Skocz do zawartości
IGNORED

Energetyzujący i dynamiczny wzmacniacz.

cichom

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuję wzmacniacza który da pewnego rodzaju "driva" Amstaffom Mini. Orientacyjna max kwota to powiedzmy 3-4 tys (wolałbym nawet tej niższej kwoty się trzymać), dopuszczam możliwość zakupu sprzętu z drugiej ręki ale tylko z bardzo pewnego źródła. Myślałem nad Marantzem PM8003, albo NADem c372 lub NAIMa 5i-2. Proponowano mi coś od Primare (nie słuchałem), ale mam wrażenie, że będzie zbyt sterylnie i nijako.

Gość

(Konto usunięte)

cichom, 20 Wrz 2009, 22:46

>poszukuję wzmacniacza który da pewnego rodzaju "driva" Amstaffom Mini.

jeśli uważasz, że teraz nie ma drive, to zapewne jest to wina kolumn, niczym innym nie dasz tego driva...

Szczerze to kolumienki jeszcze do mnie nie dotarły, ale jak dojadą to chciałbym mieć już jakieś rozeznanie w temacie. W tej chwili dysponuje tylko co prawda chwalonym Soniakiem TA-550ES, ale to chyba nie ta klasa sprzętu i bardzo mi brakuje pilota.

Gość

(Konto usunięte)

cichom, 20 Wrz 2009, 23:13

>Szczerze to kolumienki jeszcze do mnie nie dotarły, ale jak dojadą to chciałbym mieć już jakieś

>rozeznanie w temacie. W tej chwili dysponuje tylko co prawda chwalonym Soniakiem TA-550ES, ale to

>chyba nie ta klasa sprzętu i bardzo mi brakuje pilota.

zapewniam Cię, że jest to ta sama klasa sprzętu :) Nie ładuj bez sensu kasy we wzmacniacz, ale pilot przydatna rzecz :)

>zapewniam Cię, że jest to ta sama klasa sprzętu :) Nie ładuj bez sensu kasy we wzmacniacz, ale pilot

>przydatna rzecz :)

Mówisz, że mój sony za 400zł ;) nie będzie bezcześcił kolumn na 6tys :) ?

Rotel i nic innego. Energia i Dynamika na najwyższym poziomie. Rodzaj klocka zależy od pomieszczenia i posiadanych kolumn. Marantz i Nad nie da Ci tego co Rotel :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

->cichom

Nie słuchaj XYZPawła !!! Chłop zwariował pod wpływem własnych przemyśleń !

Osobiście poleciłbym coś z MF - np. 5.5

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo tego:

Ukryta Zawartość

Droższy ale dostajesz w komplecie świetny CD i rewelacyjny przedwzmacniacz gramofonowy i tuner. Ten napędzi wszystko ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość

(Konto usunięte)

cichom, 20 Wrz 2009, 23:22

>>zapewniam Cię, że jest to ta sama klasa sprzętu :) Nie ładuj bez sensu kasy we wzmacniacz, ale

>pilot

>>przydatna rzecz :)

>

>Mówisz, że mój sony za 400zł ;) nie będzie bezcześcił kolumn na 6tys :) ?

oczywiście, że nie, jeśli te kolumny nie mają jakichś nienormalnych spadków impedancji, to każdy przyzwoicie zrobiony wzmak sobie poradzi. A jak nie wierzysz, to pożycz jakiś "lepszy" wzmak i zrób sobie test ABX.

Gość

(Konto usunięte)

Piopio, 20 Wrz 2009, 23:35

>->cichom

>Nie słuchaj XYZPawła !!!

dlaczego uważasz, że tylko Ty możesz komuś radzić ? uważam Twoje poglądy za szkodliwe, ale nie piszę, żeby ktoś Cię nie słuchał.

Lepiej się postaraj się, żeby Twój głos był bardziej wiarygodny.

Biorąc pod uwagę, że jesteś tu modem, takie zachowanie jest karygodne. Zgłaszam to do moderacji.

->Zgłaszam to do moderacji

To sobie zgłaszaj. Tutaj nikt nie traktuje cię poważnie ;-) To jest forum o audio a nie o antyaudio. A taka jest twoja filozofia. Robisz mętlik w głowach ludziom. To twoja działalność jest szkodliwa. Jak każdego fanatyka !

