Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-ray z wyjściem analogowym 5.1

slayer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jako że mam amplituner kiedy jeszcze dźwięku HD nie było, szukam do niego odtwarzacza Blu-Ray z wbudowanymi dekoderami i wyjściem analogowym. Na jakie modele warto zwrócić uwagę?

123... test

https://www.audiostereo.pl/topic/58101-blu-ray-z-wyj%C5%9Bciem-analogowym-51/

sony5000es ale najbardziej oplaca sie na dzien dzisiejszy pioneer 51fd lub lx71 to akurat to samo co 51 a teraz wyszly nowe modele denona 2010 tylko narazie nikt nie wiem co tam tak naprawde siedzi

a wiec pionek 51fd i zaden inny

Jokers@

a wiesz może jaką optykę zastosowano w 51fd. Pytam ponieważ jest to najmniej trwały element w nowych odtwarzaczach i soczewki po około dwóch latach siadają (oczywiście w zależności od eksploatacji). Dlatego zastanawiam się czy nie lepiej coś tańszego kupić

Czy ktoś ma podłączony pod starszy amplituner Blu-ray po analogu, jak to się sprawuje?

123... test

Witam

Posiadam Sharp bd-hp20 podłączony pod Nad'a T770 i jak dla mnie jest wystarczająco jeśli chodzi o dźwięk i wizję. Dekoder dd i dts mile mnie zaskoczył gdyż lepiej zagrał niż wiekowy już dekoder w Nad'zie. Amplitunera nie wymieniam na jakieś nowinki techniczne z hd itd gdyż bardziej zależy mi na dobrym stereo, a Nad to zapewnia. Tak więc w moim przypadku tani Sharp z dekoderami i analogowym 5.1 był strzałem w dyszke. ;)

posaidam pioneera bdp-51fd ale z wyjscia analogowego jest słaby . O wiele lepszy był Panasonic DMP-BD10a ( bez DTS HD-Ma i 24 p ale z 297 mhz componentem )- wręcz rewelacja . Porównałbym go do CD za 2 tys zł. Oczywiście uważaj na inne Panasonici po nim bo mają cienutki dzwięk. To była taka referencja na wejscie Panasonica w temat. Wyjscie analog 7.1 . LFE bug rozwiazali w nim firmwarem 2.4

Jorkers@

wszystkie opinie o sprzęcie Blu-ray od "użytkowników" są bardzo dla mnie przydatne, zwłaszcza jeżeli ktoś miał do czynienia z więcej niż jednym odtwarzaczem dlatego prosiłbym o nie komentowanie wypowiedzi innych, a podawanie konkretów, tzw. brand dla mnie nie gra roli, może być i bardziej obciachowy... najważniejsze aby miał dekodery i wyjście analogowe i procesor na tyle szybki aby obraz nie ciął się.

123... test

wiec mysle ze majac pewne doswiadczenie w sprzecie home audio moge ci polecic z czystym sumieniem pionka 51fd lub lx71 ewentualnie 5000es bo na lx91 raczej cie nei stac chyba ze masz 10 tys

i kazdy ktory w tym troche siedzi doradzi ci tylko taki sprzet czy ty to rozumiesz czy nie przyjmujesz do siebie pewnych rzeczy i konczymy rozmowe??

zaden panas ,zaden LG,zaden samsung,zaden niski sony niema takich przetwornikow analogowych jak pionki 51 l 71 oraz 91 WOLFSON do tego porzadne zasilanie nowy soft i masz analog pelna para

reszta to zwykle smieci normalne smiecie dociera to do ciebie? ten panas wyzej ktory zostal wymieniony to śmieć a ten sharp to nie porozumienie a druga sprawa

jesli chodzi o takie tematy trafiles na zle forum

proponuje HDTV lub HDTV CENTRUM tam masz czysto HD forum i ludzi ktorzy te klocki rozbieraja na czesci pierwsze

POZDRAWIAM troche sie oczytaj !

mniej emocji :)

nie chodzi o to że nie masz wiedzy czy, czy doświadczenia (twoich faworytów znam... i biorę pod uwagę)... ale o stosunek do innych użytkowników na forum... odzywki typu "fatasta" czy, że ktoś się zna na żartach... dobre są na podwórku

Zanim dokonam zakupu i tak nie obejdzie się bez sprawdzenia jak to rzeczywiście daje radę przy takim podłączeniu i podłączeniu po cyfrze na innym amplitunerze z wbudowanymi dekoderami... na końcu może się okazać że jednak dekodery w amplitunerze lepiej zdają egzamin i będę musiał dokonać wyboru, czy jednak amplitunera nie będę musiał wymienić.

