Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca Bada LB-5600

Rekomendowane odpowiedzi

A ja proponuję taki konkurs - znajdź różnice, a w zasadzie podobieństwa pomiędzy poniższymi listwami:

Podpowiedź: Listwa Artech to po prostu gotowa listwa Bada tylko obudowana drewnem.

Hi, hi.

"Filtrowany dystrybutor prądu" Artech za jedyne 3500 zł, czyli przebrana Bada w drewienko.

TAK!! Brawo. To listwa Bada LB-6600 za raptem 200 EUR

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

5587_BADALB6600S.gif

11.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez marekmaty

Porównywałem listwę Bada do Sonus Oliva bez filtra. Planowana konfrontacja z listwą SO z filtrem nie doszła do skutku.

Część osób twierdzi,że wzmacniacz musi iść bezpośrednio do ściany? A jakie sa Twoje odczucia w tej kwestii? Na Allegro cena ponad 700 zł.Napisz gdzie kupiłes w takiej cenie? Edytowane przez Yankes

De gustibus non est disputandum

TAK!! Brawo. To listwa Bada LB-6600 za raptem 200 EUR

Ukryta Zawartość

Podobieństwo niesamowite...Czy to jest legalne i uczciwe icon_puzzled.gif

Ukryta Zawartość

Jedna istotna uwaga. Człowiek, który sprzedaje Bady na Allegro twierdzi kategorycznie, że model 6600 to nie jest Bada, tylko podróbka i nie ma nic wspólnego z producentem modelu 5600.

idąc tym tokiem rozumowania Bada LB5500 to również podróba-na stronie firmy już jej nie ma.

Tak czy inaczej to wszystko można włożyć do jednego kubła z napisem chiński badziew.

Ukryta Zawartość

Tak czy inaczej to wszystko można włożyć do jednego kubła z napisem chiński badziew.

ja mam listwę tej firmy i wiem jak działa.a ty?

Ukryta Zawartość

A łaskawca po czym to wnosi?

idąc tym tokiem rozumowania Bada LB5500 to również podróba-na stronie firmy już jej nie ma.

Być może jej nie ma, bo wyleciała z oferty. Natomiast 6600 jest rzekomo modelem najnowszym, więc powinna być w oficjalnej ofercie. Jest?

Część osób twierdzi,że wzmacniacz musi iść bezpośrednio do ściany? A jakie sa Twoje odczucia w tej kwestii? Na Allegro cena ponad 700 zł.Napisz gdzie kupiłes w takiej cenie?

Spójż na datę tego wpisu "Użytkownik Violet dnia 29.01.2011 - 18:09 napisał"

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

wyżej jest link do strony firmy Bada,są nowe modele,starsze wypadły z oferty-chyba dlatego są coraz droższe na ebay czy AliExpres.

Oprócz tego, że strona jest zbudowana fatalnie, to potwierdza że nie ma takiego modelu jak LB-6600.

• 1 miesiąc później...

Witam,

Zamiast snucia domysłów i teorii spiskowych, skontaktowałem się z "sales department" Bada. Otóż model lb-6600 jest jak najbardziej "oryginalny" i firmowy i co ważne, zbudowany "for euro market only".

• 1 miesiąc później...

Witam,od tygodnia jestem w posiadaniu listwy bada PD 5600 oraz dwóch kabelków zasilających Van Den Hul The Mainstream,na początku moje odczucia nie były zbyt pozytywne,czuć było ogólny power i moc ale nic ponad to,dopiero po jakiś 50h wygrzewania wszystko zaczęło się układać....przestrzeń,scena,detale....wydaje mi się,że wokal jest lekko z tyłu,wszystko tak jakby nabrało ogłady,teraz nie wiem,czy to wpływ samej listwy,czy kabli zasilających.Listwę mam podłączoną zwykłym kablem do ściany,zaś sprzęt do listwy kablami VDH

takie pytanie: od wzmacniacza lub źródła do listwy sieciowej to optymalnie jakiej długości najlepiej powinien mieć długość kabel zasilający? bo chyba kiedyś spotkałem się z opinią że 1.5mb? a od listwy do gniazda pow. 1.5mb

• 7 miesięcy później...

Panowie, czy ktos z was sie orientuje czy i gdzie moglbym zakupic takowa listwe? Pisze o LB-5600, no chyba ze w podobnej cenie otrzymam cos rownie dobrego albo i lepszego : >

Panowie, czy ktos z was sie orientuje czy i gdzie moglbym zakupic takowa listwe? Pisze o LB-5600, no chyba ze w podobnej cenie otrzymam cos rownie dobrego albo i lepszego : >

Oferta na priv ppszla

Edytowane przez kazan
  • 2 tygodnie później...

