+pcb

>8. jac660 - pic+pcb

Myślałem o takiej obudowie 124*230

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) na psu i 230*170 na preamp. Są ładne solidnie wykonane tyle że żeby zamortyzować wysyłkę trzeba parę zamówić wtedy jeszcze jest szansa na zniżkę. Zajmował się tym jarokar i on coś może bliżej na ten temat powiedzieć

Ukryta Zawartość

>bat73

Galaxy nie są złe, ale w wątku wskazywałeś na inne ;)

>apasio

>1. ganzz_gut - PIC+pcb

>2. karbidoczaszka - ???

>4. jarokar - PIC+pcb

>6. golashki - pic+pcb

>7. apasio - 2 x pic

>8. jac660 - pic+pcb

No i mamy okrągłe 10 sztuk PIC-ów.

Zaraz składam zamówienie. Szczegóły płatności wyslę na priv.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

Interesowałaby mnie wyłącznie obudowa z modushop. Są o niebo lepsze, solidniejsze i ładniejsze niż te z Armelu, a poza tym wcale nie wychodzą drożej jak się weźmie kilka i podzieli kosztami wysyłki. Jak będziecie tworzyć listę to się dopiszę.

Zainteresowani dostali szczegóły odnośnie opłat za zamówienie na PW.

Proszę o nieociąganie się z wpłatami, gdyż chcę porozsyłać PIC-i póki jeszcze jestem w PL.

- Duke Ellington -

McGyver, 12 Paź 2009, 09:17

>Interesowałaby mnie wyłącznie obudowa z modushop. Są o niebo lepsze, solidniejsze i ładniejsze niż

>te z Armelu, a poza tym wcale nie wychodzą drożej jak się weźmie kilka i podzieli kosztami wysyłki.

>Jak będziecie tworzyć listę to się dopiszę.

Ja będę brał 2 szt

Galaxy Maggiorato GX183 124 x 230 mm

Może jakaś lista chętnych ?

Jeśli się nie pali z tymi obudowami to prawdopodobnie do pre forumowego też ktoś będzie zamawiał ... warto zaczekać chyba.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Jeśli się nie pali z tymi obudowami to prawdopodobnie do pre forumowego też ktoś będzie zamawiał ... warto zaczekać chyba.

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Zainteresowanych informuję, że procesory do mnie dotarły. Jutro postaram się je zaprogramować i we środę wysłać.

- Duke Ellington -

Wyszła niezła lipa bo autor TTPSU wczoraj podegrał nową wersję programu. Kiedy wczoraj przystępowałem do programowania PIC'ów na stronie była wersja 1.1. Dzisiaj można pobrać wersję 1.2, ale przesyłki są już w drodze, więc nic się z tym nie da zrobić.

- Duke Ellington -

Na stronie są ciągle wersje 1.1. przy wersji 1.2 jest data 29 października. Nie wiem co nowego wnosi wersja 1.2 ale jeśli to coś ważnego to jestem gotów odesłać pica do przeprogramowania.

bat73, 21 Paź 2009, 18:42

>Na stronie są ciągle wersje 1.1. przy wersji 1.2 jest data 29 października. Nie wiem co nowego

>wnosi wersja 1.2 ale jeśli to coś ważnego to jestem gotów odesłać pica do przeprogramowania.

Na stronie jest wersja 1.2. Data 29 prawdopodobnie wzięła się z tego, że 9 leży blisko 0 na klawiaturze ;-) Co do przeprogramowania - ja niestety już pomóc nie zdołam. W poniedziałek znikam z domu aż do grudnia.

- Duke Ellington -

No cóż, pech. W każdym razie dzięki za programowanie. Spróbuje się rozejrzeć kto tu w okolicy miałby programator PIC - macie jakieś typy gdzie szukać ? Serwisy jakieś czy co ...

Oto co 'John' mi napisał w sprawie zmian w wersji 1.2

There are no critical differences - only these two changes:

* When pressing "Start" the intention is to output 230V for a period and then to lower the voltage to 170V (or 115V/85V). This did not work in v1.1 where it started at 170V and stayed at 170V.

* In the menu "Hi-volt" setting now displays the correct "10 sec." and "25 sec." instead of "5 sec." and "10 sec.".

Także 'damy radę' z tym co jest ;)

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale znaczy to że w wersji 1.1 nie uzyskamy 230v na wyjściu ?

Może to nie wystarczyć do rozpędzenia talerza (mój waży bodaj 3.5 kg + kg dociski). Idea byla taka żeby na rozruch szło 230 a potem 170 żeby zmniejszyć wibracje. Czyżby to nie działało w 1.1 ?

Zresztą, spróbujemy jak jest. Dostałem dziś przesyłkę (PIC jak myślę bo jeszcze jej nie widziałem) - wielkie dzięki 'karbidoczaszka' !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.