Skocz do zawartości
IGNORED

Sansui 7070 odświeżnie,

radziu21_

Rekomendowane odpowiedzi

Jednak zostawiłem sobie Sansuja 7070 i teraz przy pomocy, próbuje go odświeżyć, na początek wymiana kondensatorów.

Ale potrzebuje do tego serwisówkę.

Czy ktoś wie gdzie to można znaleźć???

Także przydała by się do 9090 w celu porównania, tych dwóch modeli.

https://www.audiostereo.pl/topic/57914-sansui-7070-od%C5%9Bwie%C5%BCnie/

Co się stało? Przecież tak kiepsko grał?

Czyżby zmiana orentacji i preferencji?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Posłuchałem innych i stwierdziłem, że zostaje ten. A przekonało mnie jak pisałem, że wymieniłem wysokotonówki w revoxach. Radmor ma więcej wysokich, ale to jest jedno syczenie, co na pierwszy odsłuch wydaje się powiedzmy lepsze, po prostu inne, ale........... Zostaje przy tym sansuju, bo się okazało, że ma też 4 ohmy. Trochę trzeba go zrobić, ale cierpliwie i powoli. Już dostał nowe kable i jest różnica na plus i to bardzo mocno.

Może nie osiągnę tego co Paweł w swoim Aux911dg, ale zakładam że będzie lepiej niż teraz. Ta 911 brzmi po prostu "bajecznie", z każdą chwilą wciąga coraz bardziej (to tak na marginesie). Dwa dni chodziłem i słyszałem dzwoneczki z jednego z utworów.

Rozumiem, że słuchał Twojego i pzrekonał się:) A jak brzmi model 7070 (w relacji jakość/cena)?

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Tak słuchałem czubsiego Sansuja, a co do tego jak brzmi 7070 to nie źle, ale mój egzemplarz trochę przesterowuje górę, gubi stereo, po tym jak dostał nowe kable do głośników zaczął odczuwalnie lepiej grać. Chce go zrobić, żeby posłuchać choć trochę z tego co usłyszałem u Pawła na jego Aux-911dg. Nie wiem jak grał przed tuningiem, ale to co osiągnął przekracza wszystkie granice. W pokoju może nie było rewelacyjnych warunków do odsłuchu, i to właśnie było najlepsze, że w takich warunkach ten sansuj tak zagrał. Ten sprzęt jest super uniwersalny, w każdej muzyce spisuje się rewelacyjnie i przy każdej głośności, nie straszna mu żadna muzyka, po prostu przekazuje ją w naturalny sposób. Ten Sansuj powalił mnie na kolana. Przez kilka godzin odsłuch nic się nie męczyłem, ten dźwięk po prostu wciąga, tak gdzie ma być z tonowany tam gdzie dynamiczny tam dostaje takiego kopa, że...... trzeba usłyszeć.

Wysokie ma czyściutkie w ogóle nie przeszkadzają basowi, i przede wszystkim bas nie przeszkadza im. Wysokie grają tak samo dobrze czy jest bas czy nie. Cały czas czysto. Dużo można było by pisać o tym.....

• 1 miesiąc później...

Zmiana planów sprzedaję 7070 zamieniam go na AUX901 oto numer aukcji i zmiany w nim dokonane:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 6 miesięcy później...

Dla odświeżenia wątku: 7070 cieszy się mój brat. Chociaż chciałbym go czasami posłuchać w swoim systemie. Po zmianach - nie dokończonych - grał bardzo porządnie. 901 go powaliła na kolana, ale i tak jest wart grzechu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.