Skocz do zawartości
IGNORED

Zakłócenia przy przesuwaniu kursora...

marcinw899

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mimo reinstalacji sterowników mojej karty Audigy SE 7.1 dalej występują zakłócenia przy przesuwaniu kursoroa/przewijaniu stron www itp.

Jak się tego pozbyć?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8444-100006017 1252873117_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

bsw, 14 Wrz 2009, 13:12

>Miałem to samo - rozwiązanie: zwiększyć priorytet wątku programu do odtwarzania na "wysoki"

>I po problemie.

To raczej jest omijanie problemu, a nie rozwiązanie.

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

ale mnie brzęczy w głośnikach jak nic nie gra- mam mocno wyciszony komp o wieczorem jak siedzę w ciszy to przy ruszaniu myszką, przewijaniu stron itp słyszę te zakłócenia (nawet jak potencjometr na minimum we wzmacniaczu).

przepiąłem na inne PCI- zero różnicy.

tak, brzęczenie występuje jak przewijam stronę klawiaturą (tez USB).

mam program do usuwania śmieci/cookies/temp itp i przy wyszukiwaniu tychże plików również słychać ten dźwięk.

marcinw899, 14 Wrz 2009, 14:21

> przy ruszaniu myszką, przewijaniu stron itp słyszę te zakłócenia (nawet jak potencjometr na

>minimum we wzmacniaczu).

Czy chcesz przez to powiedzieć, że jak zewnętrzny wzmacniacz ściszasz na minimum to dalej coś słyszysz? Czy chodziło Ci o któryś z suwaków miksera?

jak ściszę na wzmacniaczu to tez słyszę (cichutko, ale tez słychać)

od jakichś 2-3 miesięcy nic nie ruszałem, więc myślę że to jednak nie od kabli ani od wzmacniacza...

Ja miałem to samo na SB Live!. Karty tej firmy są już znane z wszechobecnych problemów. U mnie pomogła wymiana karty, nic innego, a próbowałem wszystkiego. Też wszystko działało, nic nie ruszałem i nagle się to pojawiło. Po sprzedaniu karty, u nowego nabywcy wszystko grało jak należy.

Wierzę w jedynego, kabla grającego.

ta wada wynika z kiepskości odsprzęgania zasilania układów i nic na to nie poradzisz - występuje to w mniejszym lub większym stopniu na wszystkich integrach - widać sb live też jest kiepski w tej materii

słychać wszystko - ruch myszy, pracę dysków, pracę karty graficznej, transmisje po USB czyli wszystko co powoduje transmisje danych

jest to szczególnie słyszalne jak masz włączone oszczędzanie energii np. poprzez wysyłanie HALT do proca - wyłączenie tego powodowało, że były lepiej ale oczywiście procek niepotrzebnie się grzał

jak zainstalowałem e-mu to problem oczywiście się rozwiązał

Pewno masz płytę z chipsetem VIA :D

Pobrać to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bądź nowszy jak znajdziecie.

Pomoże na 99,9%

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ja sie podlacze do tematu mam podobny problem.Jakis miesiac temu walna piorun w blok spali sie komp,plyta,1g ramu,zasilacz.Plyte naprawili reszta nowa i monitor tez naprawili.Ja slysze trzaski przy odswierzaniu stony i ruszaniu.Te trzaski to slysze na zasilaczu,co jest walniety monitor,czy zasilacz.Nie zebralem sie za to,aby sprawdzic inny monitor jeszcze.Moze ktos cos wie.

Jeśli możesz to napisz coś o konfiguracji kompa, jaka płyta, jakieś dodatkowe urządzenia wpięte w PCI, jakieś wewnętrzne połączenia z kartą dźwiękową (np cd itp.)

zasilacz 300W huntkey

płyta MSI microATX k8mm3

karta SB Audigy SE 7.1, wpięta "sama" w ostanie złącze PCI, do karty jest podłączony tylko gainclone prze kabel 1 minijack 3,5mm- 2 RCA

Nie ukrywam ,że jestem zaskoczony.

Sam walczyłem z podobnym problemem tyle ,że z SBlive na USB...dopiero latency patch pomógł a próbowałem wszystkiego łącznie z ustawieniami w Biosie..

Z tego co pamiętam na różnych slotach pci są różne priorytety więc proponował bym z tego co pamiętam pierwsze z góry. Pomijając wszystkie inne aspekty. A poza tym chyba są też inne przerwania, więc takie "bieganie kartą" po slotach może przynieść korzyści. Są to czyste rozważania nie testowane ale spróbować można. Pozdrawiam

Nie chodzi o priorytety, w komputerze funkcjinuje cos takiego jak wspóldzielenie przerwań. Czyli można mieć kilka urządzeń działających równocześnie wykorzystujących to samo przerwanie. Stad moga wynikać przebicia na kartę dźwiekową z karty graficznej lub kontrolera twardego dysku.

Z reguly sloty blizej procesora dzielą przerwanie z kartą muzyczną lub włąsnie z kontrolerem (choć zależy to od płyty). Przełóż kartę w inny slot, powinno pomóc.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.