Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze kolumn za ok 2k pln

Ravvt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zakładam nowy temat ponieważ mam dylemat w wyborze kolumn do NAD C370, proszę o opinie:

Wharfedale Diamond 10.6

Paradigm Monitor 7 v.6

Mission M35i

Monitor Audio BR5

kEF C7

Tannoy Mercury F4

Celestion f38

JAMO C 407

KEF IQ50

WHARFEDALE DIAMOND 10.7

Cerwin Wega VE-12F.

Zależy mi na nisko schodzącym, a jednocześnie dosyć szybkim basie, wyraźnym, ale nie przesadzonym wokalu oraz by wysokie tony nie były natarczywe - zbyt mocno słyszalne. Muzyka jaką preferuje to najczęściej rap. Czasami zdarza się posłuchać reggae i w tego typu muzyce również chciałbym usłyszeć wszystkie instrumenty. W innym temacie znalazłem informacje że Cerwin Wega byłyby do tego najlepsze, ale nie słyszałem nigdy sprzętu tego producenta. Może jakiś "złoty środek" z trochę wyższym basem, ale bardziej wyrafinowaną resztą pasma??

https://www.audiostereo.pl/topic/57919-pomoc-w-wyborze-kolumn-za-ok-2k-pln/

Paradigmy możesz odrzucić, nie zagrają z tym modelem Nada...tzn może i by Ci się spodobało ale są dużo, dużo lepsze połączenia

z kolumn do 2 tys. w tym przypadku popieram propozycję Magnatów 605 albo 607 (jak masz >25m pokój), ewentualnie Heco Metas 500/700

Moje wcześniejsze propozycje odrzuciłem, poza jedną czyli Cerwin Vega, chciałbym zobaczyć ich ch-ke, ale nie mogłem nigdzie znaleść;/ Co do porównania Heco metas 500 do Magnat quantum 605 to nałożyłem jeden obrazek z ch-ka na drugi to w wypadku magnatów boje się, że przy 60hz ch-ka dalej rośnie dosyć stromo w górę. Nie przejawiało by się to dudnieniem??

Przepraszam, nie wkleił mi się link.

Jak ktoś szuka paczek do 2kzł, a padają nazwy typu heco magnum czy inne jamo czy jbl to mi serce pęką :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

bedzie dudnic .. jezeli ustawisz je blisko tylniej sciany.

Radze posluchac heco czy magnatow zanim sie wypowiesz.

Do autora watku. Popytaj forumowiczow magnatow 605 o ich opinie i porownywanie z innymi "paczkami"

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Podobnie jak rambo54 sądzę, że ALR Numer 4 to znacznie wyższa klasa od Magnatów za 2 kzł...

Jak postawisz blisko ściany kolumny wyposażone w tunel BR z tyłu, to każde będą dudniły.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 5 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.