Skocz do zawartości
IGNORED

ciepłe kolumny do xindaka A-06

kamilat

Rekomendowane odpowiedzi

Wzmacniacz jest opisywany jako "ciepły", ale będzie podłączony przez usb do komputera (ta wersja xindaka ma odpowiednie wejście usb) i alternatywnie - też do komputera przez beresforda. Chodzi o to, żeby w miarę możliwości ograniczyć metaliczne, ostre brzmienie do jakiego będzie się, zapewne, przyczyniał komputer.

Myślę o jakichś tanich monitorach lub niewielkich kolumnach, mogą być używane - do 1.200 zł. Nie chcę przeinwestowywać tego wygodnego, ale jednak mocno problematycznego, jeżeli chodzi o jakość dźwięku, przedsięwzięcia.

Pozdrowienia

https://www.audiostereo.pl/topic/58071-ciep%C5%82e-kolumny-do-xindaka-a-06/

Tak!

Witamy Panią, ostatnio zakładałem temat czy jest jakaś kobieta na forum, i żadna się nie zgłosiła, oprócz kilku mentalnie kobiecych facetów. Pozdrawiam!!!

(Super!!! Jednak jest kobieta na forum!!!!!!!!)

Muszę Panów rozczarować: Kamilat to para: wprawdzie to narzeczona delikatnymi paluszkami sporządza wpisy na forum (nie tym razem), ale za redakcję tych wpisów jest współodpowiedzialny jej narzeczony, tak jak i ona, bardziej meloman niż audiofil.

Seba78, 20 Wrz 2009, 21:34

>zboczeńcy! ledwo przyszli na forum i bzykać chcą nasze koleżanki! idźcie bzykać sobie Panie na

>elektrodzie. Zostawcie nasze w spokoju. perwa się k.. szerzy!

Nawet śmieszne=)

• Użytkownicy+

Witam.

Pani jako kobieta może sobie co niektórych żartów nie życzyc (panowie- uwaga tym bardziej radca prawny).

Ja ze swojej strony polecę Dunaudio 42, na pewno nie będą za ostre.

Gość

(Konto usunięte)

palton, 21 Wrz 2009, 01:05

>Witam.

>Pani jako kobieta może sobie co niektórych żartów nie życzyc (panowie- uwaga tym bardziej radca

>prawny).

>Ja ze swojej strony polecę Dunaudio 42, na pewno nie będą za ostre.

Off...

Też nie jestem za ostry, a ciepło i owszem dostarczam... ;-)

palton, 21 Wrz 2009, 01:05

>Witam.

>Pani jako kobieta może sobie co niektórych żartów nie życzyc (panowie- uwaga tym bardziej radca

>prawny).

=P ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

na początek paradigm:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lekko drożej ale warto się zainteresować:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Seba78, 21 Wrz 2009, 18:28

>chwilunia, nie wiem czy aby te paradigmy to była ciepła propozycja!

ciepła - jeśli chodzi o barwę dźwięku i kontury (są lekko zaokrąglone), sama góra pasma nie jest zbyt łagodna chociaż Xindak to zneutralizuje... praktycznie identycznie (tylko z łagodniejszą górą) grają Monitor Audio BR2 - raczej bym je wybrał bo są tańsze od odpowiedników z Paradigm (Mini Monitor)

jeszcze "cieplejsze" i łagodniejsze zarazem mogą być Vienna Acoustics Haydn, tylko rzadko je można upolować z drugiej ręki

ostatnia propozycja to poszukać podstawkowych ze stajni Chario, oczywiście także tylko z drugiej ręki w tej cenie

właśnie sugerowałem viennę acustic. Super rozwiązanie - dźwięk duży i przyjemny. Może nie jest to szczyt doskonałości technicznej, ale niezwykle poprawnie i relaksująco.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.