Skocz do zawartości
IGNORED

połączenie dwóch integr

rykuj

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w jednej bardziej podoba Ci się bas a w drugiej góra i masz kolumny co akceptują bi-wire to można się pobawić. Potrzebujesz 2 kompletów kabli głośnikowych, 2 kompletów IC i dwóch rozdzielaczy sygnału RCA.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Nie lepiej sprzedać jedną i dokupć końcówke stereo. Chyba, że jedna ma wejście na kńcówkę a druga wyjscie z pre (to chyba autor miał na mysli).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Użytkownicy+

Można i da się, sens raczej niewielki, ale można próbowac. Jeśli kolumny posiadają podwójne gniazda przyłączeniowe (osobne dla wysokich i niskich), to da się to zrobic (RCA z rozgałęzieniem). Jednak sens widzę tylko przy małej mocy wzmacniacza i nisko skutecznych kolumnach.

Tak jak napisał kolega Rotlin, raczej daj sobie spokój.

Pozdrawiam Robert

Myślałem, że myslisz o dwóch takisamych.

Więc jeśli nie to jest tak jak mówi LEVY.

Ale nie słyszałem, żeby ktoś tak robił.

Ale co ja wiem. Ja tu tylko sprzątam i słucham hi-fi. :)

• Użytkownicy+

Ja też myślałem że są to dwa takie same wzmacniacze. Jeśli nie to można próbowac, klasa A na górę ten drugi pewnie mocniejszy na dół. Mógłbyś napisac jakie to modele, to może ułatwi sprawę.

Można, można. Przy jakiejś okazji tytułem eksperymentu podłączyłem tak u znajomego Sudgena (na górę) i Elektrocompanieta (na doł) w biampingu i grało to całkiem nieźle. Jako, że żaden z tych wzmacniaczy nie miał rozłączanego premapa, jako wyjście sygnału wykorzystałem wyjście magnetofonowe jeśli dobrze pamiętam. Wzmacniacz slave (czyli elektrocompaniet) używał własnego preampa i regulację wzmocnienia - łatwo było ustawić proporcje pomiędzy skrajami pasma.

• Użytkownicy+

dominion, wiele końcówek stereo ma przełącznik na mono (przeważnie wtedy moc rośnie). Jeśli nie potrzebny będzie odpowiedni PRE, lub rozgałęziacz IC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.