Pisze o LB-5600, no chyba ze w podobnej cenie otrzymam cos rownie dobrego albo i lepszego : >

No wlasnie ! Mnie np interesuje jak się ma taka Bada do Tomanka?
  • 1 miesiąc później...

Dla zainteresowanych BADA 5600 FILTRE SECTEUR HIFI wersja na europe. czarne gnazda. Bada wniosłą same pozytywy do mojego systemu. Listewkę podłączyłem w nocy ok 23:00. Pierwsze co rzuciło się w uszy i co dało się poczuć to bas. Subwoofer chciał mnie zabić po cichu (kropka) Całość muzyczna uległa poprawie, więcej spokoju w muzyce. Pojawiły się dodatkowe subtelne dźwięki, chyba że nie do tej pory nie zwróciłem na nie uwagi. Nie sądzę żeby rozsunięcie o ok 6 cm stolika i Subwoofera miało taki wpływ na brzmienie. To zasługa bady. Zasilanie listwy kablem OLFLEX Classic 100CY 3G2.5 mm kw. ekranowany 2,2 mb SCHUKO BALS i IEC C13 SCHURTER. Nie mogłem natomiast usłyszeć różnicy, nawet na granicy sugestii, zasilając wzmacniacz z gniazda BY-PASS (jak zaleca producent) a z gniazda FILTER. Banan na twarzy znowu się pojawił.Czas realizacji zamówienia do 45 dni. Cena 149 jeuro czyli ok 600 złotych za nówkę ... za tak wykonaną listwę i taką poprawę brzmienia ... super. wcześniej miałem listwę komputerową lestar LFT 2005

minusy: przyciąga kurz (może to minie, jak ustąpią ładunki), niebieskie podświetlenie woltomierza w realu już nie takie ładne jak zdjęciach

(nie wiem czy zainteresowani badą zwrócili uwagę na sprzedawane w kraju przez handloży listwy, ze zdjęć można wyczytać: => 3000W HI-FI AV POWER PLANT i białe gniazda oznaczone inaczej. W opisie podano 3300W a w uwadze "Model LB6600 nie jest oryginalnym produktem firmy BADA." to o co tu chodzi?)

(lub na froncie 3000 na górze 3300)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez evenementus
  • 3 tygodnie później...

Nie, nie słuchałem. Troszkę jestem ciekaw, acz kolwiek fajerwerków się nie spodziewam. Śpię spokojnie. Prawdopodobnie znaczna różnica byłaby z kondycjonerem.

• 1 miesiąc później...

Cześć.

Fajny temat. Ja też szukam listwy i kolega podsunął mi wiadomość o listwie Bada.

Widziałem też taką Tagę :

Ukryta Zawartość

[ TAGA HARMONY PF100 ]

Co o niej sądzicie w porównaniu do Bady ?

Najbardziej jednak interesuje mnie Tomanek, o czym wspomniał Kolega Evnementus. Może ktoś z Was skrobnąć jak maja się powyższe typy do Tomanka ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zieluwid
  • 1 rok później...

Bada LB-5600 wymieniłem na OEHLBACH POWERSOCKET 907.

zakup w ciemno (no może nie do końca, zamawiałem telefonicznie TAGA HARMONY PF-1000 skończyło się na 907 ) i jest jeszcze lepiej!

Dziś mam dwie 907 ...

• 2 miesiące później...

A widziałeś Oelbacha w środku? Też mi chodził po głowie, ale wydać tyle kasy na obudowę... Sam sobie chyba zrobię, cholera jasna!

To już 808 ma przynajmniej lepsze wnętrze.

Edytowane przez bagnet

Lubię słuchać muzyki! :)

• 3 miesiące później...

Gerard - do maca to nie mezalians? próbowałeś inne/ich?

bagnet - elektronikiem nie jestem różnicy wielkiej nie widzę,

w 907 jest linka 2,5 mm kw.

808 to lit drut 2,5 kw.

908 bardziej mi się podobała, ale nie cena.

chętnie poznam różnicę.

m4ris - zamawiałem w

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gerard - do maca to nie mezalians? próbowałeś inne/ich?

:-D

na ta chwile zamówiłem kondycjoner masy Entreq, już 5 tygodni jak nie lepiej minęło i chyba muszę się przypomnieć ....

najpierw zajmę się kabelkami, doprowadzający z przewodnikiem ze srebra już mam, następne w trakcie zamówienia ;-) a kiedyś może zmienię listwę.

wiesz, ja taki "audiofil" z przymrużeniem oka jestem, listwa bez względu na swoje parametry wizualnie wkomponowała mi się w sprzęt.

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi