Skocz do zawartości
IGNORED

HK 970 + mission m35i

strusiu1987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

jestem tu nowy i właśnie zakupiłem wzmacniacz hk970 i chciałbym dokupić do tego kolumny mission m35i

Wcześniej miałem od nowości technicsa Su-G91 z altonami 110 Disco.

W tamtym zestawie podobał mi się mięsisty i otaczajacy bas, chciałbym uzyskac podobny efekt z missionami.

Mam salon 20mk.

Słucham głównie utworów typu dance, techno, hause

Jestem miłośnikiem soczystego miękkiego basu :)

chciałem kupić JBL ES80 lub ES90 ale cena mnie troszeczke przeraża, a nie wiem czy tańsze missiony nie będą może nawet lepsze...

https://www.audiostereo.pl/topic/58344-hk-970-mission-m35i/

Zagrają inaczej - możliwe że fajniej niż JBL- jak dla mnie to trochę przereklamowany amerykański wynalazek i po przeczytaniu wielu wielu opinii na ich temat raczej bym ich nie zakupił:)

Oczywiście pozostaje posłuchanie. Jeśli masz wydac sporo sporo więcej to faktycznie lepiej będzie zakupic inne kolumny- niekoniecznie nowe- używane zagrają lepiej - mechanika gotowa do "grania";]]

"Jestem miłośnikiem soczystego miękkiego basu :)"

no to wszelakie niskie JBL'e masz już z głowy

poniżej 3 tys. możesz znaleźć jeszcze Monitor Audio BR6 - również świetny bas, średnica i góra na dobrym poziomie, w tej cenie to best buy moim zdaniem z dobrych i jednocześnie "mocnych" podłogówek

z tańszych kolumn możesz poszukać:

Magnat Quantum 605/607, Heco Metas 500/700 - obydwie świetny bas, dosyć "uniwersalne brzmienie", ewentualnie jeszcze do takiej muzyki proponowałbym Yamaha NS 555 lub 777 - tutaj nawet jeszcze lepszy bas, bardziej miękkie granie od w/w, przyjemna barwa, wada to dosyć okrojona góra ale przy słabszych jakościowo nagraniach jakie bardzo często się zdarzają w tej muzyce (niekoniecznie mp3) to właśnie spora zaleta

Nie słuchałem HK970 z ww. kolumnami więc się nie wypowiadam.Do tej listy mogę Ci polecić Celestion F38, tych akurat słuchałem.W połączeniu z HK będzie to wszystko o co Tobie chodzi.

Do twojego salonu te mission mogą być nawet troszkę za mocne,co do m35i mają potężny bas.Wszystko jednak zależy od akustyki pokoju.Sam mam kolumny tego producenta i bardzo sobie chwalę reprodukcję dzwieku w ich wykonaniu.Jak zapewne wiesz jest to firma z dużymi tradycjami i znakomitymi produktami niejednokrotnie wyróżnianymi,a jednocześnie solidnie i dokładnie wykonanymi i dziwi mnie niejenokrotnie fakt iż na forum polecaja produkty innych nie zawsze tak dobrych i sprawdzonych producentów ale za to "TRENDY".Pozdrawiam i życzę udanych odsłuchów.

mialem kiedys mission. m33. natomiast m35 pewnie maja mocny bas ale ogolnie brzmienie troche przejaskrawione i takie elektroniczne, w dodatku krzykliwe i bez zaokrąglenia. nie podobały mi sie, robią dobre pierwsze wrazenie ale na dluzsza mete nie bardzo. szukałbym cos z second hand

Do 3 tyś.

Biją tamte Missiony na głowę, pytanie tylko czy przeżyją bezpiecznie podróż do Polski. Najlepiej się zgadać z sprzedającym i wszystko dobrze ustalić przed i po zakupie. ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Wybór padł na mission m35i

Słyszałem wiele dobrego na temat ich brzmienia, które mam nadzieje będzie mi odpowiadać :)

JBL faktycznie gra dosyć słabo jak na głośnik w takiej cenie i design mają słaby.

Po co przpłacać :D

Mam tylko nadzieje że missiony zgrają sie dobrze z Harmanem.

Jak przyjdą to napisze coś na ich temat.

Dzięki za pomoc

Ja sluchalem chwilowo M34i z niskiem Denonem PMA-510 i DCD-510 i niskiego basu to tam nie bylo za grom. W tej chwili zaczelem sie zastanawiac w co sa ladowane te wszystkie pieniadze? Mam chyba z 2 razy tanszy sprzet, a gra 2 razy lepiej.

?👈

Po odsłuchu wrażenie na mnie wywarł głównie wokal, wysokie tony przy głośniejszym słuchaniu troszeczke już nie domagają, ale napewno jest duzo lepiej jak w moich poprzednich altusach :)

Bass no coż... nie wiem co wolałem wcześniej

moim zdaniem bas altusa był nieco lepszy, i nie chodzi mi teraz o głośne granie, był pełniejszy,

Fakt że w niektórych momentach mission pokazuje bas przy którym czuć na sobie fajne wibracje czego akurat altus niepotrafił :) moze kwestia jeszcze wygrzania... dopiero godzinke odsłuchiwałem, reszta oczywiście o niebo lepsza jak w altusach ale tam był jednak głośnik niskotonowy 30cm a tu tylko 16cm, kwestia gustu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.