Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Concept 1 czy Wharfedale 9.1?

rastahman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu noszę się z zamiarem kupna kolumn stereo i wzmacniacza. Nie pracuję, także chciałbym żeby wyszło jak najtaniej, nie ukrywam. Zastanawiam się nad Dali Concept 1 i Wharfedale 9.1. Wybrałem je dlatego, że mają otwory bass reflexu z przodu, co jest dla mnie bardzo ważne bo chciałbym postawić kolumny na biurku. Mam nadzieję, że mnie za to nie zlinczujecie. Nie stać mnie na standy. ;) Chciałbym żeby kolumny były nowe. Potrzebuję także do tego elektronikę, która już nowością pachnieć nie musi. Słucham różnej muzyki. Głównie reggae/raggamuffin/dub/dancehall, ale także dużo muzyki celtyckiej, rocka, szeroko pojętej alternatywy gitarowej, że tak to określę. ;)

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek konfiguracje sprzętowe. Budżet to około 1500 polskich złotówek. Wiem, u niektórych same interkonekty tyle kosztowały... ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/58263-dali-concept-1-czy-wharfedale-91/

Najlepiej w kat. cena/jakość będzie kupić coś aktywnego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

... ale jest minus - bess reflex z tyłu ... ale kuzyn dość nie ładnie potraktował pewne kolumny z tylnym bassreflexem i poza podbitym basem można powiedzieć że jest OK (a basu trzeba odjąć ... potencjometrem bass)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.