Skocz do zawartości
IGNORED

Podłączenie subwoofera do wzmacniacza

cowboy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Chciałbym podłączyć subwoofer do wzmacniacza zintegrowanego przez wyjście pre-out za pomocą kabla cinch. Jeszcze nie kupiłem subwoofera i zastanawia mnie kwestia jakie wejścia ma mieć sub by to podłącznie było prawidłowe. Czy musi mieć stereofoniczne wejście (2x cimch,L i R) czy do pojedynczego też można w ten sposób podłączyć. Część subwooferów nie ma własnie wejść L,R i nie wiem czy w moim przypadku ma sens kupno takiego własnie suba , czy powinienem szukac tylko czegoś z wejściami L,R.

Jeśli wzmacniacz ma wyjście niskopoziomowe na kabel chinch to podłaczasz do niego;] - takie wyjścia grają zazwyczaj z obniżonym pasmem przygotowanym specjalnie dla subwoofera. Innym sposobem jest podłączenie przez wyjścia wyspokopoziomowe w subwooferze do wejśc głośnikowych wzmacniacza tj; Prawego i Lewego;].

Subwoofer oczywiście posiada wbudowany wzmacniacz i filtry więc nawet podłaczony przez wyjscia wysokopoziomowe gra bez problemu;]

A tak z ciekawości ? O jakim subwooferze mówimy;]?

No tak mój wzmacniacz ma wyjście niskopoziomowe to znaczy wyjscie przedwzmacniacza bo chyba o tym mówimy... z tym że jest ono streofoniczne a niektóre subwoofery nie mają wejść niskopoziomowych stereo i to mnie własnie zastanawia czy mozna tak podłączyc, pewnie trzeba by jakiejś przelotki użyć...(?) A do wyjść głośnikowych nie podłącze suba bo mam we wznacniaczu tylko jedną parę wyjść. Aco do subwoofera to szukam czegos niedrogiego , tak max 700zł , mam na oku Sony SA-W2500 , może ktos słyszał jak gra to prosiłbym o opinię.

cowboy, 3 Paź 2009, 13:08

Sony są dobre do łubu dubu w KD. Do muzyki sie nie nadają. Już dużo lepiej sprawują się budżetowe Yamahy. Wielkość wybierać należy stosownie do wielkości pokoju.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Cowboy, przede wszystkim to trzeba przeczytać to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.