Tak że jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś propozycję odtwarzaczy Blu-ray z wyjściem analogowym 5.1 i chętnie podzieli się swoimi spostrzeżeniami będę wdzięczny.

pozdrawiam

123... test

Czlowieku o czym Ty piszesz... trzeba miec jakis umiar w wydawaniu kasy na gadzety. Myslisz, ze sony ta-f 770 ktory jest w twoim opisie to szczyt możliwosci w stereo a twoja Yamahe chetnie bym porownal dzwiekowo z moim Nad'em. Czytanie to nie wszystko a mysle, ze trzeba sie osluchac i dopiero wtedy mozna zabierac glos i krytykowac innych. Dla mnie kino to obejrzenie kilku filmow w miesiącu tak wiec nie bede wydawal kilku tysiecy na odtwarzacz bo sa inne priorytety. Nie napisalem, ze Sharp to rewelacja ale jest dla mnie wystarczajacy za te pieniadze :)

Czlowieku o czym Ty piszesz... trzeba miec jakis umiar w wydawaniu kasy na gadzety. Myslisz, ze sony ta-f 770 ktory jest w twoim opisie to szczyt możliwosci w stereo a twoja Yamahe chetnie bym porownal dzwiekowo z moim Nad'em. Czytanie to nie wszystko a mysle, ze trzeba sie osluchac i dopiero wtedy mozna zabierac glos i krytykowac innych. Dla mnie kino to obejrzenie kilku filmow w miesiącu tak wiec nie bede wydawal kilku tysiecy na odtwarzacz bo sa inne priorytety. Nie napisalem, ze Sharp to rewelacja ale jest dla mnie wystarczajacy za te pieniadze :)

szwed ja cie nie skrytykowalem skrytykowalem tylko twojego posta polecasz koledze zwykly smietnik jakim jest sharp 20 stka? doskonale znam tego klocka o ile mozna to tak nazwac !

nic nie pisalem zas o stereo a ty cos tu wtracasz o sonym?

ty chociaz wiesz co to dobry sprzet? skoro polecasz takie jajco jak sharp??

wez zdejmij mu obudowe i zobacz jak on jest zbydowany jak to ma grac? to jest gorzej zbudowane jak manta

za to jak zauwazyles nie neguje wcale twoje nada uwazam ze masz porzadnego sprzeta !

nad t770 to porzadna maszyna

natomiast z tym sharpem to zes pojechal po calosci zwykly smietnik nie moge tego przezyc

kup sobie pioneera 51 podlacz pod tego nada i wtedy wykorzystasz w 100% NADA

a od mojej yamahy sie z dekka odczep :) rowniez chetnie bym porownal twojego nada z ta yamaha mysle ze szanse by mial choc nie wielkie

Niestety, Jokersa najlepiej banować, podobnie jak swego czasu innego buraka - vitold mana (klony?)

fanatyzm w stosunku do yamahy i wybitnych, najwspanialszych zestawów tonsil siesta (to ich też łączy).

Notoryczne obrażanie innych i ich sprzętów. Wszystko, czego nie ma, to chłam, śmiecie itp. Boże, co za prostactwo.

Błędy ortograficzne, totalny brak znajomosci gramatyki języka polskiego.

Rozwali każdy wątek, w którym się pojawi.

Dlatego dobra rada do autora - patrz wyżej.

Co do BR - mój sony 350-tka brzmi tak sobie po analogu. Pamiętaj, zwróć uwagę na szybkość działania, z tym będziesz mierzył się na codzień. Np. mój soniak, o którym pisano, że szybki, jest strasznie powolny, zanim otworzy szufladę - myśli bez końca. Wczytanie płyty - też dramat. Ciekawe, czy nowsze modele prezentują postęp - czekam na BR z szybkością działania odtwarzacza DVD...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.