Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Denona PMA-860?

davidcie

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek dwie rzeczy:

1) przede wszystkim witam wszystkich zasłużonych i niezasłużonych forumowiczów, sporo się tu naczytałem i naczytałem i nauczyłem dzięki temu

2) tak, użyłem wyszukiwarki i wiele wątów o wzmakach Denona i DCD prześledziłem

No więc tak: składam sobie niskobudżetowy zestaw stereo. Mam nieco płyt, i do ich odsłuchu będzie służył. Do tego czasem z laptopa muzyka jak zajdzie potrzeba. Na początek kolumny: to klasyczny trójdrożny DIY na STX (GDN 22-140 + GDM 14-150 + GDWK 10-200). Jeszcze w fazie produkcji, czekam na zamówione głośniki. Wzmak również nie jest zakupiony ale najprawdopodobniej będzie to właśnie 860 - podoba mi się co piszecie o jego barwie dźwięku, wygląd, no i mieści się w budżecie (ok. 400-500zł).

Z całego zestawu nie wiem jeszcze co z CD. Przymierzałem się do DCD-960 /980, ale... może macie inne pomysły? Zbyt leciwy sprzęt? Gdzieś tu na forum czytałem, że jest nieco zamulony (ale tak jeszcze przyjemnie). Budżet to ok. 200-300zł na niego.

https://www.audiostereo.pl/topic/57839-jaki-cd-do-denona-pma-860/

Może ten :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Dzięki za sugestie! DCD-1560 to śliczny sprzęt tylko działające są powyżej moich możliwości finansowych niestety :-)

Skłaniam się ku Denonom, będzie stało to w centrum salonu więc względy estetyczne nie są bez znaczenia.

A której ogólnie powinienem wyglądać wg. Was generacji? Czy starsze nie będą grały zbyt mulisto z niemłodym też wzmacniaczem? Wolę osobiście ciepławy dźwięk, niezbyt ostry. Słucham głównie wokali, spokojnego bluesa, "easy listetning" w stylu Simona i Garfunkela. Co jakiś czas nieco mocniejsze kawałki (The Gathering) czy okazjonalnie pop.

Witam.

Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat, żeby nie zakładać drugiego o podobnego.

Również uprzedzam, że długo szukałem odpowiedzi na to pytanie na forum.

Mam pytanie do wszystkich fachowców na tym forum, aby pomogli mi w wyborze CD i kolumn do pma-860.

Pokój 18 m2, muzyka ogólnie pojęty rock...

Wiem, że ten wzmak ma ostrą górę, więc jakie CD i kolumny polecacie, żeby to brzmienie zrównoważyć...

Budżet mam ograniczony, tak więc cd do 300 zł, a kolumny do 1000 zł.Będę wdzięczny za wszelkie sugestie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.