Skocz do zawartości
IGNORED

Który najlepszy VSX-418 VSX-519 VSX-D812

adsda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z Was może mi powiedzieć który z tych trzech amplitunerów Pioneer'a VSX-418, VSX-519, VSX-D812 jest najlepszy? (Pomijamy, że 519 ma wejścia/wyjścia HDMI)

Proszę nie pisać, że wszystkie są do niczego, że lepiej się nimi nie interesować itp. Proszę tylko o wypowiedź, który z tych trzech jest najlepszy i dlaczego.

Pozdrawiam

Pokój 4m X 5m

Kolumn jeszcze nie mam, ale pracuję nad tym.

Muzyka różna, ale raczej pop i disco.

Sprawa wygląda tak, że mam amplituner D812, szukam do niego kolumn i znalazłem w przystępnej dla mnie cenie Amtech Hts-005, raczej chwalone prze ludzi. Niestety takie kolumny występują tylko w zestawach z VSX-418 i DVD 310 lub VSX-519 i DVD 410.

Więc wpadłem na taki pomysł, żeby kupić jeden z tych dwóch zestawów, podłączyć kolumny do mojego D812, zatrzymać DVD, bo póki co nie posiadam, a fabrycznie nowy amplituner który zostanie nowy sprzedać, bo mi się wydaje po symbolice że D812 to wyższa klasa niż te dwa pozostałe, ale chcę wiedzieć czy dobrze kombinuję.

Jeszcze raz powtarzam, że w grę nie wchodzi inny amplituner, bo na nowy mnie nie stać, a używanego nie chcę.

Do takich potrzeb najlepiej sprawi się VSX 519.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - tu masz test z opisem

"VSX-519, jako sprzęt pięciokanałowy odtwarza filmy i koncerty nagrane w 5.1, jak i muzykę nagraną w stereo. Można oczywiście na nim puszczać także nagrania 7.1. Najprostszym i najbardziej bezpośrednim sposobem użytkowania amplitunera, jest słuchanie przez funkcję auto surround. Dzięki niej, amplituner sam rozpoznaje typ otrzymywanego sygnału i zależnie od tego odtwarza go w odpowiednim trybie. Dzięki wielokanałowemu dekodowaniu, każde źródło może być odtworzone w trybie przestrzennym. Amplituner posiada także tryby advanced surround, które zaprojektowano dla dźwięku różnych ścieżek filmowych i muzycznych. Jeśli chodzi o tryb dwukanałowy, to mamy tu do czynienia ze standardowym stereo, jak i trybem A.L.C, który koryguje poziom odtwarzanych dźwięków, w przypadku gdy poziom dźwięku różni się w zależności od źródła. Dwa kanały w Pioneer'ze to także sekcja Front Stage Surround Advance, umożliwiająca stworzenie efektu przestrzennego dźwięku, przy wykorzystaniu przednich głośników i subwoofera. Tryb ten, nie spisuje się nadzwyczajnie, ale nie odbiega też od innych systemów tego typu. Pioneer w swoim najprostszym modelu, dzięki stream direct, pozwala także reprodukować dźwięk możliwie najwierniejszy oryginalnemu nagraniu, gdzie wszystkie niepotrzebne procesy nagrania zostają pominięte. Jeśli brakować będzie nam spoistego brzmienia, możemy włączyć kontrolę fazy, która niweluje zakłócenia i przebarwienia dźwięku dochodzącego do pozycji odsłuchowej. Brak interfejsu graficznego, nie jest w tej klasie zaskoczeniem..............."

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

locoloco, 18 Wrz 2009, 13:33

>czytaj uważnie wpis i staraj się zrozumieć jego treść !!!

Bardzo dobrze zrozumiałem. Jednakże za w czasu staram się zapobiec sytuacji aby nie pojawił się niedługo kolejny wpis: "Zamienię VSX-418, VSX-519, VSX-D812 na coś innego. Pomocy".

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.