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

sittek, 20 Wrz 2009, 23:33

>Rotel i nic innego. Energia i Dynamika na najwyższym poziomie. Rodzaj klocka zależy od

>pomieszczenia i posiadanych kolumn. Marantz i Nad nie da Ci tego co Rotel :)

Popieram - głosuję za Rotelem :) U mnie skromny, malutki Rotel sponiewierał olbrzymiego, "mocarnego" Onkyo z serii Integra.

<><

... w sumie dobrze że jest "fanatyk jednakowo grających wzmaków XYZPaweł" który jakoś równoważy "fanatyków różnie grających gniazdek" ;) Jak dla mnie dwie skrajności ... ale te gniazdka itp. to już na prawdę hard-core i ciężko jest przesadzić w drugą stronę ... no może gdyby ktoś głosił że wszystkie kolumny grają identycznie to byłaby szansa x-P

A co do tematu - ja bym zupełnie poszedł w inną stronę ... takie kolumny i mocarny wzmak to rozwiązania siłowe ... taka resocjalizacja ... a i tak kontroli nie będzie takiej jak przy rozwiązaniach z aktywną zwrotnicą. Z aktywnych modeli podłogowych są ADAM Tensor w wersji full-aktywnej ... Linn chyba też coś tam płodził (nie wiem czy nie półaktywne).

XYZPawel -> Ostrzeżenie. Lista zgłoszeń do moderacji znowu zapełnia się skargami na Twoje wpisy poza własnymi wątkami.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 21 Wrz 2009, 11:10

>XYZPawel -> Ostrzeżenie. Lista zgłoszeń do moderacji znowu zapełnia się skargami na Twoje wpisy

>poza własnymi wątkami.

który punkt regulaminu mówi o tym, że można pisać tylko w swoim wątku ?!?

XYZPawel, nie zamierzam na ten temat dyskutować. Ograniczenie Administracji nie zostało cofnięte.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

cichom

20 Wrz 2009, 23:13

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1376 / 27 / 0

Szczerze to kolumienki jeszcze do mnie nie dotarły, ale jak dojadą to chciałbym mieć już jakieś rozeznanie w temacie. W tej chwili dysponuje tylko co prawda chwalonym Soniakiem TA-550ES, ale to chyba nie ta klasa sprzętu i bardzo mi brakuje pilota.

Od kiedy to klasa sprzetu mierzona jest miara pilota? TA-F 550 ES to jeden z lepszych klockow z serii 5xx (nie mylic z 555 ES bo to troszke inna polka). Do Amstaffow Krell czy Rotel moglby byc zbyt jasny IMHO. Posluchaj ich z Accuphase. Moze z ktoryms z wysokich Luxmanow. To raczej muzykalnosc i neutralnosc nie okupiona brakiem szczegolow. Sprzet ktory gra tak jak pozwoli reszta systemu.

Z tego co widzę w granicach 4tys jest jeszcze Roksan Kandy K2 - jak narazie bardzo chwalony. Ma ktoś może skan artykułu z audio-video z numeru lipiec/sierpień z testem tego wmaka?

proponował bym trochę dołożyć i kupić leben cs 300 od W.Paculy

Ukryta Zawartość

"WYPRZEDAŻ RODZINNYCH SREBER"

można sie jeszcze pewnie potargować

(jeżeli nadal aktualne)

będziesz miał spokój na dłuższy czas.

harpia i leben to bardzo dobre zestawienie.

Ukryta Zawartość

nie lepiej lampa ?? EL34 jest i dynamiczna, i lekko ociepla co na pewno zimnym aluminiakom seasa sie przyda, a jak nie to KT88 tez sie dorwie w cenie 3 - 4 tys.... raczej nie widze w tym pzedziale tranzystora ktory dyamiką i muzykalnością przebije lampę więc w to bym celowal.

Używka Caiyna ??

Pewnie że lepiej.Dobrze zrobiony push-pull na EL 34 za circa 2 tys.pln u mnie był absolutnie równorzędny z MF A-300 a w wykopie go przewyższał.A ten model MF jest naprawdę bardzo przyzwoity.Co ciekawe reszta pasma miała zbliżony charakter średnica, barwa .Scena może minimalnie głębiej z musicalem.

• Użytkownicy+

Wiem że Harpia testuje swoje kolumny na wzmacniaczu Krella, oraz z tańszych NAD i Rotel. Myślę że to jest wskazówka czym się kierowac.

Robert

• Użytkownicy+

cichom, zapewne przed zakupem miałeś kontakt z kimś z Harpi, na pewno coś ci doradzał. Jeśli nie to złap tel. i zapytaj u źródła.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.