Skocz do zawartości
IGNORED

najlepsze papierosy

Horst

Rekomendowane odpowiedzi

A kto pamięta Peter Styuvesant ,Philip Morrisy z węglem, oryginalne(sic!) Marlboro

Były czasy że zwykłe lux-faje były opiumowane, Po sztachnięciu się kilkoma w cugu miało se prawie halunyCo ciekawe dostępne były w legalnej sieci.Np Hotele, Baltony,Ale to lata znienawidzonego przez niektórych PRLu

Ja od prawie 20 lat (no może 15) jestem wielbicielem marki Golden American... a raczej byłem,

bo jakieś obrzydzenie mnie bierze odkąd zmienili szatę graficzną opakowania.

Próbowałem się przerzucić na jakieś inne i najbardziej żblizone smakiem jakie znalazłem to Marlboro, ewentualnie Camele (w ostateczności) ale to kurna nie to, załamka...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość masza1968

(Konto usunięte)

wojciech iwaszczukiewicz, 3 Paź 2009, 17:42

>masza1968

>

>To cytat z W.Allena ale w oryginale nie było zawsze się udawało.

Ja to słyszałem 30 lat temu od śp prof. Jana Tadeusza Stanisławskiego w "Zezem".

Ja już od dawna nie palę, ale oczywiście nie sposób odmówić sobie w porze wiosenno-letniej fajki do piwa czy przy okazji jakiegoś spotkania towarzyskiego z palaczami.

Marlboro tradycyjnie są nie do pobicia od lat, poza tym zawsze lubiłem Lucky Strike. Kiedyś, jeszcze w drugiej połowie lat '90 można je było kupić w miękkim opakowaniu w niektórych kioskach czy trafikach.

masza1968, 3 Paź 2009, 17:47

>wojciech iwaszczukiewicz, 3 Paź 2009, 17:42

>

>>masza1968

>>

>>To cytat z W.Allena ale w oryginale nie było zawsze się udawało.

To jest Mark Twain.

pzdrw

soso

:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-803-100004239 1254590979_thumb.jpg

post-803-100004240 1254590979_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

conri, 3 Paź 2009, 14:29

>A kto pamięta Peter Styuvesant ,Philip Morrisy z węglem, oryginalne(sic!) Marlboro

>Były czasy że zwykłe lux-faje były opiumowane, Po sztachnięciu się kilkoma w cugu miało se prawie

>halunyCo ciekawe dostępne były w legalnej sieci.Np Hotele, Baltony,Ale to lata znienawidzonego przez

>niektórych PRLu

Niestety pamiętam - Philip Morrisy w plastykowym opakowaniu.

Jeszcze Lordy, Chesterfieldy, Gauloises, Gitany - ale to siekiery były, do tego jeszcze kubańskie Partagasy - dzisiaj chyba by były zabronione jak dragi.

Jako nieletnie dziecię podkradałem babci Trojki, Nefretete (autentycznie egipskie)

Do dzisiaj nie mogę się wyzwolić - palę ponad 35 lat

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.